Search Console-rapporter

I denne artikel kan du læse om følgende:

Search Console-data

Search Console-data flettes sammen med Analytics-data via dimensionen Landingsside. Denne integration giver dig mulighed for at se, hvordan data om aktivitet før klikket, f.eks. forespørgsler og eksponeringer, hænger sammen med data om aktivitet efter klikket, f.eks. afvisningsprocent og transaktioner.

Search Console-rapporterne indeholder én dimension, der er specifik for data fra Google Websøgning::
  • Forespørgsler: De Google-søgeforespørgsler, der har genereret eksponeringer af dine webadresser i organiske søgeresultater i Google.

Search Console-rapporterne i Analytics bruger fire metrics, der er specifikke for data fra Google Websøgning:

• Eksponeringer: Antallet af gange, en hvilken som helst webadresse fra dit website er blevet vist i søgeresultater, som en bruger har fået vist, med undtagelse af betalte Google Ads-søgeeksponeringer.
  • Klik: Antallet af klik på dit websites adresse fra en Google-søgeresultatside med undtagelse af klik på betalte Google Ads-søgeresultater.
  • Gennemsnitlig position: Den gennemsnitlige rangering af dit websites adresser for forespørgslen eller forespørgslerne. Hvis dit websites adresse f.eks. blev vist på position 3 for en forespørgsel og på position 7 for en anden forespørgsel, vil den gennemsnitlige position være 5 ((3+7)/2).
  • CTR: Klikfrekvens, beregnes som klik/visninger * 100

Dimensionen Landingsside

Search Console samler sine data under kanoniske webadresser (få flere oplysninger), mens Analytics bruger den faktiske webadresse for landingssiden. Denne skelnen påvirker rapporter, der indeholder dimensionen Landingsside, herunder Landingssider og Enheder/lande (når Landingsside er tilføjet som en sekundær dimension). For eksempel kan metrics for eksponeringer og klik for webadresser for nettet, mobilweb og AMP blive samlet under en kanonisk webadresse på følgende måde:

Webadresse Eksponeringer Klik
http://www.example.com 1000 100
http://m.example.com 1000 100
http://www.example.com/amp 1000 100
Kanonisk webadresse Samlede eksponeringer Samlede klik
http://www.example.com 3000 300
Det meste af tiden er webadressen for landingssiden og den kanoniske webadresse den samme. Du kan bruge værktøjet Search Console Query Inspection til at identificere den kanoniske webadresse, der er knyttet til en landingsside.

Analytics indeholder adfærdsdata for landingssidernes individuelle webadresser, for eksempel:

Landingsside Sessioner Transaktioner
http://www.example.com 100 10
http://m.example.com 100 10
http://www.example.com/amp 100 10

Når Analytics-rapporter indeholder data fra Search Console, som er samlet i landingssidedimensionen, indeholde disse rapporter de særskilte adfærdsdatafor de individuelle landingssider og de samlede data for den kanoniske webadresse. Alle data i Analytics Search Console-rapporter filtreres efter landingssider, der også er kanoniske webadresser, for eksempel:

Landingsside Sessioner Transaktioner Eksponeringer Klik
http://www.example.com 100 10 3000 300
Search Console-data er inkompatible med Google Analytics-segmenter. Hvis du anvender segmenter på Search Console-rapporterne, segmenteres Analytics-metrics'ene, men ikke Search Console-metrics'ene, og der returneres 0-værdier.

Rapporten Landingssider

Rapporten Search Console-landingssider viser landingssiderne for dit website og inkluderer metrics for anskaffelse, adfærd og konvertering for alle sidewebadresser, der er tilknyttet dit website. Kun webadresser for landingssider, der også er kanoniske webadresser, er inkluderet i denne rapport.

Hvis webadresserne på dit website er effektive, hvad angår visning i søgeresultaterne (f.eks. eksponeringer, klik, CTR), men er ikke særligt effektive med hensyn til interaktion med de tilknyttede sider (f.eks. sessioner, sider pr. session, konverteringer), er dit indhold muligvis ikke relevant i forhold til det, som brugerne havde i tankerne, eller dit websitedesign kan gøre det vanskeligt for dem at opnå deres mål. Ud over eventuelle problemer med websitets indhold og design kan dine brugere muligvis også opleve problemer med hastigheden på websitet, som du kan undersøge nærmere i rapporterne for websitehastighed.

Husk! En enkelt webadresse er desuden typisk knyttet til mange unikke forespørgsler, og generiske forespørgsler kan have en positiv effekt på værdien af den gennemsnitlige position. På et website, der er dedikeret til klassiske biler, vil en forespørgsel som klassiske biler f.eks. muligvis kun returnere webadressen for startsiden, hvorimod en mere specifik forespørgsel som klassiske mobiler Ford muligvis vil returnere webadressen for startsiden samt andre sider på websitet, der er særligt relaterede til Ford.

Rapporten Lande

Rapporten Lande giver dig mulighed for at se, i hvilke lande dine landingssider har den største søgeeffektivitet og det største brugerengagement.

Hvis du for et specifikt land konstaterer en høj søgeeffektivitet, men et dårligt brugerengagement, kan det være tegn på, at det er nødvendigt at udvikle en sprogspecifik version på det sprog, som disse brugere taler.

Rapporten Enheder

Rapporten Enheder giver dig mulighed for at se, hvilken kategori af enheder (computere, tablets eller mobiltelefoner) der giver den bedste søgeeffektivitet og det største brugerengagement.

Hvis du for specifikke enheder (f.eks. mobilenheder eller tablets) konstaterer en høj søgeeffektivitet, men et dårligt brugerengagement, kan det være tegn på, at du skal tage den metode, du har brugt til at udvikle indhold og/eller designe dit indhold til den pågældende enhed, op til fornyet overvejelse.

Rapporten Forespørgsler

Rapporten Forespørgsler oplister de Google-søgeforespørgsler, der har genereret eksponeringer af dine websiteadresser i organiske søgeresultater på Google.

Når du forstår sammenhængen mellem den måde, dine brugere søger på, og dine siders relevans i forhold til disse forespørgsler, kan du se, hvordan du skal optimere dit indhold.

Det antal eksponeringer, som hver side genererer, og den gennemsnitlige position for eksponeringer giver dig viden om, hvor godt søgemaskinen knytter dit indhold til søgeforespørgsler.

Klik og klikrate giver dig viden om, hvor godt søgeresultaterne passer til brugernes søgehensigt.

Når en forespørgsel kun returnerer én webadresse fra dit website, baseres værdien for den gennemsnitlige position på denne webadresse i søgeresultaterne. Når en forespørgsel returnerer mere end én webadresse fra dit website, baseres værdien for den gennemsnitlige position på den webadresse, der vises øverst i søgeresultaterne. Sjældne forespørgsler eller forespørgsler, der indeholder personlige eller følsomme oplysninger, grupperes under (other) for at beskytte brugernes privatliv.

Forskelle mellem metrics og dimensioner i Search Console og Analytics

Nedenstående tabel identificerer termer, der bruges i både Search Console- og Analytics-rapporter.

Term Anvendelse i Search Console Anvendelse i Analytics
Antal klik Bruges kun for klik i Google Søgning Bruges for både Google Ads-klik og klik i Google Søgning
Gennemsnitlig position Gennemsnitlig rangering i Google-søgeresultater Gennemsnitlig rangering i Google-søgeresultater
CTR Klikrate. Klik/eksponeringer for klik i Google Søgning. Klikrate. Klik/eksponeringer for både Google Ads-klik og klik i Google Søgning
Søgeord Gælder for nøgleordene, der anvendes i det skrevne indhold på websitets sider. Disse termer er de væsentligste søgeord og varianter heraf, som Google fandt under gennemgangen af dit website. Når den gennemgås sammen med rapporten Søgeforespørgsler og dit websites fortegnelse i faktiske søgeresultater for dine målrettede søgeord, giver den indsigt i, hvordan Google fortolker indholdet af dit website. I rapporter for betalt søgning eller Google Ads-rapporter beskriver et betalt søgeord fra en søgemaskineresultatside. I organiske søgerapporter beskriver det den faktiske forespørgselsstreng, der indtastes af en bruger i en websøgning.
Forespørgsel Den faktiske forespørgsel, som en bruger indtastede i Google Søgning. Bruges kun i Search Console-rapporter. Gælder den faktiske forespørgsel, som en bruger indtastede Google Søgning.

Datauoverensstemmelser mellem Search Console og Analytics

Kontekst Search Console Analytics
Webadresser for landingsside, der omdirigerer Search Console viser den kanoniske webadresse for en landingsside, også selv om klikket skete på en ikke-kanonisk landingsside.

Hvis

www.eksempel.dk/amp

har en kanonisk webadresse på

www.eksempel.dk

rapporterer Search Console søgemetrics for

www.eksempel.dk
Analytics rapporterer den webadresse, der er et resultat af omdirigeringen, f.eks.:

www.eksempel.dk
Siden har ingen Analytics-sporingskode Dataene for siden vises i Seaarch Console. Dataene for siden vises ikke i Analytics.
Antal registrerede webadresser pr. website pr. dag Search Console registrerer op til 1.000 webadresser for landingssider. Analytics kan inkludere mere end 1.000 landingssider.
Analytics-ejendommen sporer flere domæner Search Console kan knyttes til ét domæne. Hvis en Analytics-ejendom indsamler data for flere domæner, har Search Console-rapporterne kun data for det ene tilknyttede domæne.
Forskellige tidszoner Search Console registrerer data i henhold til tidszonen PDT (Pacific Daylight Time). Analytics registrerer data i hver enkelt visning i henhold til den tidszone, der er identificeret i visningsindstillingerne.
JavaScript er ikke aktiveret i browsere Search Console indsamler data, uanset om JavaScript er aktiveret eller ej. Analytics indsamler kun data, når JavaScript er aktiveret.

Brugere kan fravælge indsamling af data ved at implementere en browsertilføjelse.