Miten dataa tallennetaan ja näytetään?

[GA4] Otanta

Mitä otanta tarkoittaa?

Otanta on data‑analyysikäytäntö, jossa datan osajoukkoa analysoidaan tavalla, joka mahdollistaa tärkeiden tietojen löytämisen suuremmasta datajoukosta. Näin saat datan käyttöösi nopeammin, eikä datan laatu kärsi.

Jos haluat esimerkiksi arvioida puiden määrän sadan hehtaarin alueella, jolla puita kasvaa melko tasaisesti, voit laskea puiden määrän hehtaarin alueella ja kertoa sen sadalla. Voit myös laskea puiden määrän puolen hehtaarin alueella ja kertoa sen kahdellasadalla. Näin saat tarkan arvion sadan hehtaarin alueella kasvavien puiden määrästä.

Miksi näet otantaa?

Google Analyticsissa otantaa voidaan käyttää, kun raportin, kartoituksen tai pyynnön luomiseen käytettyjen tapahtumien määrä ylittää mittauskokonaisuuden kiintiörajan. Tällöin Analytics käyttää osaa datasta ja skaalaa sen niin, että tulokset ovat suuntaa antavia ja edustavat kaikkea dataa.

Jos tuloksissa käytetään otantaa, datan laatu ‐kuvakkeessa näkyy sen datan prosenttiosuus, jota on käytetty tulosten luomiseen. Mitä suurempaa otannan kokoa käytetään, sitä tarkempia tulokset ovat.

Mitkä rajat ovat?

Tapahtumatason kyselyjen kiintiö on 10 miljoonaa tapahtumaa tavallisissa Google Analytics ‐mittauskokonaisuuksissa ja enintään miljardi tapahtumaa Google Analytics 360 ‐mittauskokonaisuuksissa.

Google Analytics 360 ‐mittauskokonaisuuksissa on oletuksena 100 miljoonaa tapahtumaa kyselyä kohden, jotta saat nopeampia ja suuntaa antavia tuloksia. Jos haluat parantaa tulosten tarkkuutta, datan laatu ‐kuvakkeen kautta pääset katsomaan suurempaa näyterajaa valitsemalla Tutki‑kohdasta "yksityiskohtaisemmat tulokset".