Konfigurera Search Console-data i Analytics

Aktivera datadelning med Search Console

Om du vill använda Search Console-rapporterna måste du aktivera datadelning med Search Console i inställningarna för egendomen. Du måste ha administratörsbehörighet i både det Google Analytics-konto och det Search Console-konto som ska länkas.

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör och navigera till den egendom i vilken du vill aktivera datadelning med Search Console.
  3. Klicka på Inställningar för egendom i kolumnen EGENDOM.
  4. Rulla ned till Inställningar för Search Console. Du bör se webbadressen till din webbplats, vilket visar att webbplatsen har verifierats i Search Console och att du har behörighet att göra ändringar. Om du inte ser webbadressen måste du lägga till din webbplats i Search Console.
  5. Under Search Console väljer du rapportvyerna där du vill se Search Console-data.
  6. Klicka på Spara.
En Analytics-egendom kan bara kopplas till en enda webbplats och tvärtom. Om du gör en ny koppling tas den tidigare kopplingen bort.

Tidigare data i Search Console-rapporterna

Sökkonsolen sparar data för de senaste 16 månaderna. Därmed innehåller SEO-rapporter i Analytics även data för max 16 månader.

Search Console-data är tillgänglig i Search Console och i Analytics 48 timmar efter att den samlats in av Search Console.

När du aktiverar datadelning med Search Console är tidigare Search Console-data tillgänglig för rapporterna. Vilken data som visas beror på två faktorer:

• Datumet då Analytics-vyn skapades.
    Data i en Analytics-vy är endast tillgänglig från datumet då vyn skapades.
  • Datumet och tidpunkten då webbplatsen verifierades i Search Console.
    Datan är tillgänglig inom 24 timmar efter att webbplatsen verifierats.
    Om du verifierar webbplatsen och sedan skapar en vy är datan tillgänglig från datumet då vyn skapas.
    Om du skapar vyn och sedan verifierar webbplatsen är datan tillgänglig från tidpunkten då webbplatsen verifieras.

Ett exempel:

• 1 januari: Skapa vy A i Analytics.
  • 1 februari: Verifiera webbplatsen i Search Console.
  • 1 mars: Skapa vy B i Analytics.
  • 1 april: Aktivera datadelning med Search Console.

Med hänsyn till turordningen ovan:

• Vy A innehåller Search Console-data från 1 februari.
  • Vy B innehåller Search Console-data från 1 mars.