Over gegevens van multi-channel trechters

Lees Over multi-channel trechters voor een overzicht van multi-channel trechters.
In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Overzicht van gegevens van multi-channel trechters

De rapporten voor multi-channel trechters worden gegenereerd uit conversiepaden, de reeksen met interacties (dat wil zeggen, klikken/verwijzingen uit kanalen) in de 90 dagen1 voorafgaand aan elke conversie en transactie.

Gegevens van multi-channel trechters worden verzameld uit volledige gegevens. Tenzij anders is aangegeven in het rapport, zijn de gegevens van uw multi-channel trechters gebaseerd op alle conversies, transacties en conversiepaden vanaf januari 2011.

De gegevensverzameling voor multi-channel trechters loopt maximaal twee dagen achter. Daarom zijn gegevens van vandaag en gisteren niet beschikbaar in uw rapporten.

Analytics legt maximaal 5000 interacties per conversiepad vast. Er geldt geen limiet voor het aantal unieke conversiepaden dat kan worden vastgelegd.

De rapporten voor multi-channel trechters geven gegevens weer als er ten minste één conversie heeft plaatsgevonden.

Conversiepaden

Er wordt een conversiepad gemaakt voor elke conversie en transactie die is vastgelegd in Analytics. Herhaalde conversies van dezelfde gebruiker worden weergegeven als verschillende paden. U kunt specifieke subsets van conversiepaden analyseren met Conversiesegmenten.

Hoe direct verkeer wordt behandeld

Voor de rapporten voor multi-channel trechters geldt dat als 'direct' verkeer (dat wil zeggen, een gebruiker heeft een bladwijzer gebruikt of heeft de URL van uw site in zijn browser getypt) een conversie genereert, de conversie wordt toegewezen aan het kanaal Direct. Dit wijkt af van de overige Analytics-rapporten, waarin de conversie wordt toegewezen aan de eerdere niet-directe campagne of bron, indien aanwezig.

Zo wordt in de overige Analytics-rapporten de directe bron genegeerd als een gebruiker via een verwijzing op uw site terechtkomt en vervolgens overgaat tot conversie tijdens een direct bezoek. In dit geval wordt de conversie toegewezen aan de verwijzing.

In multi-channel trechters wordt de directe bron niet genegeerd. De laatste interactie vóór de conversie wordt toegewezen aan het kanaal Direct en de verwijzing wordt geteld als ondersteunende interactie.

De rapporten voor multi-channel trechters vergelijken met andere Analytics-rapporten

Er worden conversiepadgegevens gegenereerd voor elke doelconversie en e-commercetransactie die is vastgelegd met Analytics. Daarom komt het aantal conversies en transacties in uw rapporten voor multi-channel trechters overeen met het aantal conversies en transacties dat wordt weergegeven in de overige rapporten in Analytics. Houd echter rekening met het volgende wanneer u rapporten voor multi-channel trechters vergelijkt met de overige rapporten in Analytics:

• De gegevensverzameling voor multi-channel trechters loopt tot twee dagen achter. Als gevolg komt het aantal conversies voor de meest recente twee dagen in multi-channel trechters niet overeen met wat wordt weergegeven in andere rapporten van Analytics.

• Conversies in de rapporten voor multi-channel trechters geeft het totale aantal doelconversies en het totale aantal e-commercetransacties aan.

• In andere Analytics-rapporten dan de rapporten voor multi-channel trechters wordt een sessie waaraan geen campagne is gekoppeld, toegewezen aan de campagne van de vorige sessie. In de multi-channel trechterrapporten wordt dit echter beschouwd als een directe sessie. In de rapporten voor multi-channel trechters wordt dit echter beschouwd als een directe sessie.

Als een persoon bijvoorbeeld op uw site klikt op google.nl en vervolgens terugkeert als direct verkeer en overgaat tot conversie, wordt in Analytics één conversie voor 'google.nl/organisch' gerapporteerd in Alle verkeer. In de rapporten voor multi-channel trechters wordt één conversie met het pad 'google.nl/organisch > direct/(none)' weergegeven bij Toppaden en wordt 'direct/(none)' met de waarde 1 voor Conversie laatste interactie en 'google.nl/organisch' met de waarde 1 voor Ondersteunde conversie weergegeven.

• De rapporten voor multi-channel trechters hebben een standaardoverzichtsperiode van 30 dagen voor conversies. U kunt een langere overzichtsperiode instellen (tot een maximum van 90 dagen). Er bestaat geen overzichtsperiode in de overige Analytics-rapporten.

Hoe Ondersteunde/laatste klik of directe conversies wordt berekend

Ondersteunde/laatste klik of directe conversies geeft de verhouding aan tussen het aantal conversies waarbij het kanaal ondersteuning bood en het aantal conversies waarbij het kanaal de laatste interactie was. Als een kanaal meerdere malen ondersteuning heeft geboden in het pad van één conversie, wordt bij de berekening van de verhouding slechts één conversie beschouwd als ondersteunde conversie.

Ondersteunde conversies sluiten elkaar niet uit in de verschillende kanalen. Als twee kanalen ondersteuning hebben geleverd in één conversiepad, wordt aan beide kanalen een ondersteunde conversie toegewezen. Daarom kan het totale aantal ondersteunde conversies dat is toegewezen aan afzonderlijke kanalen, groter zijn dan het totale aantal conversies van alle kanalen.

1 Voor perioden vóór 1 januari 2012 is de overzichtsperiode voor de interactiegeschiedenis van conversiepaden beperkt tot 30 dagen. Voor perioden die binnen na 1 januari 2012 gebruikt u de kiezer Overzichtsperiode boven aan elk rapport om deze periode aan te passen van 1 tot 90 dagen.