Om Search Console

Search Console-rapporterna i Analytics innehåller information om resultaten av din organiska söktrafik. Du kan se data som användarfrågor och antalet gånger din webbplats webbadresser visas i sökresultat (visningar) tillsammans med data efter klick om webbplatsengagemang, som avvisningsfrekvens och konverteringsfrekvens för e-handel. Med hjälp av den här kombinationen av data kan du optimera webbplatsen för den mest lönsamma trafiken.

Innehåll i artikeln:

Se Search Console-rapporterna

Innan du kan se Search Console-rapporterna måste du:

1. lägga till din webbplats och verifiera den med Search Console
    Om du ännu inte har använt Search Console måste du lägga till webbplatsen i Search Console innan du kan börja samla in sökfrågedata till SEO-rapporterna i Analytics.
  2. konfigurera SEO-data i Analytics.

Så här visar du rapporterna:

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Navigera till vyn.
  3. Öppna Rapporter.
  4. Välj Förvärv > Search Console.

Dimensioner och mätvärden

Data från Search Console kan inte användas med Google Analytics-segment. Om du använder segment i Search Console-rapporter är Analytics-mätvärden segmenterade, medan Search Console-mätvärden inte är det, och returvärdet blir därför 0.

Rapporterna innehåller följande dimensioner och mätvärden från Search Console och Analytics:

Dimensioner

• Fråga
  • Målsida
  • Land
  • Enhet

Mätvärden

Förvärv

• Visningar (Search Console)
  • Klick (Search Console)
  • CTR (Search Console)
  • Genomsnittlig position (Search Console)
  • Sessioner (Analytics)

Beteende

• Avvisningsfrekvens (Analytics)
  • Sidor/session (Analytics)

Konverteringar

• Konverteringsfrekvens för e-handel (Analytics)
  • Transaktioner (Analytics)
  • Intäkter (Analytics)