Adverteren en attributie

[GA4] SKAdNetwork-postbacks naar Google Analytics sturen

In dit artikel leggen we uit hoe u met Measurement Protocol SKAdNetwork-postbacks naar Google Analytics stuurt.

Stap 1: SKAdNetwork-postbacks registreren voor de relevante iOS-versies

In de documentatie van Apple vindt u meer informatie. Voor klanten die de Google Analytics voor Firebase SDK gebruiken, registreert de SDK die automatisch namens de app. U kunt deze stap overslaan.

Stap 2: Zorgen dat u SKAdNetwork-postbacks krijgt en decodeert

In de documentatie van Apple vindt u meer informatie. Als u geen SKAdNetwork-eindpunt heeft ingesteld, neemt u de documentatie van Apple door.

Opmerking: U kunt Google Analytics 4 niet instellen als eindpunt.

Als u al een eindpunt heeft ingesteld bij een door Google goedgekeurde App-attributiepartner (AAP) of via een eigen oplossing, gaat u verder met stap 3. In die stap leggen we uit hoe u resultaten naar Google Analytics stuurt met Measurement Protocol.

Stap 3: Resultaten van een postback sturen naar Google Analytics met Measurement Protocol

Dat doet u door een aangepaste campaign_details-gebeurtenis naar Google Analytics te sturen via Measurement Protocol met het schema hieronder (voorbeeld van codelab).

Implementatie van Measurement Protocol van SKAdNetwork in Google Analytics 4 SKAdNetwork

Alle parameters zijn vereist, tenzij ze zijn opgegeven als optioneel.

Parameters op verzoekniveau

Parameter Meer informatie
firebase_app_id: {gmp_app_id}
  • Ga in Google Analytics 4 naar Beheerder > Gegevensstreams > kies uw stream > App-ID voor Firebase.

• Buiten de payload ingesteld.

api_secret: {api_secret}
  • Als u een nieuw geheim wilt maken, gaat u in Google Analytics 4 naar Beheerder > Gegevensstreams > kies uw stream > Measurement Protocol > Maken.

• Buiten de payload ingesteld.

timestamp_micros: {timestamp of received SKAN postback}
  • Optioneel, maar moet de afgelopen 72 uur zijn opgegeven. Als er geen tijdstempel is opgegeven, wordt het tijdstempel van de collectie gebruikt.

• De periode voor belangrijke gebeurtenissen in Google Analytics 4 voor acquisitiegebeurtenissen is 30 dagen. Het is belangrijk dat u de postbacks zo snel mogelijk verstuurt om de rapportage nauwkeuriger te maken.

app_instance_id: {...}

Vereist. Produceer een unieke reeks willekeurige cijfers. Deze specifieke ID-tekenreeks wordt verwijderd en vervangen door een daadwerkelijke app-instantie-ID zodra die gegevens worden gebruikt in conversiemodellering.

GA-gebeurtenis

Gebeurtenis Meer informatie
campaign_details Aangepaste gebeurtenis.

GA-parameters (bestaand)

Parameter Meer informatie
source: {source}

Dit zijn parameters die worden gebruikt in handmatige tagging. Google Analytics 4-rapportage is gestructureerd met de standaard kanaalgroeperingen voor Google Analytics 4. We raden aan deze parameters als richtlijn te gebruiken om elke parameter te categoriseren. Stuur deze parameters voor alle postbacks die niet van Google zijn.

Bijvoorbeeld:

Facebook-postback:

• bron: facebook
  • medium: cpc|cpm
  • content: ad_version_name
  • campagne: Facebook-campagne lente 22
  • campagne-ID: zelfde als SKAN-postback

Voor Google-postbacks decoderen we campagnes op basis van de integratie van uw property met Google Ads. Daarom zijn de bovenstaande parameters optioneel voor Google-postbacks. Zorg dat uw Google Analytics 4-property is gekoppeld aan uw Google Ads-advertentieaccounts.

Opmerking: Het is belangrijk om al uw SKAdNetwork-postbacks naar Google Analytics 4 te sturen, niet alleen die van Google.
medium: {medium}
term: {term} Optioneel
content: {content} Optioneel
campaign_id: {campaign_id} Waarde uit SKAdNetwork-postback.
campaign: {campaign} optioneel, maar zonder getoond als (not set)

Voor Google Ads-campagnes decoderen we de ID en leveren we de campagnenaam op basis van uw Google Analytics- en Google Ads-koppeling. Ook updaten we de bron- en mediumparameters. Als uw accounts niet zijn gekoppeld, decoderen we de Google-campagne-ID's niet en gebruiken we de opgegeven bron- en mediumparameters.

Voor niet-Google Ads-campagnes kunt u campagnenamen decoderen en opgeven. Als u die niet weet, kopieert u uw SKAdNetwork-campagne-ID.

Opmerking: Als u die niet opgeeft, verschijnt die als (not set).

source_platform: “apple_skan” Belangrijk: Geef deze tekenreeks exact op. Respecteer het hoofdlettergebruik en de _.
app_id: {app_id}

Waarde uit SKAdNetwork-postback. Dat is uw app-bundel-ID.

transaction_id: {transaction_id} Waarde uit SKAdNetwork-postback.

Vereiste nieuwe parameters

Opmerking: U kunt deze nieuwe parameters instellen in de Google Analytics 4-gebruikersinterface, maar dat is niet verplicht. Als u specifieke rapporten voor aangepaste dimensies op basis van deze parameters wilt bekijken, moeten deze zijn geregistreerd in Google Analytics 4.

Parameter Meer informatie
version: {version} Waarde uit SKAdNetwork-postback
conversion_value: {conversion_value} Waarde uit SKAdNetwork-postback
fidelity_type: {fidelity_type} Waarde uit SKAdNetwork-postback.
attribution_signature: {attribution_signature}

Waarde uit SKAdNetwork-postback.

Opmerking: Dit is een beveiligingsfunctie. Postbacks van SKAdNetwork worden cryptografisch ondertekend.

redownload: {redownload} Waarde uit SKAdNetwork-postback.
source_app_id: {source_app_id}

Waarde uit SKAdNetwork-postback.

Opmerking: Dit is de ID van de app waar op de advertentie is geklikt die tot de installatie heeft geleid.

did_win: {did_win}

Waarde uit SKAdNetwork-postback.

Opmerking: Adverteerders krijgen alleen winnende postbacks. Hier krijgt AdTechs de winnende postbacks en de runner-up/assists-backbacks.

ad_network_id: {ad_network_id}

Hierbij staat {ad_network_id} voor de waarde in de postback.

Waarde uit SKAdNetwork-postback.

Dit is het advertentienetwerk dat uw advertentie heeft getoond. Dat is ook nuttige informatie voor de verkeersdimensie Bron.

Stap 4: Controleren of u Marketing Platform-hits krijgt

De gebeurtenissen campaign_details worden niet rechtstreeks in Google Analytics getoond. In plaats daarvan worden SKAdNetwork-postbacks omgezet in gebeurtenissen en geïntegreerd in belangrijke gebeurtenissen en gebeurtenisrapportage voor first_open. U segmenteert door het dimensiebronplatform toe te voegen (bronplatform = SKAN).

Als u wilt bevestigen dat er hits worden verstuurd, raden we u aan testgebeurtenissen te registreren door de gebeurtenissen campaign_details te dupliceren met een andere gebeurtenisnaam (zoals campaign_details_skan_test). Daarna kunt u controleren of de testgebeurtenissen in het Realtime rapport van Google Analytics 4 staan. Als u de testgebeurtenis en -parameters registreert, staan deze naast Realtime rapporten ook in ad-hocrapportage.