Reports

[GA4] Rapport Nieuwste releases

In het rapport Nieuwste releases kunt u rapporteren over het gebruik van apps (bijvoorbeeld hoeveel gebruikers upgraden), hoeveel engagement de app heeft (bijvoorbeeld wat gebruikers in de app doen) en stabiliteit (bijvoorbeeld hoe vaak de app crasht).

De gegevens in het rapport worden in realtime vernieuwd en geven de status van uw uitrol van enkele minuten geleden aan. Vernieuw de pagina om het rapport te vernieuwen en recentere gegevens weer te geven.

Als u het rapport wilt openen, selecteert u de app op de kaart Overzicht van de nieuwste app-releases van het Firebase-overzichtsrapport.

Gebruik van app-versie

Het diagram Gebruik van app-versie geeft aan hoe elke versie van uw app tijdens de geselecteerde periode is gebruikt. Als u de muisaanwijzer op het diagramgedeelte plaatst, krijgt u een procentueel overzicht van het versiegebruik op een bepaald punt binnen de weergegeven periode.

De kaart Gebruik van app-versie bevat standaard gegevens voor de afgelopen 30 dagen. U kunt de periode aanpassen in het dropdownmenu linksonder op de kaart.

De kaart Realtime

Nadat uw app is uitgegeven, kunt u de kaart Realtime gebruiken om direct feedback over uw lancering te krijgen. De kaart bevat gegevens over het gebruik en de stabiliteit in de afgelopen 30 minuten.

Met het versiemenu kunt u gegevens filteren voor elke app-versie die de afgelopen 30 minuten actief is geweest.

Releaseversies

Onder de kaart Gebruik van app-versie vindt u informatie over elke versie van de app die u heeft gepubliceerd:

• Versienummer
  • Een label dat de status van de uitrol aangeeft
  • De releasedatum en het aantal dagen sinds de lancering
  • De kaart Gebruik
    • % actieve gebruikers
    • Engagement per sessie
  • De kaart Gebruikers zonder crashes
    • Gebruikers zonder crashes (% van dagelijkse actieve gebruikers)
    • Crashes per 10.000 sessies

Opmerking: Uitzonderingen die via de reporting-API van Firebase Crash Reporting worden geregistreerd in logboeken op Android, worden als crashes meegerekend. Update naar Firebase Crashlytics voor een verbeterde nauwkeurigheid van de crashrapportage.

Statuslabels

Elke release krijgt een van de volgende statuslabels:

Statuslabel Beschrijving
Geslaagd De release is stabiel (< 1% gecrashte sessies) en wordt gebruikt door meer dan 10% van de dagelijkse actieve gebruikers (DAG)*
Onderzoek nodig (geel) 1% van de sessies (100 crashes per 10.000 sessies) is vandaag en gisteren gecrasht
Onderzoek nodig (rood) 10% van de sessies (1000 crashes per 10.000 sessies) is vandaag en gisteren gecrasht
Eerdere release De eerste dag waarop de release door 10% van de dagelijkse actieve gebruikers* werd gebruikt, was minder dan 15 dagen geleden
Release wordt uitgevoerd Het percentage van de dagelijkse actieve gebruikers* is met meer dan 2% toegenomen sinds de releasedag
Lage ingebruikname Het percentage dagelijkse actieve gebruikers* is niet met meer dan 2% toegenomen en heeft nog nooit 10% bereikt sinds de releasedag

* In dit rapport worden de dagelijkse actieve gebruikers berekend voor elke app-versie en voor elke dag in de opgegeven periode. De percentages zijn gebaseerd op actieve gebruikers voor alle app-versies.