Conversiepadgegevens segmenteren

Met conversiesegmenten kunt u specifieke verzamelingen conversiepaden isoleren en analyseren in uw rapporten voor multi-channel trechters. Mogelijk maakt u bijvoorbeeld een conversiesegment met daarin alleen trechters waarin de eerste interactie een conversie boven een bepaalde waarde was. Vervolgens kunt u in uw rapporten voor multi-channel trechters bladeren, waarbij u alleen gegevens weergeeft voor dit conversiesegment. Of u kunt dit segment direct vergelijken met gegevens uit andere segmenten.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Conversiesegmenten toepassen

Als u een bestaand segment wilt toepassen, klikt u op het dropdown-menu Conversiesegmenten boven aan een rapport voor multi-channel trechters. Selecteer vervolgens de segmenten die u wilt toepassen op uw gegevens.

Wanneer u een segment heeft toegepast, blijft het actief terwijl u door uw rapporten voor multi-channel trechters gaat. Als u alle conversietrechters weer wilt weergeven, selecteert u het segment Alle conversies.

U moet conversiesegmenten, in plaats van gefilterde dataweergaven, toepassen om subsets van uw conversietrechters te bekijken. Als u een gefilterde dataweergave gebruikt, kunnen uw rapporten voor multi-channel trechters mogelijk onjuist zijn. Bekijk Filters en multi-channel trechters voor meer informatie.

Aangepaste conversiesegmenten maken

1. Klik boven aan een rapport voor multi-channel trechters op Conversiesegmenten.
  2. Klik op Een nieuw conversiesegment maken.
  3. Geef een naam voor uw aangepaste conversiesegment op.
  4. Gebruik het hulpprogramma voor het maken van voorwaarden om de conversiepaden op te geven die in het segment moeten worden opgenomen. Als u bijvoorbeeld een segment wilt definiëren dat alleen conversiepaden bevat die beginnen met een verwijzing vanaf example.com, definieert u de volgende voorwaarde:

[Opnemen] [Eerste interactie] van [Bron] [Bevat] example.com

5. Klik op de knop Segment opslaan.
Nadat u uw segment heeft opgeslagen, wordt het weergegeven onder Door de gebruiker gedefinieerde segmenten in het dropdown-menu Conversiesegmenten. Selecteer het segment om het toe te passen.

Een aangepast conversiesegment bewerken of verwijderen

1. Klik boven aan een rapport voor multi-channel trechters op Conversiesegmenten.
  2. Zoek onder Door de gebruiker gedefinieerde segmenten het segment dat u wilt bewerken en klik op Bewerken.
  3. Bewerk het segment zoals gewenst en sla dit op. Of klik op Segment verwijderen.