Annoncering og kreditering

[GA4] Send SKAdNetwork-tilbagerapporteringer til Google Analytics

Nedenstående artikel beskriver, hvordan du sender SKAdNetwork-tilbagerapporteringer til Google Analytics ved hjælp af Measurement Protocol.

Trin 1: Registrer SKAdNetwork-tilbagerapporteringer for de relevante iOS-versioner

Gå til Apples dokumentation for at få flere oplysninger. For kunder, der bruger Google Analytics til Firebase-SDK'en, registrerer SDK'en dette automatisk på vegne af appen, og du kan springe dette trin over.

Trin 2: Sørg for, at du modtager og afkoder SKAdNetwork-tilbagerapporteringer

Gå til Apples dokumentation for at få flere oplysninger. Hvis du ikke har konfigureret et SKAdNetwork-slutpunkt, skal du gøre det ved at følge Apples dokumentation.

Bemærk! Google Analytics 4 kan i øjeblikket ikke konfigureres som slutpunkt.

Hvis du allerede har oprettet et slutpunkt med en Google-godkendt apptilskrivningspartner (AAP, App Attribution Partner) eller en intern løsning, kan du springe til trin 3, der hjælper dig gennem processen med at dirigere resultater til Google Analytics ved hjælp af Measurement Protocol.

Trin 3: Send tilbagerapporteringsresultater til Google Analytics ved hjælp af Measurement Protocol

Dette gøres ved at sende en tilpasset campaign_details-hændelse til Google Analytics via Measurement Protocol ved hjælp af følgende skema (codelab-eksempel).

Implementering af SKAdNetwork Measurement Protocol i Google Analytics 4

Alle parametre er obligatoriske, medmindre de er angivet som valgfri.

Parametre på anmodningsniveau

Parameter Flere oplysninger
firebase_app_id: {gmp_app_id}
  • I Google Analytics 4 skal du gå til Administrator > Datastrømme > vælg din strøm > Firebase-app-id.

• Angiv uden for nyttedata.

api_secret: {api_secret}
  • Du kan oprette en ny hemmelighed ved at gå til Administrator > Datastrømme > vælg din strøm > Measurement Protocol > Opret i Google Analytics 4.

• Angiv uden for nyttedata.

timestamp_micros: {timestamp of received SKAN postback}
  • Valgfrit, men hvis det angives, skal det være inden for de seneste 72 timer. Hvis det ikke angives, anvendes indsamlingstidsstemplet.

• vigtige hændelser i Google Analytics 4 for anskaffelseshændelser er 30 dage. Det er vigtigt, at du indsender dine tilbagerapporteringer så hurtigt som muligt for at få en mere nøjagtig rapportering.

app_instance_id: {...}

Obligatorisk. Generér en unik streng med tilfældige tal. Denne specifikke id-streng kasseres for et faktisk appforekomst-id, når disse data bruges i konverteringsmodellering.

GA-hændelse

Hændelse Flere oplysninger
campaign_details Tilpasset hændelse

GA-parametre (eksisterende)

Parameter Flere oplysninger
source: {source}

Det er disse parametre, der bruges i manuel tagging. Google Analytics 4-rapportering er struktureret ved hjælp af Google Analytics 4-standardkanalgrupperinger. Vi foreslår, at du bruger disse som en vejledning til at kategorisere hver enkelt parameter. Send disse parametre for alle tilbagerapporteringer, der ikke kommer fra Google.

Eksempel:

Facebook-tilbagerapportering:

• source: facebook
  • medium: cpc|cpm
  • content: ad_version_name
  • campaign: Facebook-kampagne forår 22
  • campaign id: som det er fra SKAN-tilbagerapportering

Hvad angår Google-tilbagerapporteringer afkoder vi kampagner baseret på din ejendoms integration med Google Ads. Derfor er ovenstående parametre valgfrie for Google-tilbagerapporteringer. Du skal sørge for, at din Google Analytics 4-ejendom er knyttet til dine Google Ads-annonceringskonti.

Bemærk! Det er vigtigt, at du indsender alle dine SKAdNetwork-tilbagerapporteringer og ikke kun dem, der ikke er fra Google, til Google Analytics 4.
medium: {medium}
term: {term} Valgfrit
content: {content}  Valgfrit
campaign_id: {campaign_id} Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering.
campaign: {campaign} valgfri, men hvis det ikke angives, vises det som (ikke angivet)

I Google Ads-kampagner afkoder vi id'et og angiver kampagnenavnet baseret på din Google Analytics- og Google Ads-tilknyt og opdaterer kilde- og medieparametrene. Hvis dine konti ikke er tilknyttet, afkoder vi ikke Google-kampagne-id'er, og vi bruger de angivne kilde- og medieparametre.

I kampagner, der ikke køres i Google Ads, kan du afkode og angive kampagnenavne. Hvis du ikke kender navnet, kan du kopiere dit campaign_id for SKAdNetwork.

Bemærk! Hvis det ikke angives, bliver det vist som (ikke angivet).

source_platform: “apple_skan” Vigtigt! Denne streng skal angives nøjagtigt. Der skelnes mellem store og små bogstaver, og brug af _.
app_id: {app_id}

Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering. Dette er dit app-pakke-id.

transaction_id: {transaction_id} Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering.

Obligatoriske nye parametre

Bemærk! Disse nye parametre kan konfigureres i Google Analytics 4-brugerfladen, men det er ikke påkrævet. Hvis du vil se specifikke rapporter for tilpassede dimensioner baseret på disse parametre, skal de registreres i Google Analytics 4.

Parameter Flere oplysninger
version: {version} Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering
conversion_value: {conversion_value} Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering
fidelity_type: {fidelity_type} Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering.
attribution_signature: {attribution_signature}

Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering.

Bemærk! Dette er en sikkerhedsfunktion. SKAdNetwork-tilbagerapporteringer signeres kryptografisk.

redownload: {redownload} Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering.
source_app_id: {source_app_id}

Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering.

Bemærk! Dette er id'et for den app, hvor der blev klikket på den annonce, som førte til installationen.

did_win: {did_win}

Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering.

Bemærk! Annoncører modtager kun vindende tilbagerapporteringer. Annonceteknologien modtager deres vindende tilbagerapporteringer og næstbedste/assisterende tilbagerapporteringer.

ad_network_id: {ad_network_id}

Hvor {ad_network_id} repræsenterer værdien i tilbagerapporteringen.

Værdi fra SKAdNetwork-tilbagerapportering.

Dette viser det annoncenetværk, der viste din annonce. Disse oplysninger er også nyttige for den trafikrelaterede dimension "source".

Trin 4: Verificer, at der modtages marketinghits

Hændelserne campaign_details vises ikke direkte i Google Analytics. I stedet omdannes SKAdNetwork-tilbagerapporteringer til hændelser og integreres i vigtige hændelser og hændelsesrapportering af typen first_open. De kan segmenteres ved at tilføje dimensionskildeplatformen (source platform = SKAN).

Hvis du vil bekræfte, at der sendes hits, anbefaler vi, at du logger testhændelser ved at duplikere campaign_details-hændelserne ved hjælp af et andet hændelsesnavn (dvs. campaign_details_skan_test). Derefter kan du tjekke, om testhændelserne vises i Google Analytics 4-rapporten Realtid. Hvis du registrerer testhændelsen og parametrene, vises de ud over realtidsrapporter også i ad hoc-rapporter.

Bemærk!
  • Hvis du vil have vist alle dine SKAdNetwork-tilbagerapporteringer i rapporter, skal du ud over at sende hver af dem som en campaign.details-hændelse også registrere dublethændelsen og -parametrene som nævnt ovenfor. Hvis du vælger at gøre dette, skal tilbagerapporteringer for SKAdNetwork stadig sendes ved hjælp af hændelsen campaign.details. Ellers kan Google Analytics ikke genkende dem og vil ikke kunne udføre konverteringsmodellering for at forbedre din iOS first_open-rapportering.
  • SKAdNetwork-tilbagerapporteringer skal sendes inden for 4 dage, efter du har modtaget dem, for at Google Analytics kan bruge dem til konverteringsmodellering og -rapportering.

Få flere oplysninger om generelle verificeringstrin.