[UA] Konfiguration af Search Console-data i Analytics

Denne artikel handler om Search Console-integration i Universal Analytics. Få flere oplysninger om Search Console-integration i Google Analytics 4 ved at gå til [GA4] Integration af Search Console.
Hvis du knytter din Google Analytics-ejendom til din Search Console-ejendom, kan der udveksles data mellem produkterne. Data, der eksporteres fra din Search Console-ejendom til Google Analytics, er underlagt servicevilkårene for Google Analytics, og Google Analytics-data, der importeres i Search Console, er underlagt servicevilkårene for Search Console.

Aktivér deling af Search Console-data

Inden du kan bruge Search Console-rapporterne, skal du aktivere deling af Search Console-data i dine ejendomsindstillinger. Du skal have rollen Redaktør for Google Analytics-kontoen og ejertilladelse for den Search Console-konto, du vil linke.

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, hvor du vil aktivere deling af Search Console-data.
  3. Klik på Ejendomsindstillinger i kolonnen EJENDOM.
  4. Rul ned til Indstillinger for Search Console. Du ser nu webadressen for dit website, hvilket bekræfter, at websitet er bekræftet i Search Console, og at du har tilladelse til at foretage ændringer. Hvis du ikke ser webadressen, skal du føje dit website til Search Console.
  5. Under Search Console skal du vælge de rapporteringsvisninger, hvor du gerne vil se Search Console-data.
  6. Klik på Gem.
En Analytics-ejendom kan kun knyttes til ét website og omvendt. Hvis du opretter en ny tilknytning, fjernes den tidligere eksisterende tilknytning.

Historiske data i dine Search Console-rapporter

I Search Console gemmes data for de seneste 16 måneder, og SEO-rapporter i Analytics indeholder derfor også maksimalt data for 16 måneder.

Cirka 48 timer efter det tidspunkt, hvor dataene blev indsamlet via Search Console, er de tilgængelige i Search Console og Analytics. Dette tidsrum kan variere afhængigt af tidszone.

Når du aktiverer deling af Search Console-data, bliver historiske Search Console-data tilgængelige i dine rapporter. Der er to faktorer, som er afgørende i den forbindelse:

• Oprettelsesdatoen for Analytics-visningen
    Data i en Analytics-visning er kun tilgængelige fra visningens oprettelsesdato og frem.
  • Datoen og klokkeslættet for verificering af websitet i Search Console
    Dataene er tilgængelige inden for 24 timer efter verificeringen af websitet.
    Hvis du færdiggør verificeringen af websitet og derefter opretter en visning, er dataene tilgængelige fra visningens oprettelsesdato og frem.
    Hvis du opretter visningen og derefter færdiggør verificeringen af websitet, er dataene tilgængelige fra tidspunktet for verificeringen af websitet og frem.

Eksempel:

• 1. januar: Visning A oprettes i Analytics.
  • 1. februar: Dit website bekræftes i Search Console.
  • 1. marts: Visning B oprettes i Analytics.
  • 1. april: Deling af Search Console-data aktiveres.

Resultatet af ovenstående er følgende:

• Visning A inkluderer Search Console-data fra den 1. februar og frem.
  • Visning B inkluderer Search Console-data fra den 1. marts og frem.