[GA4] Miksi yleisöihisi ei välttämättä kerry käyttäjiä Google Adsissa?

Jos Google Adsiin siirtämiisi yleisöihin ei kerry käyttäjiä, kokeile ratkaista ongelmat jollakin seuraavista tavoista.

Varmista, että olet ottanut Google Adsin uudelleenmarkkinoinnin käyttöön

Lue lisää siitä, miten voit ottaa käyttöön Google Analytics ‑dataan perustuvan uudelleenmarkkinoinnin.

Tarkista yleisölähdekortti Google Adsista

Tarkista Google Ads > Yleisön hallinnointi > Yleisölähteet ‑kohdan Google Analytics (GA4) ja Firebase ‑kortista, että yleisöäsi varten tunnistamasi käyttäjät käynnistävät tapahtumia sivustollasi tai sovelluksessasi. Jos yleisösi määritelmän mukaiset käyttäjät eivät käynnistä tapahtumia, heitä ei lisätä yleisöön Google Adsissa.

Tarkista yleisöraportti Analyticsista

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit.
  3. Klikkaa Käyttäjä-kohdasta Käyttäjämääritteet > Yleisöt.

Jos olet järjestelmänvalvoja tai muokkaaja etkä näe raporttia, voit lisätä sen. Voit avata tarkemman yleisöä koskevan raportin klikkaamalla yleisön nimeä raportista.

Tarkista yleisömääritys Analyticsista

Jos olet määrittänyt yleisösi liian tarkasti, et ehkä saa niin paljon käyttäjiä kuin haluaisit. Jos esimerkiksi olet määrittänyt yleisön niin, että se sisältää vain käyttäjät, joiden Kiinnostuksen kohteen tunnus (ostoaikeissa olevat) = Media ja viihde / Kirjat, voit vaihtaa määritelmään laajemman Media ja viihde ‑tunnuksen. Voit myös laajentaa maantieteellisiä parametreja vaihtamalla Kaupungin tunnus = Kaupunki A ‑parametrin Kaupungin tunnus = Kaupunki A tai kaupunki B ‑parametriksi.

Tarkista, oletko sulkenut tapahtumia tai käyttäjän ominaisuuksia pois mainosten personoinnista

Jos olet sulkenut tapahtumia tai käyttäjän ominaisuuksia pois mainosten personoinnista, kyseiseen dataan perustuvia yleisöjä ei siirretä Analyticsista Google Adsiin tai muille mainosalustoille.

Tarkista, oletko sulkenut maantieteellisiä alueita pois mainosten personoinnista

Jos olet poistanut mainosten personoinnin käytöstä tietyllä alueella, kyseisellä alueella olevia käyttäjiä, jotka lisättäisiin yleisöösi Analyticsissa, ei lisätä uudelleenmarkkinointiluetteloihisi Google Adsissa tai muilla mainosalustoilla, joille eksportoit yleisöjä.

Jos käytät Google Marketing Platformin mainostuotteita sivustollasi, varmista, että verkkosivusi asettavat uudelleenmarkkinointievästeen

Jos yleisösi käyttää demografista tai kiinnostuksen kohteisiin liittyvää dataa, verkkosivusi on asetettava DoubleClick-eväste, jotta Analytics voi noutaa kyseistä dataa käyttäjistä.

Voit tarkistaa, että sivu asettaa evästeen, varmistamalla selaimen kehittäjän työkalujen avulla, että sivu lähettää verkkokutsuja osoitteeseen https://stats.g.doubleclick.net. Seuraavasta esimerkistä näet, miten voit käyttää Chrome Developer Tools ‑työkaluja.

1. Avaa verkkosivu (kuten www.example.com) Chromessa.
  2. Avaa Chrome-kehittäjätyökalut (klikkaa Lisää > Lisää työkaluja > Kehittäjätyökalut).
  3. Avaa Network-välilehti ja valitse Preserve log, jotta voit tallentaa verkkokutsut.
  4. Päivitä verkkosivu.
  5. Etsi Verkko-välilehdeltä verkkokutsuja osoitteeseen https://stats.g.doubleclick.net/g/collect?v=2&tid=G-XXXXXXX&cid=XXXXXXXX.XXXXXXX ja tarkista, että pyynnön otsikko sisältää vähintään yhden tarvittavista evästeistä (tilanteesta riippuen NID, SNID, ANID, ID, IDE tai DSID). Jos löydät tällaisia kutsuja, yleisöösi kertyy käyttäjiä odotetulla tavalla.

Lue, miten Google Marketing Platform ‑mainontatuotteet ja Google Ad Manager käyttävät evästeitä.

Jos luot erityisen monimutkaisia yleisöjä (joilla on esimerkiksi monimutkaisia ehtoja tai suuria ja monimutkaisia ehtojoukkoja), yleisömäärityksiä koskeva mittauskokonaisuuskohtainen tallennustilaraja voi ylittyä. Jos yrität luoda yleisön, joka aiheuttaisi tallennustilarajan ylittymisen, yleisön luominen ei onnistu. Voit välttää ongelman poistamalla aiemmin luotuja yleisöjä, joiden määritykset ovat monimutkaisia.