Reports

[GA4] Rapporten Oversigt over indtægtsgenerering

Rapporten Oversigt over indtægtsgenerering er en foruddefineret oversigtsrapport, hvori dine omsætningsdata er opsummeret. Denne rapport kan du bruge som hjælp til at finde ud af, hvilke produkter der bliver solgt, om du tiltrækker nye brugere via kampagnetilbud og kuponer, og om du opnår omsætning via de annoncer, der bliver vist i din mobilapp.

Rapporten Oversigt over indtægtsgenerering vises kun til venstre i samlingen Livscyklus. Rapporten vises med andre ord ikke som standard i samlingen med virksomhedsmål, men en bruger med rollen redaktør eller administrator kan føje den til navigationspanelet til venstre.

Learn how your ecommerce business is performing in the monetization reports in Google Analytics 4

Se rapporten

1. Vælg Rapporter Rapporter på menuen til venstre.
  2. Udvid Indtægtsgenerering i samlingen Livscyklus til venstre.
  3. Klik på Oversigt over indtægtsgenerering.

Brugsklare oversigtskort

Rapporten Oversigt over indtægtsgenerering indeholder som standard nedenstående oversigtskort. Brugere med rollen administrator eller redaktør har dog mulighed for at ændre, hvilke kort der vises, så det er ikke sikkert, at det er disse kort, der vises.

Samlet omsætning

Under "Samlet omsætning" kan du se den samlede omsætning, der er genereret via e-handelskøb, køb i apps, abonnementer og annoncer, med eventuelle refusioner fratrukket.
På fanen "Samlet omsætning" kan du se den samlede omsætning inden for det aktuelle tidsrum. I diagrammet vises den samlede omsætning pr. dag. Hvis den samlede omsætning eksempelvis var 153,98 USD den 2. juli og 739,28 USD den 3. juli, ville der stå 893,26 USD på fanen.

Købsrelateret omsætning

Under "Købsrelateret omsætning" kan du se den samlede omsætning, der er genereret via e-handel og køb i apps.
På fanen "Købsrelateret omsætning" kan du se den købsrelaterede omsætning inden for det aktuelle tidsrum. I diagrammet vises den købsrelaterede omsætning pr. dag. Hvis den købsrelaterede omsætning eksempelvis var 39,15 USD den 2. juli og 91,35 USD den 3. juli, ville der stå 130,50 USD på fanen.

Samlet annonceomsætning

Under "Samlet annonceomsætning" kan du se den samlede annonceomsætning, der er genereret via brugere i din mobilapp. Dataene for samlet annonceomsætning hentes fra Google AdMob eller Google Ad Manager eller fra hændelsen "ad_impression" (annonceeksponering), hvis de stammer fra en tredjepartsintegration.
På fanen "Samlet annonceomsætning" kan du se den samlede annonceomsætning inden for det aktuelle tidsrum. I diagrammet vises den samlede annonceomsætning pr. dag. Hvis den samlede annonceomsætning eksempelvis var 7,25 USD den 2. juli og 1,45 USD den 3. juli, ville der stå 8,70 USD på fanen.

Antal købere i alt

Under "Antal købere i alt" kan du se det antal unikke brugere, der har foretaget mindst ét køb. I Google Analytics beregnes metric'en "Antal købere i alt" ud fra, hvor mange gange der er blevet indsamlet en købshændelse.
På fanen "Antal købere i alt" kan du se det samlede antal købere inden for det aktuelle tidsrum, og ved hvert punkt i diagrammet kan du se antal købere den pågældende dag.

Førstegangskøbere

Under "Førstegangskøbere" kan du se det antal unikke brugere, der har foretaget deres første køb hos din virksomhed. I Google Analytics beregnes metric'en "Førstegangskøbere" ud fra, hvor mange gange den købshændelse, der er blevet indsamlet for en bruger, repræsenterer vedkommendes første køb.
På fanen "Førstegangskøbere" kan du se det samlede antal førstegangskøbere inden for det aktuelle tidsrum, og ved hvert punkt i diagrammet kan du se antal førstegangskøbere den pågældende dag.

Gennemsnitlig købsrelateret omsætning pr. bruger

Under "Gennemsnitlig købsrelateret omsætning pr. bruger" kan du se den gennemsnitlige omsætning, der er genereret via køb, pr. bruger. Den købsrelaterede omsætning er den samlede omsætning, der er genereret via e-handel og køb i apps.
Sådan skal diagrammet fortolkes
Den gennemsnitlige købsrelaterede omsætning pr. bruger, der vises på fanen, er muligvis større end den individuelle købsrelaterede omsætning pr. bruger, der vises i diagrammet.
Dette skyldes, at den købsrelaterede omsætning pr. bruger, der vises på fanen, er den samlede købsrelaterede omsætning pr. bruger divideret med det samlede antal brugere inden for det aktuelle tidsrum. Ved hvert punkt i diagrammet kan du se den købsrelaterede omsætning pr. bruger divideret med det samlede antal brugere den pågældende dag.
Eksempel
I juli besøgte to brugere dit website.
  • Den 2. juli købte bruger nr. 1 for 57,98 USD i din butik.
  • Den 3. juli købte bruger nr. 2 for 178,68 USD i din butik.
  • Den 4. juli købte bruger nr. 1 for 192,98 USD og bruger nr. 2 for 58,99 USD.

I dette eksempel er den gennemsnitlige købsrelaterede omsætning pr. bruger, der vises på fanen, 244,31 USD, dvs. gennemsnittet af omsætningen via bruger nr. 1 (250,96 USD) og omsætningen via bruger nr. 2 (237,67 USD).

Den gennemsnitlige købsrelaterede omsætning pr. bruger, der vises i diagrammet, er som følger:

• 2. juli: 57,98 USD
  • 3. juli: 178,68 USD
  • 4. juli: 125,98 USD
I dette eksempel er den gennemsnitlige engagementstid, der vises på fanen, større end den gennemsnitlige engagementstid pr. dag.

Antal købte varer efter varenavn

Under "Antal købte varer efter varenavn" kan du se, hvilke varer der er blevet købt oftest, og hvor mange gange de er blevet købt.
I Google Analytics bruges parameteren "item_name" (varenavn) fra købshændelsen til opdatering af dimensionen Varenavn og matrixen "items" (varer) fra købshændelsen til beregning af metric'en "Antal købte varer".

Antal købte varer efter varelistenavn

Under "Antal købte varer efter varelistenavn" kan du se, hvilke varelister der er knyttet til de oftest købte varer, og hvor mange gange varerne på listerne er blevet købt.
I Google Analytics bruges parameteren "item_list_name" (varelistenavn) fra købshændelsen til opdatering af dimensionen Varelistenavn og matrixen "items" (varer) fra købshændelsen til beregning af metric'en "Antal købte varer".

Antal sete varer i kampagnetilbuddet efter kampagnetilbudsnavn på vareniveau

Under "Antal sete varer i kampagnetilbuddet efter kampagnetilbudsnavn på vareniveau" kan du se, hvilke kampagnetilbud der er knyttet til de mest sete varer, og hvor mange gange varerne er blevet set efter visning af et kampagnetilbud.
I Google Analytics bruges parameteren "promotion_name" (kampagnetilbudsnavn) på vareniveau fra hændelsen "view_promotion" (se kampagnetilbud) eller "select_promotion" (vælg kampagnetilbud) til opdatering af dimensionen Kampagnetilbudsnavn på vareniveau og matrixen "items" (varer) fra købshændelsen til beregning af metric'en "Antal sete varer i kampagnetilbuddet".

Købsrelateret omsætning efter ordrekupon

Under "Købsrelateret omsætning efter ordrekupon" kan du se, hvilke kuponer der oftest er blevet brugt i forbindelse med køb, og hvor stor omsætning der er genereret pr. kupon.

Produktomsætning efter produkt-id

Under "Produktomsætning efter produkt-id" kan du se omsætningen pr. køb i appen identificeret ved produkt-id. Tabellen er sorteret efter de køb i appen, der har genereret størst omsætning.