Tietoja Search Consolesta

Analyticsin Search Console -raporteissa näkyy tietoja maksuttoman hakuliikenteen tehokkuudesta. Raportista näet käyttäjäkyselyitä, sivustosi URL-osoitteiden näkymiskertojen määrän hakutuloksissa (impressiot) ja klikkauksen jälkeisiä sivuston sitouttamistietoja, kuten välitön poistuminen prosenteissa ja verkkokaupan konversioprosentti. Näiden tietojen avulla voit optimoida sivustosi kaikkein kannattavimmalle liikenteelle.

Tässä artikkelissa:

Search Console -raporttien tarkastelu

Jotta voit tarkastella Search Console -raportteja, sinun on tehtävä seuraavat toimet:

1. Lisää sivustosi ja vahvista se Search Consolen avulla.
    Jos et ole vielä käyttänyt Search Consolea, sinun on lisättävä sivustosi Search Consoleen, jotta voit kerätä hakukyselytietoja Analyticsin hakukoneoptimointiraportteihin.
  2. Määritä hakukoneoptimoinnin raportointi Analyticsissa.

Voit tarkastella raportteja seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Valitse Hankinta > Search Console.

Ulottuvuudet ja tiedot

Search Console ‑tiedot eivät ole yhteensopivia Google Analytics ‑segmenttien kanssa. Jos käytät segmenttejä Search Console ‑raporteissa, vain Analytics‑tiedot segmentoidaan, kun taas Search Console ‑tietojen arvona näkyy 0.

Nämä raportit sisältävät seuraavat Search Consolen ja Analyticsin ulottuvuudet ja tiedot:

Ulottuvuudet

• Kysely
  • Aloitussivu
  • Maa
  • Laite

Tiedot

Hankinta

• Impressiot (Search Console)
  • Klikkaukset (Search Console)
  • Klikkausprosentti (Search Console)
  • Keskimääräinen sijainti (Search Console)
  • Istunnot (Analytics)

Käyttäytyminen

• Välitön poistuminen (Analytics)
  • Sivut/istunto (Analytics)

Konversiot

• Verkkokaupan konversioprosentti (Analytics)
  • Tapahtumat (Analytics)
  • Tulo (Analytics)