Annonsering og attribusjon

[GA4] Send postback-kall for SKAdNetwork til Google Analytics

I denne artikkelen gjennomgår vi trinnene for å sende postback-kall for SKAdNetwork til Google Analytics ved hjelp av Measurement Protocol.

Trinn 1: Registrer postback-kall for SKAdNetwork for de relevante iOS-versjonene

Du finner mer informasjon i dokumentasjonen fra Apple. Hvis du bruker Google Analytics for Firebase SDK, registrerer SDK-en dette automatisk på vegne av appen, slik at du kan hoppe over dette trinnet.

Trinn 2: Sørg for at du mottar og dekoder postback-kall for SKAdNetwork

Du finner mer informasjon i dokumentasjonen fra Apple. Hvis du ikke har konfigurert noe SKAdNetwork-endepunkt, må du gjøre dette i tråd med dokumentasjonen fra Apple.

Merk: Foreløpig kan du ikke konfigurere Google Analytics 4 som endepunkt.

Hvis du allerede har konfigurert et endepunkt via en appattribusjonspartner (AAP) som er godkjent av Google, eller via en intern løsning, kan du gå videre til trinn 3. Der blir du veiledet gjennom prosessen for å sende resultater til Google Analytics ved hjelp av Measurement Protocol.

Trinn 3: Send postback-resultater til Google Analytics ved hjelp av Measurement Protocol

Dette gjør du ved å sende en egendefinert campaign_details-hendelse til Google Analytics via Measurement Protocol ved hjelp av oppsettet i eksemplet nedenfor (kodelab).

Implementering av SKAdNetwork for Google Analytics 4 i Measurement Protocol

Alle parameterne er obligatoriske med mindre de er angitt som valgfrie.

Parametere på forespørselsnivå

Parameter Mer informasjon
firebase_app_id: {gmp_app_id}
  • I Google Analytics 4 følger du menybanen Administrator > Datastrømmer > velg strømmen > App-ID for Firebase.

• Angi som utenfor nyttelasten.

api_secret: {api_secret}
  • Du kan opprette en ny hemmelighet ved å følge menybanen Administrator > Datastrømmer > velg strømmen din > Measurement Protocol > Opprett i Google Analytics 4.

• Angi som utenfor nyttelasten.

timestamp_micros: {timestamp of received SKAN postback}
  • Valgfritt. Hvis parameteren er angitt, må verdien ligge innenfor de siste 72 timene. Hvis parameteren ikke er angitt, brukes tidsstempelet for innsamling.

• Vinduet for viktige hendelser i Google Analytics 4 for hendelser knyttet til brukeranskaffelse er på 30 dager. Det er viktig at du sender postback-kall så snart som mulig for at rapporteringen skal bli så nøyaktig som mulig.

app_instance_id: {...}

Obligatorisk. Genererer en unik streng med tilfeldige tall. Denne spesifikke ID-strengen forkastes og byttes ut med den faktiske ID-en for appforekomsten når disse dataene brukes i konverteringsmodelleringen.

GA-hendelse

Hendelse Mer informasjon
campaign_details Egendefinert hendelse

GA-parametere (eksisterende)

Parameter Mer informasjon
source: {source}

Disse parameterne brukes i manuell tagging. Google Analytics 4-rapportering er strukturert ved hjelp av standard kanalgrupperingene i Google Analytics 4. Vi anbefaler at du tar utgangspunkt i disse grupperingene når du kategoriserer hver parameter. Send disse parameterne for alle postback-kall som ikke er knyttet til Google.

Eksempler:

Postback-kall for Facebook:

• source: facebook
  • medium: cpc|cpm
  • content: ad_version_name
  • campaign: Facebook-kampanje vår 2023
  • campaign id: som i postback-kall for SKAN

For postback-kall knyttet til Google dekoder vi kampanjer basert på områdets integrasjon med Google Ads. Derfor er parameterne ovenfor valgfrie for slike kall. Sørg for at Google Analytics 4-området ditt er knyttet sammen med Google Ads-annonseringskontoene dine.

Merk: Det er viktig at du sender alle postback-kallene for SKAdNetwork, ikke bare kallene som ikke er tilknyttet Google, til Google Analytics 4.
medium: {medium}
term: {term} Valgfritt
content: {content} Valgfritt
campaign_id: {campaign_id} Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork
campaign: {campaign} Valgfritt, men uten parameteren vises «(not set)»

For Google Ads-kampanjer dekoder vi ID-en og oppgir kampanjenavnet basert på tilknytningen mellom Google Analytics og Google Ads, og vi oppdaterer parameterne for kilde og medium. Hvis kontoene dine ikke er knyttet sammen, dekodes ikke ID-ene for Google-kampanjer, og vi bruker parameterne som er angitt for kilde og medium.

For kampanjer som ikke er knyttet til Google Ads, kan du dekode og oppgi kampanjenavn. Hvis du ikke kjenner kampanjenavnet, kan du kopiere campaign_id for SKAdNetwork.

Merk: Hvis parameteren ikke er angitt, vises (not set).

source_platform: «apple_skan» Viktig: Du må angi denne strengen helt nøyaktig, med riktig bruk av små og store bokstaver og _.
app_id: {app_id}

Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork. Dette er ID-en for appsamlingen din.

transaction_id: {transaction_id} Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork

Obligatoriske nye parametere

Merk: Du kan konfigurere disse nye parameterne i Google Analytics 4-brukergrensesnittet. Dette er imidlertid ikke obligatorisk. Hvis du vil se spesifikk rapportering om egendefinerte dimensjoner basert på disse parameterne, må de registreres i Google Analytics 4.

Parameter Mer informasjon
version: {version} Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork
conversion_value: {conversion_value} Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork
fidelity_type: {fidelity_type} Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork
attribution_signature: {attribution_signature}

Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork

Merk: Dette er en sikkerhetsfunksjon. Postback-kall for SKAdNetwork har kryptografisk signatur.

redownload: {redownload} Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork
source_app_id: {source_app_id}

Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork

Merk: Dette viser til ID-en for appen der annonsen ble klikket på før installasjonen ble innledet.

did_win: {did_win}

Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork

Merk: Annonsørene mottar bare postback-kall for bekreftede installasjoner. Plattformene for annonseteknologien mottar postback-kall både for installasjoner som er bekreftet og ikke er bekreftet.

ad_network_id: {ad_network_id}

{ad_network_id} representerer verdien i postback-kallet.

Verdi fra postback-kallet for SKAdNetwork

Her vises annonsenettverket der annonsen din ble vist. Dette er også nyttig informasjon i forbindelse med «kilde»-trafikkdimensjonen.

Trinn 4: Bekreft at du mottar treff på Google Marketing Platform

campaign_details-hendelsene vises ikke direkte i Google Analytics. I stedet gjøres postback-kall for SKAdNetwork om til hendelser og integreres i viktige first_open-hendelser og hendelsesrapportering. Disse kallene kan segmenteres ut ved å legge til «Plattform for kilden»-dimensjonen (source_platform = SKAN).

Hvis du vil bekrefte at det sendes treff, anbefaler vi at du loggfører testhendelser ved å duplisere campaign_details-hendelsene med et annet hendelsesnavn (f.eks. campaign_details_skan_test). Deretter kan du sjekke at testhendelsene vises i sanntidsrapporten i Google Analytics 4. Hvis du registrerer testhendelsen og -parameterne, vises de også i ad hoc-rapporteringen.

Merk:
  • Hvis du vil at alle postback-kallene for SKAdNetwork skal vises i rapporteringen, i tillegg til at de sendes som en campaign.details-hendelse, må du registrere den dupliserte hendelsen og de tilhørende parameterne som beskrevet ovenfor. Hvis du velger å gjøre dette, må postback-kallene for SKAdNetwork fortsatt sendes via campaign.details-hendelsen. Ellers blir de ikke gjenkjent i Google Analytics, som dermed ikke kan kjøre konverteringsmodellering for å forbedre first_open-rapporteringen for iOS.
  • Postback-kall for SKAdNetwork må sendes innen 4 dager etter at de er mottatt, for at Google Analytics skal kunne bruke dem i konverteringsmodellering og -rapportering.

Finn ut mer om den generelle fremgangsmåten for å bekrefte implementeringer.