[GA4] Waarom uw doelgroepen mogelijk niet worden ingevuld in Google Ads

Als de doelgroepen die u naar Google Ads exporteert, niet worden ingevuld, kunt u de volgende diagnostische methoden gebruiken om problemen te vinden.

Controleer of u Google Ads-remarketing heeft aangezet

Kom meer te weten over hoe u remarketing met Google Analytics-gegevens aanzet.

Controleer de doelgroepbronkaart in Google Ads

Controleer in Google Ads > Doelgroepbeheer > Doelgroepbronnen de kaart voor Google Analytics (GA4) en Firebase om na te gaan of de gebruikers die u voor uw doelgroep heeft geïdentificeerd, gebeurtenissen op uw site of in uw app activeren. Als gebruikers die voldoen aan de definitie van uw doelgroep geen gebeurtenissen activeren, worden ze niet toegevoegd aan de doelgroep in Google Ads.

Bekijk het rapport Doelgroepen in Analytics

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik in het linkermenu op Rapporten.
  3. Klik onder Gebruiker op Gebruikerskenmerken > Doelgroepen.

Als u een beheerder of bewerker bent en het rapport niet ziet, kunt u het rapport toevoegen. U kunt op de naam van een doelgroep in het rapport klikken om een gedetailleerder rapport over de doelgroep te openen.

Controleer de doelgroepdefinitie in Analytics

Als u uw doelgroep te beperkt heeft gedefinieerd, genereert u mogelijk niet het gewenste aantal gebruikers. Als de doelgroep volgens de definitie bijvoorbeeld alleen gebruikers opneemt met In-market-interesse-ID = Media en entertainment/Boeken, kunt u dat aanpassen aan de bredere ID Media en entertainment. Of u kunt de geografische parameters uitbreiden van Plaats-ID = plaats A naar plaats-ID = plaats A of plaats B.

Controleer of u gebeurtenissen of gebruikersproperty's heeft uitgesloten van advertentiepersonalisatie

Als u gebeurtenissen of gebruikersproperty's heeft uitgesloten van advertentiepersonalisatie, worden doelgroepen die op die gegevens zijn gebaseerd, niet geëxporteerd van Analytics naar uw advertentieplatforms, waaronder Google Ads.

Controleer of u geografische regio's heeft uitgesloten van advertentiepersonalisatie

Als u advertentiepersonalisatie heeft uitgezet voor een specifieke regio, worden gebruikers uit die regio die in Analytics aan uw doelgroep zouden worden toegevoegd, niet toegevoegd aan uw remarketinglijsten in de advertentieplatforms waarnaar u doelgroepen exporteert, waaronder Google Ads.

Zorg ervoor dat de remarketingcookie is ingesteld op uw webpagina's als u advertentieproducten van het Google Marketing Platform op uw site gebruikt

Als uw doelgroep zo is ingesteld dat die gebruikmaakt van demografische gegevens en interessegegevens, moet de DoubleClick-cookie voor uw webpagina worden ingesteld, zodat Analytics dit type gegevens over gebruikers kan ophalen.

Als u wilt controleren of de cookie op de pagina wordt ingesteld, gebruikt u de tools voor ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat uw pagina netwerkaanroepen aan https://stats.g.doubleclick.net uitvoert. In het volgende voorbeeld ziet u hoe u de tools voor ontwikkelaars in Chrome gebruikt.

1. Open de webpagina (bijv. www.example.com) in Chrome.
  2. Open de tools voor ontwikkelaars in Chrome (klik op Meer > Meer tools > Ontwikkelaarstools).
  3. Open het tabblad Netwerk en selecteer Logboek behouden, zodat u de netwerkaanroepen kunt vastleggen.
  4. Vernieuw de webpagina.
  5. Zoek op het tabblad Netwerk naar instanties van netwerkaanroepen aan https://stats.g.doubleclick.net/g/collect?v=2&tid=G-XXXXXXX&cid=XXXXXXXX.XXXXXXX en controleer of ten minste een van de nodige cookies (NID, SNID, ANID, ID, IDE en DSID, afhankelijk van de situatie) aanwezig is in de verzoekheader. Als deze aanroepen aanwezig zijn, zou uw doelgroep moeten worden ingevuld zoals verwacht.

Meer informatie over hoe Google Marketing Platform-advertentieproducten en Google Ad Manager cookies gebruiken

Als u zeer complexe doelgroepen maakt (bijvoorbeeld doelgroepen met ongewoon complexe voorwaarden of grote sets complexe voorwaarden), loopt u het risico uw opslaglimiet per property voor doelgroepdefinities te overschrijden. Als u een doelgroep probeert te maken waardoor u de opslaglimiet zou overschrijden, mislukt het maken van de doelgroep. U kunt dit probleem voorkomen door bestaande doelgroepen met zeer complexe definities te verwijderen.