Search Console ‑raportit

Sisällys:

Search Console -data

Search Console -data liitetään Analytics-dataan Laskeutumissivu-ulottuvuuden avulla. Tämän integraation myötä voit nähdä, miten klikkausta edeltävä data (kuten kyselyt ja impressiot) ja klikkauksen jälkeinen data (kuten tapahtumat ja välitön poistuminen prosenteissa) korreloivat keskenään.

Search Console ‑raportit sisältävät yhden Google Verkkohaun dataa koskevan ulottuvuuden:
  • Kyselyt: Googlen hakulausekkeet, jotka ovat tuottaneet verkkosivustosi URL-osoitteille impressioita Googlen orgaanisissa hakutuloksissa.

Analyticsin Search Console ‑raporteissa käytetään neljää mittaria, jotka koskevat Google Verkkohaun dataa:

• Impressiot: Tämä ilmaisee, kuinka monta kertaa jokin sivustosi URL-osoite näkyi käyttäjän katselemissa hakutuloksissa (ei sisällä Google Adsin maksullisen haun impressioita).
  • Klikkaukset: Tämä on verkkosivustosi URL-osoitteiden klikkausten määrä Googlen hakutulossivulla (ei sisällä Google Adsin maksullisen haun hakutulosten klikkauksia).
  • Keskimääräinen sijainti: Tämä on verkkosivustosi URL-osoitteiden keskimääräinen sijoitus kyselylle tai kyselyille. Jos esimerkiksi sivustosi URL-osoitteen sijainti yhdelle kyselylle on 3 ja toiselle 7, keskimääräinen sijainti on 5 ((3 + 7) / 2).
  • Klikkausprosentti: Klikkausprosentti lasketaan kaavalla klikkaukset / impressiot * 100.

Laskeutumissivu-ulottuvuus

Search Console kokoaa datan ensisijaisten URL-osoitteiden alle (lue lisää), kun taas Analytics käyttää todellista laskeutumissivun URL-osoitetta. Tämä eroavuus vaikuttaa Laskeutumissivu-ulottuvuuden sisältäviin raportteihin eli esimerkiksi Laskeutumissivut-, Laitteet- ja Maat-raportteihin (kun laskeutumissivu on lisätty toissijaiseksi ulottuvuudeksi). Esimerkiksi verkko‑, mobiiliverkko‑ ja AMP-sivujen URL-osoitteiden Impressiot‑ ja Klikkaukset-mittarit voidaan koota ensisijaisen URL-osoitteen alle seuraavasti:

URL-osoite Impressiot Klikkaukset
http://www.example.com 1000 100
http://m.example.com 1000 100
http://www.example.com/amp 1000 100
Ensisijainen URL-osoite Kootut impressiot Kootut klikkaukset
http://www.example.com 3 000 300
Useimmiten laskeutumissivun osoite on sama kuin ensisijainen URL-osoite. Search Consolen tarkistustyökalun avulla voit selvittää laskeutumissivuun yhdistetyn ensisijaisen URL-osoitteen.

Analytics näyttää käyttäytymisdataa laskeutumissivujen yksittäisille URL-osoitteille, esimerkiksi:

Laskeutumissivu Istunnot Tapahtumat
http://www.example.com 100 10
http://m.example.com 100 10
http://www.example.com/amp 100 10

Jos Analytics-raportit sisältävät Search Consolesta peräisin olevaa dataa, joka on yhdistetty Laskeutumissivu-ulottuvuuteen, näet raporteissa yksittäisiin laskeutumissivuihin liittyvää käyttäytymisdataa sekä ensisijaiseen URL-osoitteeseen liittyvää koottua dataa. Kaikesta Analyticsin Search Console ‑raporttien datasta suodatetaan näkyviin laskeutumissivut, jotka ovat myös ensisijaisia URL-osoitteita. Esimerkki:

Laskeutumissivu Istunnot Tapahtumat Impressiot Klikkaukset
http://www.example.com 100 10 3 000 300
Search Consolen data ei ole yhteensopivaa Google Analyticsin segmenttien kanssa. Jos käytät segmenttejä Search Console ‑raporteissa, vain Analytics‑mittarit segmentoidaan, kun taas Search Console ‑mittarien arvona näkyy 0.

Laskeutumissivut-raportti

Search Consolen Laskeutumissivut-raportissa näkyvät sivustosi laskeutumissivut, ja se sisältää kaikkien sivustoosi liitettyjen sivujen URL-osoitteiden hankinta‑, käyttäytymis‑ ja konversiomittarit. Raportti sisältää vain laskeutumissivut, jotka ovat myös ensisijaisia URL-osoitteita.

Jos sivustosi URL-osoitteet tuottavat hakutuloksissa hyviä tuloksia (esim. Impressiot, Klikkaukset, Klikkausprosentti) mutta eivät lisää aktiivisuutta kyseisillä sivuilla (esim. Istunnot, Istuntokohtainen sivumäärä, Konversiot), sivustosi sisältö ei ehkä vastaa täysin sitä, mitä käyttäjät etsivät. Myös sivustosi ulkoasu saattaa vaikeuttaa käyttäjien tavoitteiden saavuttamista. Sivuston sisällön ja ulkoasun lisäksi käyttäjät voivat kohdata sivuston suorituskykyyn liittyviä ongelmia, joita voit tutkia Sivuston nopeus ‑raporteista.

Muista, että yksittäinen URL-osoite liittyy yleensä useisiin yksittäisiin kyselyihin ja että yleisten kyselyjen käyttö voi vaikuttaa positiivisesti keskimääräiseen sijaintiin. Jos kyseessä on esimerkiksi klassikkoautosivusto, yleinen kysely "klassikkoautot" saattaa palauttaa vain etusivun URL-osoitteen. Tarkempi kysely, kuten "klassikkoautot Ford", voi puolestaan palauttaa sivuston etusivun URL-osoitteen lisäksi erityisesti Fordeja koskevien sivujen URL-osoitteita.

Maat-raportti

Maat-raportti näyttää, missä maissa laskeutumissivusi pärjäsivät parhaiten haussa ja aktivoivat eniten käyttäjiä.

Mikäli havaitset, että tietyssä maassa on saatu hyviä tuloksia haussa mutta käyttäjien aktivoituminen on ollut vähäistä, kyseisille käyttäjille kannattaa luoda sivustosta oma kieliversio.

Laitteet-raportti

Laitteet-raportti näyttää, mikä laiteluokka (tietokone, tabletti tai mobiililaite) tuottaa parhaat tulokset haussa ja käyttäjien aktivoimisessa.

Jos havaitset, että tietty laite (esim. mobiililaite tai tabletti) tuottaa hyviä tuloksia haussa mutta käyttäjien aktivoituminen on heikkoa, sinun kannattaa harkita sisällön kehittämistä uudelleen ja/tai sivuston suunnittelua kyseiselle laitteelle sopivaksi.

Kyselyt-raportti

Kyselyt-raportti näyttää Googlen hakulausekkeet, jotka ovat tuottaneet impressioita verkkosivustosi URL-osoitteille Googlen orgaanisissa hakutuloksissa.

Sisällön optimoiminen on helpompaa, kun tiedät, miten hyvin käyttäjien haut ja sivustosi sisältö vastaavat toisiaan.

Kunkin sivun tuottamien impressioiden määrä ja impressioiden keskimääräinen sijainti auttavat ymmärtämään, miten hyvin hakukone osaa kohdistaa käyttäjien kyselyt sivustosi sisältöön.

Klikkaukset ja klikkausprosentti kertovat, miten hyvin hakutulokset vastaavat käyttäjien aikomuksia.

Kun kysely palauttaa sivustoltasi vain yhden URL-osoitteen, keskimääräisen sijainnin arvo perustuu kyseisen URL-osoitteen sijaintiin hakutuloksissa. Kun kysely palauttaa sivustoltasi enemmän kuin yhden URL-osoitteen, keskimääräinen sijainti perustuu hakutuloksissa korkeimmalla paikalla olevaan URL-osoitteeseen. Koska haluamme turvata käyttäjien tietosuojan, harvoin tehdyt sekä arkaluontoisia tai henkilökohtaisia tietoja sisältävät kyselyt ryhmitellään yhteen, ja ne näkyvät merkinnällä (other).

Search Consolen ja Analyticsin väliset eroavuudet mittareissa ja ulottuvuuksissa

Seuraavassa taulukossa kuvataan termit, joita käytetään sekä Search Consolen että Analyticsin raporteissa.

Termi Käyttö Search Consolessa Käyttö Analyticsissa
Klikkaukset Käytetään vain Google Haun klikkauksista. Käytetään sekä Google Adsin että Google Haun klikkauksista.
Keskimääräinen sijainti Keskimääräinen sijoitus Googlen hakutuloksissa Keskimääräinen sijoitus Googlen hakutuloksissa
Klikkausprosentti Klikkausprosentti. Google Haun klikkausten klikkaukset/impressiot. Klikkausprosentti. Sekä Google-haun että Google Adsin klikkausten klikkaukset/impressiot.
Avainsana Tarkoittaa keskeisiä termejä, joita käytetään verkkosivuston sivujen kirjoitetussa sisällössä. Näitä termejä ovat tärkeimmät avainsanat ja niiden muunnelmat, jotka Google löysi sivuston indeksoinnissa. Kun vertaat niitä Hakulausekkeet-raporttiin ja sivustosi sijoittumiseen kohdistusavainsanoihisi liittyvissä hakutuloksissa, saat hyödyllistä tietoa siitä, miten Google tulkitsee sivustosi sisällön. Maksullisessa haussa tai Google Ads-raporteissa termi kuvaa hakukoneen tulossivun maksettua avainsanaa. Orgaanisen haun raporteissa termi kuvaa todellista kyselymerkkijonoa, jonka käyttäjä kirjoittaa verkkohakuun.
Kysely Todellinen kysely, jonka käyttäjä syöttää Google-haussa. Käytetään vain Search Console -raporteissa. Koskee todellista kyselyä, jonka käyttäjä syöttää Google-haussa.

Search Consolen ja Analyticsin väliset datan eroavuudet

Konteksti Search Console Analytics
Uudelleenohjaavat laskeutumissivun URL-osoitteet Search Consolessa laskeutumissivun ensisijainen URL-osoite raportoidaan myös silloin, kun klikkaus kohdistuu muulle kuin ensisijaiselle laskeutumissivulle.

Jos sivun

www.example.com/amp

ensisijainen URL-osoite on

www.example.com,

Search Console raportoi hakua koskevat mittarit osoitteesta

www.example.com.
Analyticsissa raportoidaan uudelleenohjauksen jälkeinen URL-osoite, esimerkiksi

www.example.com.
Sivulla ei ole Analyticsin seurantakoodia Sivun tiedot näkyvät Search Consolessa. Sivun tiedot eivät näy Analyticsissa.
Sivustokohtainen tallennettujen URL-osoitteiden määrä päivää kohti Search Console tallentaa jopa 1 000 URL-osoitetta laskeutumissivua kohti. Analytics ei valvo tuhannen URL-osoitteen rajoitusta, joten laskeutumissivuja voi olla enemmänkin.
Analytics-mittauskokonaisuus seuraa useita verkkotunnuksia Search Console voi luoda linkin vain yhteen verkkotunnukseen. Jos Analytics-mittauskokonaisuus kerää dataa useista verkkotunnuksista, Search Consolen raportit sisältävät dataa vain yhdestä linkitetystä verkkotunnuksesta.
Aikavyöhykkeet vaihtelevat Search Consolessa dataan lisätään aikaleima Yhdysvaltain Tyynenmeren kesäajan mukaan. Analyticsin kussakin näkymässä olevaan dataan lisätään aikaleima näkymän asetuksissa valitun aikavyöhykkeen mukaan.
JavaScript ei ole käytössä selaimissa Search Console kerää dataa riippumatta siitä, onko JavaScript käytössä. Analytics kerää dataa vain JavaScriptin ollessa käytössä.

Käyttäjät voivat poistaa datankeruun käytöstä ottamalla laajennuksen käyttöön selaimessa.