Segmentera information om konverteringsvägar

Med konverteringssegment kan du isolera och analysera specifika uppsättningar av konverteringsvägar i Flerkanalstrattar-rapporterna. Till exempel kan du skapa ett konverteringssegment som bara innehåller trattar där den första interaktionen var en konvertering över ett visst värde. Sedan kan du öppna Flerkanalstrattar-rapporterna och bara visa information om det konverteringssegmentet. Du kan också jämföra segmentet sida vid sida med information från andra segment.

Innehåll i artikeln:

Använda konverteringssegment

Om du vill använda ett befintligt segment, klickar du på rullgardinsmenyn Konverteringssegment högst upp i en Flerkanalstrattar-rapport. Välj segmenten som du vill använda.

Segmentet fortsätter gälla medan Flerkanalstrattar-rapporterna är öppna. Välj segmentet Alla konverteringar om du vill se alla konverteringstrattar igen.

Om du vill analysera delmängder av konverteringstrattarna, bör du använda konverteringssegment i stället för filtrerade vyer. Om du använder en filtrerad vy, kan Flerkanalstrattar-rapporterna bli missvisande. Läs mer i Filter och flerkanalstrattar.

Skapa anpassade konverteringssegment

1. Öppna en Flerkanalstrattar-rapport och klicka på Konverteringssegment högst upp i rapporten.
  2. Klicka på Skapa nytt konverteringssegment.
  3. Ge det anpassade konverteringssegmentet ett namn.
  4. Ange med hjälp av villkorsverktyget vilka konverteringsvägar som ska ingå i segmentet. Ange till exempel följande villkor om du vill definiera ett segment med konverteringsvägar som börjar med en länk från example.com:

[Inkludera] [Första interaktionen] från [Källa] [Innehåller] example.com

5. Klicka på Spara segment.
När du har sparat segmentet, visas det under Användardefinierade segment på rullgardinsmenyn Konverteringssegment. Markera segmentet när du vill använda det.

Redigera eller ta bort ett anpassat konverteringssegment

1. Öppna en Flerkanalstrattar-rapport och klicka på Konverteringssegment högst upp i rapporten.
  2. Leta reda på segmentet som du vill redigera under Användardefinierade segment och klicka på redigera.
  3. Redigera och spara segmentet. Eller klicka på Ta bort segment.