[GA4] Mini guides: Explorations

[GA4] Hitta kanaler som leder nya användare till din webbplats

Använd följande guide för att skapa en utforskning som visar vilka kanaler som leder nya användare till din webbplats.

Titta på en kort video (00:43) om du vill ha anvisningar om hur du skapar en utforskning för att se vilka kanaler som leder nya användare till din webbplats.

Find the channels that drive new users to your site

1. Öppna Utforska och välj en tom utforskningsmall.
  2. Klicka på + vid Dimensioner, välj Källa/medium för användarens första interaktion, Källplattform för användarens första interaktion och Kampanj för användarens första interaktion. Klicka sedan på Importera.
  3. Klicka på + vid Mätvärden, välj Aktiva användare och klicka sedan på Importera.
  4. Dra Källa/medium för användarens första interaktion och Kampanj för användarens första interaktion till avsnittet Rader.
  5. Dra Källplattform för användarens första interaktion till avsnittet KOLUMNER.
  6. Dra Aktiva användare till avsnittet VÄRDEN.
  7. Sortera utforskningen efter önskat mätvärde.