Om Search Console

Search Console-rapportene i Analytics inneholder informasjon om resultatene for den organiske søketrafikken din. Du kan se data som for eksempel brukernes søk og antallet ganger adressene til nettstedet ditt vises i søkeresultater (visninger), i tillegg til data fra etter klikkene om engasjement med nettstedet, for eksempel fluktfrekvens og konverteringsfrekvens for netthandel. Denne kombinasjonen av data hjelper deg å optimalisere nettstedet for den mest innbringende trafikken.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Se Search Console-rapportene

Før du kan se Search Console-rapportene, må du gjøre følgende:

1. Legg til nettstedet ditt, og bekreft det med Search Console.
    Hvis du ikke har brukt Search Console ennå, må du legge til nettstedet ditt i Search Console for å begynne å samle inn søkedata for SEO-rapportene i Analytics.
  2. Konfigurer SEO-rapportering i Analytics.

Slik ser du rapportene:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Naviger til ønsket datautvalg.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Velg Brukeranskaffelse > Search Console.

Dimensjoner og beregninger

Search Console-data er ikke kompatible med Google Analytics-segmenter. Hvis du bruker segmenter i Search Console-rapporter, blir Analytics-beregningene segmentert. Search Console-beregningene blir derimot ikke segmentert, og de returnerer verdien 0.

Rapportene inneholder følgende dimensjoner og beregninger fra Analytics og Search Console:

Dimensjoner

• Søk
  • Landingsside
  • Land
  • Enhet

Beregninger

Brukeranskaffelse

• Visninger (Search Console)
  • Klikk (Search Console)
  • CTR (Search Console)
  • Gjennomsnittlig plassering (Search Console)
  • Økter (Analytics)

Atferd

• Fluktfrekvens (Analytics)
  • Sider per økt (Analytics)

Konverteringer

• Konverteringsfrekvens for netthandel (Analytics)
  • Transaksjoner (Analytics)
  • Inntekter (Analytics)