[GA4] Anledningar till att dina målgrupper kanske inte fylls i Google Ads

Om målgrupper som du exporterar till Google Ads inte fylls kan du prova några av dessa diagnostikmetoder för att identifiera problem.

Kontrollera att du har aktiverat remarketing i Google Ads

Läs mer om hur du aktiverar remarketing med Google Analytics-data.

Kontrollera kortet Målgruppskällor i Google Ads

Välj Google Ads > Målgruppshantering > Målgruppskällor och kontrollera kortet för Google Analytics (GA4) och Firebase för att se till att användarna som ingår i målgruppen utlöser händelser på din webbplats eller i din app. Om användare som matchar målgruppsdefinitionen inte utlöser händelser läggs de inte till i målgruppen i Google Ads.

Kontrollera rapporten Målgrupper i Analytics

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Användarattribut > Målgrupper under Användare.

Om du är administratör eller redigerare och inte ser rapporten kan du lägga till rapporten. Du kan klicka på en målgrupps namn i rapporten om du vill visa en mer detaljerad rapport om målgruppen.

Kontrollera målgruppsdefinitionen i Analytics

Om du har definierat målgruppen för snävt kanske du inte får det antal användare som du vill ha. Om du till exempel har definierat målgruppen så att den endast omfattar användare vars intresse-id för köpavsikt är Media och underhållning/böcker kan du ändra detta till det bredare id:t Media och underhållning. Du kan även utöka de geografiska parametrarna från Ort-id = Ort A till Ort-id = Ort A eller Ort B.

Kontrollera om du har uteslutit händelser eller användarattribut från annonsanpassning

Om du har uteslutit händelser eller användarattribut från annonsanpassning exporteras inte målgrupper som baseras på den informationen från Analytics till dina annonsplattformar, till exempel Google Ads.

Kontrollera om du har uteslutit geografiska regioner från annonsanpassning

Om du har inaktiverat annonsanpassning för en viss region läggs användare i regionen som skulle läggas till i din målgrupp i Analytics inte till på remarketinglistorna på de annonsplattformar som du exporterar målgrupper till, som Google Ads.

Om du använder Google Marketing Platform-annonsprodukter på din webbplats ska du se till att remarketing-cookien ställs in på dina webbsidor.

Om målgruppen är inställd för att använda data om demografi och intressen måste DoubleClick-cookien ställas in på webbsidorna så att Analytics kan hämta den informationen.

Kontrollera att cookien ställs in på sidan med hjälp av utvecklarverktygen i webbläsaren. Se till att sidan gör nätverksanrop till https://stats.g.doubleclick.net. Följande exempel visar hur du använder Chromes verktyg för programmerare.

1. Öppna webbsidan (till exempel www.example.com) i Chrome.
  2. Öppna utvecklarverktygen i Chrome (klicka på Mer > Fler verktyg > Verktyg för programmerare).
  3. Klicka på fliken Network och välj Preserve log så att du kan registrera nätverksanropen.
  4. Uppdatera webbsidan.
  5. På fliken Nätverk söker du efter förekomster av nätverksanrop till https://stats.g.doubleclick.net/g/collect?v=2&tid=G-XXXXXXX&cid=XXXXXXXX.XXXXXXX och kontrollerar att minst en av nödvändiga cookies (NID, SNID, ANID, ID, IDE och DSID, beroende på situationen) finns med i sidhuvudet för begäran. Om dessa anrop förekommer bör målgruppen fyllas som förväntat.

Läs om hur cookies används i Google Marketing Platforms annonseringsprodukter och Google Ad Manager.

Om du skapar ovanligt komplexa målgrupper (till exempel målgrupper med ovanligt komplexa villkor eller stora uppsättningar komplexa villkor) riskerar du att överskrida lagringsgränsen per egendom för målgruppsdefinitioner. Om du försöker skapa en målgrupp som skulle leda till att du överskrider lagringsgränsen kan målgruppen inte skapas. Du kan undvika detta problem genom att ta bort befintliga målgrupper med ovanligt komplexa definitioner.