[GA4] A/B-test

En A/B-test (som også betegnes en A/B/n-test eller et A/B-eksperiment) er et randomiseret eksperiment, hvor der bruges mindst to varianter af samme webside. Variant A er den oprindelige version af websiden. Varianterne B til n indeholder hver især mindst ét element, der ikke er med i den oprindelige version. Varianterne bliver vist samtidigt for et vilkårligt udsnit af brugerne.

Formålet med testen er at finde ud af, hvilken version der er mest effektiv mht. at nå et bestemt mål. Du kan f.eks. vælge at fokusere på, hvilken variant der er mest effektiv mht. at øge klikraten, konverteringsraten eller engagementsraten.

Hvis du vil køre en A/B-test i Google Analytics, skal du integrere et A/B-testværktøj fra en tredjepart. Når det er integreret, er tredjepartsværktøjet det sted, hvor du kan køre og administrere dine A/B-tests, og Google Analytics er det sted, hvor du kan fortolke resultaterne af A/B-testene. Få flere oplysninger om integration af et tredjepartsværktøj til eksperimenter