Search Console-rapporter

I denne artikkelen:

Search Console-data

Search Console-data slås sammen med Analytics-data via Landingsside-dimensjonen. Med denne integrasjonen kan du se hvordan data fra før klikk, som søk og visninger samsvarer med data fra etter klikk, som fluktfrekvens og transaksjoner.

Search Console-rapportene inneholder én dimensjon som bare finnes i Google Nettsøk-data:
  • Søk: søkene på Google Søk som genererte visninger for nettadressene dine i Googles organiske søkeresultater.

Search Console-rapporter i Analytics bruker fire beregninger som bare finnes i Google Nettsøk-data:

• Visninger – Antallet ganger en nettadresse fra nettstedet ditt forekommer i søkeresultater som ses av brukere, med unntak av betalte Google Ads-søkevisninger.
  • Klikk – Antallet klikk på nettadressene dine fra Googles søkeresultatsider, med unntak av klikk på betalte Google Ads-søkeresultater.
  • Gjennomsnittlig plassering – Den gjennomsnittlige rangeringen for nettadressene dine for ett eller flere søk. Hvis for eksempel nettadressen for et nettsted blir vist i posisjon 3 for ett søk og i posisjon 7 for et annet søk, er den gjennomsnittlige plasseringen 5 ((3+7)/2).
  • CTR: klikkfrekvens, beregnes som klikk / visninger x 100.

Landingsside-dimensjonen

Search Console samler inn data under kanoniske nettadresser (finn ut mer), mens Analytics bruker den faktiske nettadressen for landingssiden. Denne forskjellen får innvirkning på rapporter der Landingsside-dimensjonen inngår, deriblant landingssider og land/enheter (hvis landingssiden brukes som sekundær dimensjon). For eksempel kan Visninger- and Klikk-beregningene for nett, nett på mobil og AMP-nettadresser samles inn på følgende måte under kanoniske nettadresser:

Nettadresse Visninger Klikk
http://www.example.com 1000 100
http://m.example.com 1000 100
http://www.example.com/amp 1000 100
Kanonisk nettadresse Samlet antall visninger Samlet antall klikk
http://www.example.com 3000 300
Som oftest er nettadressen for landingssiden og den kanoniske nettadressen identisk. Du kan bruke Search Console-verktøyet for gjennomgang av søk til å finne ut hvilken kanonisk nettadresse som er tilknyttet en landingsside.

Analytics inneholder atferdsdata for de ulike nettadressene til landingssidene, for eksempel:

Landingsside Økter Transaksjoner
http://www.example.com 100 10
http://m.example.com 100 10
http://www.example.com/amp 100 10

Når Analytics-rapporter inneholder dataene fra Search Console som er slått sammen i Landingsside-dimensjonen, inneholder disse rapportene de diskrete atferdsdataene for de ulike landingssidene og de innsamlede dataene for den kanoniske nettadressen. Alle dataene i Analytics Search Console-rapportene blir filtrert etter landingssidene som også er kanoniske nettadresser. Eksempelvis:

Landingsside Økter Transaksjoner Visninger Klikk
http://www.example.com 100 10 3000 300
Search Console-data er ikke kompatible med Google Analytics-segmenter. Hvis du bruker segmenter i Search Console-rapporter, blir Analytics-beregningene segmentert. Search Console-beregningene blir derimot ikke segmentert, og de returnerer verdien 0.

Landingssider-rapporten

I Landingssider-rapporten i Search Console kan du se landingssidene for nettstedet ditt samt Brukeranskaffelse-, Atferd- og Konvertering-beregningene for alle nettadressene som er tilknyttet nettstedet ditt. Bare nettadressene for landingssider som også er kanoniske nettadresser, vises i denne rapporten.

Hvis du oppnår gode resultater med nettadresser for nettstedet ditt i søkeresultatene (f.eks. målt i klikk, visninger, klikkfrekvens (CTR), men ikke gode resultater med tanke på engasjement på de tilknyttede sidene (f.eks. målt i antall økter, sider per økt eller konverteringer), er det ikke sikkert at innholdet ditt er helt relevant for det brukerne hadde i tankene, eller det kan hende at utformingen av nettstedet gjør det vanskelig for brukerne å gjøre det de ville. I tillegg til innholdet på og utformingen av nettstedet kan brukerne også ha problemer med nettstedytelsen, noe du kan undersøke i Nettstedhastighet-rapportene.

Husk at en enkelt nettadresse vanligvis er forbundet med mange unike søk, og at generiske søk kan ha en positiv effekt på den gjennomsnittlige plasseringen. På for eksempel en nettside for veteranbiler kan et generisk søk etter «veteranbiler» returnere bare nettadressen til startsiden, mens et mer spesifisert søk som «veteranbiler Ford» kan returnere nettadressen til startsiden sammen med andre sider på nettstedet som har Ford-relatert innhold.

Land-rapporten

I Land-rapporten ser du hvilke land som har best resultater for søk og brukerengasjement for landingssidene dine.

Hvis du opplever gode resultater i søk men dårlig brukerengasjement for et bestemt land, kan det være et signal om at du bør utvikle en versjon av nettstedet på det lokale språket for disse brukerne.

Enheter-rapporten

I Enheter-rapporten ser du hvilke enhetskategorier (PC, nettbrett eller mobil) som gir best resultater fra søk og brukerengasjement.

Hvis du opplever gode resultater fra søk men dårlig engasjement for bestemte enheter (f.eks. mobil eller nettbrett), kan det være et godt signal om at du må revurdere måten du har utviklet innholdet eller utformet nettstedet for den enheten.

Søketermer-rapporten

I Søk-rapporten finner du Google Søk-søkene som har generert visninger for nettadressene til nettstedet ditt i Googles organiske søkeresultater.

Forståelse av sammenhengen mellom hvordan brukerne søker og hvor relevante sidene dine er for søkene gir innsikt i hvordan du bør optimalisere innholdet.

Antallet visninger som hver side genererer, og den gjennomsnittlige plasseringen for visninger forteller deg hvor godt søkemotoren matcher innholdet ditt og brukernes søk.

Klikk og klikkfrekvens gir deg innsikt i hvor bra brukerne synes søkeresultatene samsvarer med hensiktene deres.

Når et søk bare returnerer én nettadresse fra nettstedet ditt, baseres verdien Gjennomsnittlig plassering på plasseringen for den nettadressen i søkeresultatene. Når en spørring returnerer flere enn én nettadresse fra nettstedet ditt, baseres verdien Gjennomsnittlig plassering på nettadressen som vises høyest oppe i søkeresultatene. For å beskytte brukernes personvern blir søk som gjøres sjelden eller inneholder sensitiv eller personlig informasjon, gruppert sammen som «(other)» (annet).

Forskjellene mellom beregninger og dimensjoner i Search Console og Analytics

Denne tabellen inneholder begreper som brukes både i Search Console- og Analytics-rapporter.

Begrep Bruk i Search Console Bruk i Analytics
Klikk Brukes bare for Google Søk-klikk Brukes både for Google Ads-klikk og Google Søk-klikk
Gjennomsnittlig plassering Gjennomsnittlig rangering i Google Søk-resultatene Gjennomsnittlig rangering i Google Søk-resultatene
Klikkfrekvens Klikkfrekvens. Klikk/visninger for Google Søk-klikk. Klikkfrekvens. Klikk/visninger både for Google Ads- og Google Søk-klikk.
Søkeord Gjelder for søkeord som brukes i det skrevne innholdet på nettsidene. Dette er de viktigste søkeordene og varianter av disse som Google fant under gjennomsøking av nettstedet ditt. Når de evalueres sammen med søkerapporten og nettstedets oppføring i faktiske søkeresultater for de målrettede søkeordene dine, får du innsikt i hvordan Google tolker innholdet på nettstedet ditt. I rapporter for betalte søk eller Google Ads-rapporter: beskriver et betalt søkeord fra en side med søkemotorresultater. I rapporter fra organiske søk: beskriver den faktiske søkestrengen en bruker skrev inn i et nettsøk.
Søk Det faktiske søkeordet brukeren skrev inn i et Google-søk. Brukes bare i Search Console-rapporter. Gjelder det faktiske søket en bruker skrev inn i et Google-søk.

Avvik i data som vises i Search Console og Analytics

Kontekst Search Console Analytics
Nettadresse for landingsside som viderekobles Search Console rapporterer den kanoniske nettadressen for landingssiden, selv om klikket var på en ikke-kanonisk landingsside.

Hvis

www.example.com/amp

har en kanonisk nettadresse til

www.example.com

rapporterer Search Console søkeberegninger for

www.example.com
Analytics rapporterer nettadressen som følger av viderekoblingen, for eksempel

www.example.com
Siden inneholder ikke Analytics-sporingskode Data for siden vises i Search Console. Data for siden vises ikke i Analytics.
Antall nettadresser som registreres per nettsted per dag Search Console registrerer opptil 1000 nettadresser for landingssider. Analytics følger ikke grensen på 1000 nettadresser, og kan inneholde flere landingssider.
Analytics-område sporer flere domener Search Console kan etablere tilknytning til et enkelt domene. Hvis et Analytics-område samler inn data om flere domener, inneholder Search Console-rapportene bare data om det ene tilknyttede domenet.
Tidssoner kan variere I Search Console blir data tidsstemplet i henhold til Pacific Daylight Time. Analytics tidsstempler dataene i tråd med tidssonen identifisert i innstillingene for den aktuelle rapporteringsvisningen.
JavaScript er ikke aktivert i nettlesere Search Console samler inn data uansett om JavaScript er aktivert eller ikke. Analytics samler bare inn data når JavaScript er aktivert.

Brukere kan velge bort datainnsamling ved å implementere et nettlesertillegg.