Tietoja monikanavien tiedoista

Monikanavat esitellään kohdassa Tietoja monikanavista.
Tässä artikkelissa:

Yleiskatsaus monikanavien tietoihin

Monikanavaraportit luodaan konversioreiteistä eli interaktioketjuista (klikkauksista/kanavien viittauksista) kutakin konversiota ja tapahtumaa edeltävien 90 päivän1 ajalta.

Monikanavasuppiloiden tiedonkeruussa ei käytetä otoksia. Ellei raporteissa toisin mainita, monikanavien tiedot perustuvat kaikkiin konversioihin, tapahtumiin ja konversioreitteihin tammikuusta 2011 lähtien.

Monikanavien tiedot kerätään kahden päivän viiveellä, joten raporteissa ei ole vielä tietoja tältä päivältä ja eiliseltä.

Analytics tallentaa enintään 5 000 vuorovaikutusta konversioosreittiä kohti. Tallennettujen yksilöityjen konversioreittien määrälle ei ole rajoitusta.

Monikanavaraporteissa näytetään tietoja, jos konversioita on vähintään yksi.

Konversioreitit

Kullekin Analyticsiin tallennetulle konversiolle ja tapahtumalle luodaan konversioreitti. Saman käyttäjän toistuvat konversiot näytetään eri reitteinä. Voit erotella ja analysoida konversioreittien tiettyjä osia käyttämällä konversiosegmenttejä.

Suoran liikenteen käsittelytapa

Monikanavaraporteissa konversio luetaan suoran kanavan ansioksi, jos suora liikenne (eli käyttäjä käytti kirjanmerkkiä tai kirjoitti sivuston osoitteen selaimeen) tuottaa konversion. Tämä poikkeaa muista Analytics -raporteista, joissa konversio kirjataan edelliselle muulle kuin suoralle kampanjalle tai lähteelle, jos sellainen on olemassa.

Jos käyttäjä esimerkiksi siirtyy sivustoon viittauksen kautta ja palaa "suoraan" tuottamaan konversion, "suoraa" lähdettä ei huomioida muissa Analytics -raporteissa. Sen sijaan konversio kirjataan viittaukselle.

Monikanavaraporteissa "suora" lähde otetaan huomioon. Suora kanava saa hyvityksen viimeisenä klikkauksena ennen konversiota, ja viittaus lasketaan avustavaksi interaktioksi.

Monikanavaraportit muihin Analytics-raportteihin verrattuna

Kullekin Analytics tallentamalle tavoitteen konversiolle ja verkkokauppatapahtumalle luodaan konversioreitin tiedot. Näin ollen monikanavaraportissa näkemäsi konversioiden ja tapahtumien määrä vastaa muissa Analytics -raporteissa näkemääsi konversioiden ja tapahtumien määrää. Muista kuitenkin seuraavat asiat, kun vertaat monikanavaraportteja muihin Analytics -raportteihin:

• Monikanavien tiedot kerätään kahden päivän viiveellä. Tästä syystä monikanavien kahden viimeisimmän päivän konversiomäärä ei vastaa Analytics muissa raporteissa näkyvää määrää.

• Monikanavaraporteissa näkyvät konversiot ovat tavoitteen konversioiden kokonaismäärä lisättynä verkkokauppatapahtumien kokonaismäärällä.

• Jos istuntoon ei liity kampanjaa, edellisen istunnon kampanja periytyy muita kuin Analytics monikanavaraportteja varten. Monikanavaraporteissa Analytics laskee istunnon kuitenkin suoraksi.

Jos henkilö esimerkiksi klikkaa sivustoasi google.fi-sivustolla ja palaa sen jälkeen "suorana" liikenteenä tekemään konversion, Analytics Kaikki liikennte -raportissa näkyy yksi konversio määrityksellä "google.fi / maksuton". Monikanavasuppilot-raporteissa näkyy yksi konversio reitillä "google.fi / maksuton > suora / (none)" kohdassa Suosituimmat reitit sekä yksi konversio viimeisestä klikkauksesta määrityksellä "suora / (none)" ja yksi avustettu konversio määrityksellä "google.fi / maksuton".

• Monikanavaraporteissa on oletusarvoisesti 30 päivän analyysi-ikkuna tuloksille. Haluat ehkä määrittää analyysi-ikkunan keston pidemmäksi (enimmäispituus on 90 päivää). Muissa Analytics -raporteissa ei ole analyysi-aikaa.

Avustetun/viimeisen klikkauksen tai suorien konversioiden laskeminen

Avustetun/viimeisen klikkauksen tai suorien konversioiden osuus saadaan, kun konversiot, joiden syntymisessä kanava on avustanut, jaetaan konversioilla, joissa kanava on toiminut viimeisenä klikkauksena. Jos kanava avusti yksittäisen konversion syntymistä useita kertoja, vain yksi konversio huomioidaan avustettuna konversiona.

Avustetut konversiot saattavat olla päällekkäisiä eri kanavien välillä. Kahdelle kanavalle, jotka avustivat yksittäistä konversioreittiä, kirjataan kummallekin avustettu konversio. Näin ollen yksittäisille kanaville kirjattujen avustettujen konversioiden kokonaismäärä saattaa olla suurempi kuin kaikkien kanavien avustettujen konversioiden kokonaismäärä.

1 Konversioreittien vuorovaikutushistorian analyysi-ikkuna on rajattu 30 päivään 1.1.2012 edeltävältä ajalta. Jos päivämääräalue alkaa 1.1.2012 jälkeen, voit asettaa ajanjaksoksi 1–90 päivää kunkin raportin yläosassa olevan Analyysi-ikkuna-valitsimen avulla.