Reports

[GA4] Het rapport Inkomsten genereren: overzicht

Het rapport 'Inkomsten genereren: overzicht' is een vooraf gemaakt overzichtsrapport met een samenvatting van de opbrengstgegevens. Aan de hand van het rapport kunt u nagaan welke producten u verkoopt, of promoties en kortingsbonnen nieuwe gebruikers opleveren en of u opbrengst krijgt uit advertenties die in uw mobiele app worden getoond.

Het rapport Inkomsten genereren: overzicht wordt alleen getoond in de linkernavigatie van de collectie Levenscyclus. Het rapport staat niet standaard in de collectie Bedrijfsdoelen. Een bewerker of beheerder kan het rapport wel toevoegen aan de linkernavigatie.

Learn how your ecommerce business is performing in the monetization reports in Google Analytics 4

Het rapport bekijken

1. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  2. Vouw aan de linkerkant Inkomsten genereren uit in de collectie Levenscyclus.
  3. Klik op Inkomsten genereren: overzicht.

Kant-en-klare overzichtskaarten

Het rapport Inkomsten genereren: overzicht bevat standaard de volgende overzichtskaarten. Beheerders en bewerkers kunnen de kaarten wijzigen, zodat u misschien andere kaarten ziet.

Totale opbrengst

De kaart Totale opbrengst toont de totale opbrengst die is behaald via e-commerce-aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertenties, min eventuele terugbetalingen.
Het tabblad Totale opbrengst toont de totale opbrengst in een bepaalde periode. Het diagram toont de totale opbrengst per dag. Als uw totale opbrengst op 2 juli bijvoorbeeld € 153,98 was en op 3 juli € 739,28, toont het tabblad € 893,26.

Aankoopopbrengst

De kaart Aankoopopbrengst toont de totale opbrengst die is behaald via e-commerce en in-app aankopen.
Het tabblad Aankoopopbrengst toont de aankoopopbrengst in een bepaalde periode. Het diagram toont de aankoopopbrengst per dag. Als uw aankoopopbrengst op 2 juli bijvoorbeeld € 39,15 was en op 3 juli € 91,35, staat er € 130,50 op het tabblad.

Totale advertentieopbrengst

De kaart Totale advertentieopbrengst toont de som van de advertentieopbrengsten van uw gebruikers in uw mobiele app. De totale advertentieopbrengst komt van Google AdMob, Google Ad Manager of de ad_impression-gebeurtenis als de gegevens afkomstig zijn van een integratie met derden.
Het tabblad Totale advertentieopbrengst toont de totale advertentieopbrengst in een bepaalde periode. Het diagram toont de totale advertentieopbrengst per dag. Als uw totale advertentieopbrengst bijvoorbeeld op 2 juli € 7,25 was en op 3 juli € 1,45, toont het tabblad € 8,70.

Totaal aantal kopers

De kaart Totaal aantal kopers toont het aantal unieke gebruikers dat minstens één aankoop heeft gedaan. Google Analytics gebruikt het aantal keren dat de aankoopgebeurtenis is verzameld om de statistiek Totaal aantal kopers te berekenen.
Het tabblad Totaal aantal kopers toont het aantal kopers gedurende de volledige periode, terwijl elk punt in het diagram het aantal kopers voor die dag toont.

Kopers die voor het eerst een aankoop hebben gedaan

De kaart 'Kopers die voor het eerst een aankoop hebben gedaan' toont het aantal unieke gebruikers dat voor het eerst een aankoop heeft gedaan. Google Analytics gebruikt het aantal keren dat de aankoopgebeurtenis voor het eerst is verzameld bij een gebruiker om de statistiek 'Kopers die voor het eerst een aankoop hebben gedaan' te berekenen.
Het tabblad 'Kopers die voor het eerst een aankoop hebben gedaan' toont het aantal gebruikers dat voor het eerst een aankoop heeft gedaan in de hele periode. Elk punt in het diagram toont het aantal kopers dat voor het eerst een aankoop heeft gedaan.

Gemiddelde aankoopopbrengst per gebruiker

De kaart Gemiddelde aankoopopbrengst per gebruiker toont de gemiddelde opbrengst die is behaald via aankopen per gebruiker, waarbij de aankoopopbrengst de totale opbrengst is die is behaald via e-commerce en in-app aankopen.
Het diagram interpreteren
De gemiddelde aankoopopbrengst per gebruiker op het tabblad kan hoger zijn dan de afzonderlijke aankoopopbrengst per gebruiker in het diagram.
Dit komt omdat de aankoopopbrengst per gebruiker op het tabblad de totale aankoopopbrengst per gebruiker aangeeft, gedeeld door het aantal gebruikers in de hele periode. Elk punt in het diagram toont de aankoopopbrengst per gebruiker gedeeld door het aantal gebruikers voor die dag.
Voorbeeld