Reports

[GA4] Kaupallistamisen yleiskatsaus ‐raportti

Kaupallistamisen yleiskatsaus on valmis yleiskatsausraportti, josta näet yhteenvedon tulodatastasi. Raportin avulla voit selvittää, mitkä tuotteet menevät kaupaksi, tuovatko tarjoukset ja kupongit uusia käyttäjiä ja saatko tuloja mobiilisovelluksessasi näkyvistä mainoksista.

Kaupallistamisen yleiskatsaus ‐raportti näkyy vasemmalla vain Elinkaari-kokoelmassa. Se ei näy oletuksena Liiketoimintatavoitteet-kokoelmassa, mutta muokkaaja tai järjestelmänvalvoja voi lisätä sen vasemman reunan navigointipaneeliin.

Learn how your ecommerce business is performing in the monetization reports in Google Analytics 4

Näin löydät raportin

1. Valitse vasemmasta valikosta Raportit Raportit.
  2. Laajenna vasemmalta Elinkaari-kokoelmasta Kaupallistaminen.
  3. Klikkaa Kaupallistamisen yleiskatsaus.

Valmiit yhteenvetokortit

Kaupallistamisen yleiskatsaus ‐raportissa on oletuksena seuraavat yhteenvetokortit. Järjestelmänvalvojat ja muokkaajat voivat vaihtaa kortteja, joten raportin sisältö saattaa olla erilainen.

Kokonaistulot

Kokonaistulot tarkoittavat verkkokauppaostoksista, sovelluksensisäisistä ostoksista, tilauksista ja mainoksista saatuja kokonaistuloja, joista on vähennetty mahdolliset hyvitykset.
Kokonaistulot-välilehdeltä näet valitulla aikavälillä saadut kokonaistulot. Kaaviossa näkyvät päiväkohtaiset kokonaistulot. Esimerkiksi jos 2.7. ansaitsemasi kokonaistulot ovat 153,98 € ja 3.7. ansaitsit 739,28 €, välilehdellä näkyy 893,26 €.

Ostostulot

Ostostulot tarkoittavat verkkokaupasta ja sovelluksensisäisistä ostoksista saatuja kokonaistuloja.
Ostostulot-välilehdeltä näet valitulla aikavälillä saadut ostostulot. Kaaviossa näkyvät päiväkohtaiset ostostulot. Esimerkiksi jos 2.7. ansaitsemasi ostostulot ovat 39,15 € ja 3.7. ansaitsit 91,35 €, välilehdellä näkyy 130,50 €.

Mainostulot yhteensä

Mainostulot yhteensä ‑kortista näet mobiilisovelluksesi käyttäjien tuottamien mainostulojen summan. Data saadaan Google AdMobista, Google Ad Managerista tai ad_impression-tapahtumasta, kun data on peräisin kolmannen osapuolen integroinnista.
Mainostulot yhteensä ‐välilehdeltä näet valitulla aikavälillä saadut kokonaismainostulot. Kaaviossa näkyvät päiväkohtaiset mainostulot. Esimerkiksi jos 2.7. ansaitsemasi mainostulot ovat 7,25 € ja 3.7. ansaitsit 1,45 €, välilehdellä näkyy 8,70 €.

Ostoksia tehneet yhteensä

Ostoksia tehneet yhteensä ‑kortissa näkyy, kuinka moni yksittäinen käyttäjä on tehnyt vähintään yhden ostoksen. Google Analytics laskee tämän mittarin arvon kerättyjen purchase-tapahtumien määrän perusteella.
Ostoksia tehneet yhteensä ‐välilehdeltä näet ostoksia koko aikavälillä tehneiden määrän, ja kaavion eri pisteistä näet ostoksia kyseisenä päivänä tehneiden määrän.

Ensimmäistä kertaa ostoksia tehneet

Ensimmäistä kertaa ostoksia tehneet ‑kortista näet sellaisten yksittäisten käyttäjien määrän, jotka ovat tehneet ensimmäisen ostoksensa. Google Analytics laskee tämän mittarin arvon ensimmäistä kertaa kerättyjen purchase-tapahtumien määrän perusteella.
Ensimmäistä kertaa ostoksia tehneet ‑välilehdeltä näet koko aikavälillä ensimmäistä kertaa ostoksia tehneiden määrän, ja kaavion eri pisteistä näet ensimmäistä kertaa ostoksia kyseisenä päivänä tehneiden määrän.

Keskimääräiset ostostulot käyttäjää kohti

Keskimääräiset ostostulot käyttäjää kohti ‑kortista näet ostoksista keskimäärin saadut tulot käyttäjää kohden. Ostostulot tarkoittavat verkkokaupasta ja sovelluksensisäisistä ostoksista saatuja kokonaistuloja.
Kaavion tulkitseminen
Välilehdellä näkyvä Keskimääräiset ostostulot käyttäjää kohti ‑arvo voi olla suurempi kuin kaaviossa näkyvät yksittäiset ostostulot käyttäjää kohti.
Tämä johtuu siitä, että välilehdellä näkyvä Ostostulot käyttäjää kohti ‑arvo lasketaan jakamalla käyttäjien yhteenlasketut ostostulot koko aikavälin käyttäjämäärällä. Jokainen kaavion piste ilmaisee ostostulot käyttäjää kohti jaettuna kyseisen päivän käyttäjämäärällä.
Esimerkki
Kaksi käyttäjää kävi verkkosivustollasi heinäkuussa.
  • 2. heinäkuuta käyttäjä 1 käytti kaupassasi 57,98 €.
  • 3. heinäkuuta käyttäjä 2 käytti kaupassasi 178,68 €.
  • 4. heinäkuuta käyttäjä 1 käyttää kaupassasi 192,98 € ja käyttäjä 2 käyttää 58,99 €.

Tässä esimerkissä välilehdellä näkyvät keskimääräiset ostostulot käyttäjää kohti olisivat XXXXX, koska käyttäjän 1 tulot olivat 250,96 € ja käyttäjän 2 tulot 237,67 €. Näiden kahden summan keskiarvo on 244,31 €.

Kaaviossa keskimääräiset ostostulot käyttäjää kohti näyttäisivät tältä:

• 2. heinäkuuta: 57,98 €
  • 3. heinäkuuta: 178,68 €
  • 4. heinäkuuta: 125,98 €
Tässä esimerkissä välilehdellä näkyvä keskimääräinen aktivoitumisen kesto olisi suurempi kuin päiväkohtainen keskimääräinen aktivoitumisen kesto.

Ostetut tuotteet / Tuotteen nimi

"Ostetut tuotteet / Tuotteen nimi" ‑kortista näet useimmin ostetut tuotteet ja tällaisten ostojen määrään.
Google Analytics käyttää purchase-tapahtumasta peräisin olevaa item_name-parametria Tuotteen nimi ‐ulottuvuuden päivittämiseen ja purchase-tapahtumasta peräisin olevaa items-taulukkoa Ostetut tuotteet ‐mittarin laskemiseen.

Ostetut tuotteet / Tuotelistan nimi

Ostetut tuotteet / Tuotelistan nimi ‐kortista näet ostetuimpiin tuotteisiin liittyvät tuotelistat ja niiden kertojen määrän, jolloin listoilla olevia tuotteita on ostettu.
Google Analytics käyttää purchase-tapahtumasta peräisin olevaa item_list_name-parametria Tuotelistan nimi ‐ulottuvuuden päivittämiseen ja purchase-tapahtumasta peräisin olevaa items-taulukkoa Ostetut tuotteet ‐mittarin laskemiseen.

Tarjouksessa katsellut tuotteet / Tuotetarjouksen nimi

Tarjouksessa katsellut tuotteet / Tuotetarjouksen nimi ‐kortista näet useimmin katsottuihin tuotteisiin liittyvät tuotetarjoukset ja sen, kuinka monta kertaa tuotteita on katsottu tarjouksen näkemisen jälkeen.
Google Analytics käyttää view_promotion- tai select_promotion-tapahtumasta peräisin olevaa tuotetason promotion_name-parametria Tuotetarjouksen nimi ‑ulottuvuuden päivittämiseen ja purchase-tapahtumasta peräisin olevaa items-taulukkoa Tarjouksessa katsellut tuotteet ‐mittarin laskemiseen.

Ostostulot / Tilauskuponki

Ostostulot / Tilauskuponki ‐kortista näet ostoksiin useimmin käytetyt kupongit ja niiden tuottamat tulot.

Tuotteesta saadut tulot / Tuotetunnus

Tuotteesta saadut tulot / Tuotetunnus ‐kortista näet kunkin sovelluksensisäisen ostoksen tuottamat tulot tuotetunnuksen mukaan. Taulukon järjestys määräytyy sen mukaan, mihin sovelluksensisäisiin ostoksiin liittyy suurimmat tulot.