I denne artikel kan du læse om Universal Analytics. Hvis du bruger den næste generation af Google Analytics, skal du se sektionen Google Analytics 4-ejendomme i Hjælp til Analytics.

Konfiguration af Search Console-data i Analytics

Hvis du knytter din Google Analytics-ejendom til din Search Console-ejendom, kan der udveksles data mellem produkterne. Data, der eksporteres fra din Search Console-ejendom til Google Analytics, er underlagt servicevilkårene for Google Analytics, og Google Analytics-data, der importeres i Search Console, er underlagt servicevilkårene for Search Console.

Aktivér deling af Search Console-data

Inden du kan bruge Search Console-rapporterne, skal du aktivere deling af Search Console-data i dine ejendomsindstillinger. Du skal have rollen Redaktør for Google Analytics-kontoen og ejertilladelse for den Search Console-konto, du vil linke.

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, hvor du vil aktivere deling af Search Console-data.
  3. Klik på Ejendomsindstillinger i kolonnen EJENDOM.
  4. Rul ned til Indstillinger for Search Console. Du ser nu webadressen for dit website, hvilket bekræfter, at websitet er bekræftet i Search Console, og at du har tilladelse til at foretage ændringer. Hvis du ikke ser webadressen, skal du føje dit website til Search Console.
  5. Under Search Console skal du vælge de rapporteringsvisninger, hvor du gerne vil se Search Console-data.
  6. Klik på Gem.
En Analytics-ejendom kan kun knyttes til ét website og omvendt. Hvis du opretter en ny tilknytning, fjernes den tidligere eksisterende tilknytning.

Historiske data i dine Search Console-rapporter

I Search Console gemmes data for de seneste 16 måneder, og SEO-rapporter i Analytics indeholder derfor også maksimalt data for 16 måneder.

Search Console-dataene er tilgængelige i Search Console og Analytics, 48 timer efter at de er blevet indsamlet via Search Console.

Når du aktiverer deling af Search Console-data, er historiske Search Console-data tilgængelige i dine rapporter, og de påvirkes af to faktorer:

• Oprettelsesdatoen for Analytics-visningen
    Data i en Analytics-visning er kun tilgængelige fra visningens oprettelsesdato og frem.
  • Datoen og klokkeslættet for bekræftelse af websitet i Search Console
    Dataene er tilgængelige inden for 24 timer efter bekræftelsen af websitet.
    Hvis du færdiggør bekræftelsen af websitet og derefter opretter en visning, er dataene tilgængelige fra visningens oprettelsesdato og frem.
    Hvis du opretter visningen og derefter færdiggør bekræftelsen af websitet, er dataene tilgængelige fra tidspunktet for bekræftelsen af websitet og frem.

Eksempel:

• 1. januar: Visning A oprettes i Analytics.
  • 1. februar: Dit website bekræftes i Search Console.
  • 1. marts: Visning B oprettes i Analytics.
  • 1. april: Deling af Search Console-data aktiveres.

Resultatet af ovenstående er følgende:

• Visning A inkluderer Search Console-data fra den 1. februar og frem.
  • Visning B inkluderer Search Console-data fra den 1. marts og frem.