Over Search Console

De Search Console-rapporten in Google Analytics bieden informatie over de prestaties van uw organische zoekverkeer. U kunt zoekopdrachten van gebruikers bekijken en het aantal keren dat uw site-URL's in zoekresultaten zijn weergegeven (Vertoningen). Daarnaast kunt u gegevens over het engagement van gebruikers (na klikken) bekijken, zoals het bouncepercentage en het e-commerce conversiepercentage. Met deze combinatie van gegevens kunt u uw site optimaliseren voor het meest winstgevende verkeer.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

De Search Console-rapporten bekijken

Voordat u Search Console-rapporten kunt bekijken, moet u het volgende doen:

1. Voeg uw site toe en controleer deze met de Search Console.
    Als u Search Console nog niet heeft gebruikt, voegt u uw site toe aan Search Console, zodat u gegevens over zoekopdrachten kunt gaan verzamelen voor de SEO-rapporten in Google Analytics.
  2. Configureer SEO-rapportage in Google Analytics.

De rapporten bekijken:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Acquisitie > Search Console.

Dimensies en statistieken

Search Console-gegevens zijn niet compatibel met Google Analytics-segmenten. Als u segmenten toepast op uw Search Console-rapporten, worden de Analytics-statistieken wel gesegmenteerd maar de Search Console-statistieken niet, waardoor waarden van 0 worden geretourneerd.

De rapporten bevatten de volgende dimensies en statistieken uit Search Console en Google Analytics:

Dimensies

• Zoekopdracht
  • Bestemmingspagina
  • Land
  • Apparaat

Statistieken

Acquisitie

• Vertoningen (Search Console)
  • Klikken (Search Console)
  • CTR (Search Console)
  • Gemiddelde positie (Search Console)
  • Sessies (Google Analytics)

Gedrag

• Bouncepercentage (Google Analytics)
  • Pagina's/sessies (Google Analytics)

Conversies

• E-commerce conversiepercentage (Google Analytics)
  • Transacties (Google Analytics)
  • Opbrengst (Google Analytics)