Reports

[GA4] Rapporten Senaste versioner

I rapporten Senaste versioner kan du se information om appanvändning (till exempel hur många användare som uppgraderar), engagemang (till exempel vad användare gör i appen) och stabilitet (till exempel hur ofta appen kraschar).

Informationen i rapporten uppdateras i realtid och anger statusen på din lansering med några minuters fördröjning. Uppdatera sidan för att uppdatera rapporten och se de senaste uppgifterna.

Du kommer åt rapporten genom att välja appen på kortet Översikt över senaste appversion i översiktsrapporten för Firebase.

Användningsgrad för appversion

Det här diagrammet visar användningsgraden för varje version av din app under den valda tidsperioden. Flytta markören över diagrammet för att se den procentuella fördelningen av versionsanvändningen vid olika tidpunkter under tidsperioden.

Som standard visas data från de senaste 30 dagarna. Du kan justera datumintervallet i rullgardinsmenyn längst ned till vänster på kortet.

Kortet Realtid

När din app har lanserats kan du få omedelbar återkoppling om lanseringen på kortet Realtid. Kortet visar information om användningsgrad och stabilitet under de senaste 30 minuterna.

På versionsmenyn kan du filtrera fram data för varje appversion som har varit aktiv de senaste 30 minuterna.

Versioner

Nedanför kortet Användningsgrad för appversion visas följande information om varje version av appen som har publicerats:

• versionsnummer
  • lanseringens status
  • utgivningsdatum och antal dagar sedan lansering
  • kortet Användning
    • % aktiva användare
    • engagemang per session
  • kortet Användare som inte har drabbats av krascher
    • användare som inte har drabbats av krascher (procentandel av aktiva användare per dag)
    • krascher per 10 000 sessioner

Obs! Undantag som har loggats i Android med Firebase Crash Reportings rapport-API räknas som krascher. Uppdatera till Firebase Crashlytics om du vill få förbättrad noggrannhet vid kraschrapportering.

Statusetiketter

Varje version tilldelas en av följande statusetiketter:

Statusetikett Beskrivning
Klart Versionen är stabil (<1 % av sessionerna kraschar) och användningsgraden är högre än 10 % av aktiva användare per dag*.
Behöver utredas (gul) 1 % av sessionerna (100 krascher per 10 000 sessioner) kraschade i dag och i går.
Behöver utredas (röd) 10 % av sessionerna (1 000 krascher per 10 000 sessioner) kraschade i dag och i går.
Föregående version Lanseringens första dag med 10 % aktiva användare per dag* inträffade för mer än 15 dagar sedan.
Lansering pågår Andelen aktiva användare per dag (AAD)* har ökat med mer än 2 % sedan lanseringens första dag.
Låg användningsgrad Andelen aktiva användare per dag (AAD)* har inte ökat med mer än 2 % och har aldrig nått 10 % sedan lanseringens första dag.

* Den här rapporten beräknar aktiva användare per dag för varje appversion och dag i datumintervallet. Procentvärdena baseras på aktiva användare av alla appversioner.