[GA4] Modifiera och skapa händelser med reguljära uttryck

För webbdataflöden kan du ändra och skapa en händelse i Google Analytics med ett reguljärt uttryck.

Följ de här rekommendationerna för att undvika reguljära uttryck med fel format, eftersom det kan påverka webbplatsens resultat:

• Välj andra operatörer istället för reguljära uttryck om möjligt (t.ex. exakta matchningar, innehåller).
  • Testa det reguljära uttrycket mot förväntade indata för att se till att det matchar det du förväntar dig.
  • Om skiftlägeskänslighet är viktig anger du att det reguljära uttrycket ska vara skiftlägeskänsligt. Använd alternativet där det inte står ”(inte skiftlägeskänsligt)”.

Google Analytics 4 kör regler för att skapa och ändra händelser direkt i webbläsaren. Vissa typer av ogiltiga reguljära uttryck riskerar därför att försämra webbplatsprestandan.

Webbläsarens implementering av reguljära JavaScript-uttryck använder tillbakagångar för att testa alla möjliga körningsvägar när en sträng utvärderas mot ett reguljärt uttryck. Ett komplext eller dåligt skrivet reguljärt uttryck kan orsaka betydande problem när det körs i vissa webbläsare och kan leda till att webbplatsen slutar fungera eller till datorkrascher. Den här typen av resultat kan bero på reguljära uttryck i regeln för att skapa/ändra händelse eller på strängar som regeln matchar mot.

Rekommenderade metoder för att undvika katastrofala tillbakagångar

• Undvik obundna eller kapslade repetitioner där matchningstiden kan öka exponentiellt. Definiera ett högsta antal förväntade upprepningar.