[GA4] Årsaker til at målgruppene dine kanskje ikke fylles ut i Google Ads

Hvis målgruppene du eksporterer til Google Ads, ikke fylles ut, kan du prøve å finne årsaken til dette ved å bruke noen av diagnostiseringsmetodene oppført nedenfor.

Få bekreftet at du har aktivert Google Ads-remarketing

Finn ut mer om hvordan du slår på remarketing med Google Analytics-data.

Sjekk kortet for målgruppekilder i Google Ads

Gå til Google Ads > Målgruppestyring > Målgruppekilder, og se på kortet for Google Analytics (GA4) og Firebase for å kontrollere at brukerne du har identifisert for målgruppen din, utløser hendelser på nettstedet ditt eller i appen din. Hvis det ikke utløses hendelser for brukerne som samsvarer med definisjonen av målgruppen din, blir de ikke lagt til i målgruppen i Google Ads.

Sjekk målgrupperapporten i Analytics

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Rapporter i menyen til venstre.
  3. Klikk på Brukerattributter > Målgrupper under Bruker.

Hvis du har rollen redigerer eller administrator, men ikke ser rapporten, kan du legge den til. Du kan klikke på navnet på en målgruppe i rapporten for å åpne en mer detaljert rapport om målgruppen.

Gjennomgå definisjonen av målgruppen i Analytics

Hvis du har definert målgruppen for snevert, kan det hende at du ikke får antallet brukere du vil ha. Hvis du for eksempel har definert målgruppen slik at den bare omfatter brukere med Intensjons-ID = Media og underholdning/bøker, kan du endre dette til den bredere ID-en Media og underholdning. Du kan også utvide de geografiske parameterne fra By-ID = by A til By-ID = by A eller by B.

Se om du har ekskludert hendelser eller brukeregenskaper fra personlig tilpasning av annonser

Hvis du har ekskludert hendelser eller brukeregenskaper fra den personlige tilpasningen av annonser, blir ikke målgruppene som er basert på disse dataene, eksportert fra Analytics til annonseplattformene dine, inkludert Google Ads.

Se om du har ekskludert geografiske regioner fra den personlige tilpasningen av annonser

Hvis du har slått av personlig tilpasning av annonser i en bestemt region, blir ikke brukerne fra denne regionen som normalt sett ville ha blitt lagt til i målgruppen din i Analytics, lagt til i remarketinglistene dine på annonseplattformene du eksporterer målgrupper til, deriblant Google Ads.

Hvis du bruker annonseprodukter fra Google Marketing Platform på nettstedet ditt, må du påse at informasjonskapselen for remarketing settes inn på nettsidene dine

Hvis du har angitt at målgruppen skal bruke data om interesser og demografiske segmenter, må du sette inn DoubleClick-informasjonskapselen på nettsidene dine, slik at Analytics kan hente disse dataene om brukerne.d

For å påse at informasjonskapselen settes inn, kan du bruke utviklerverktøyene i nettleseren til å bekrefte at siden sender nettverkskall til https://stats.g.doubleclick.net. I eksempelet nedenfor kan du se hvordan du bruker utviklerverktøyene for Chrome.

1. Åpne nettsiden (f.eks. www.example.com) i Chrome.
  2. Åpne Chrome-utviklerverktøyene (klikk på Mer > Flere verktøy > Utviklerverktøy).
  3. Åpne Network-fanen (nettverk), og velg Preserve log (lagre loggen), så du får registrert nettverkskall.
  4. Last inn nettsiden på nytt.
  5. Søk etter forekomster av nettverkskall til https://stats.g.doubleclick.net/g/collect?v=2&tid=G-XXXXXXX&cid=XXXXXXXX.XXXXXXX på Network-fanen (nettverk), og påse at minst én av påkrevde informasjonskapslene (NID, SNID, ANID, ID, IDE og DSID, depending on the situation) er satt inn i forespørselshodet. Hvis disse kallene gjøres, skal målgruppen bli fylt ut som forventet.

Finn ut hvordan informasjonskapsler brukes i annonseringsprodukter fra Google Marketing Platform samt Google Ad Manager.

Hvis du lager uvanlig komplekse målgrupper (f.eks. målgrupper med uvanlig komplekse betingelser eller store grupper med komplekse betingelser), risikerer du å overskride grensen for lagring per område i definisjonene av målgruppene. Hvis du prøver å lager en målgruppe som fører til at du overskrider lagringsgrensen, blir ikke målgruppen opprettet. Du kan unngå dette problemet ved å fjerne nåværende målgrupper som har usedvanlig komplekse definisjoner.