Tillægget til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater til Googles vilkår for beskyttelse af data mellem målingsansvarlig og dataansvarlig

Google og Kunden har indgået Googles vilkår for beskyttelse af data mellem målingsansvarlig og dataansvarlig ("Vilkår for dataansvarlige"), som supplerer Aftalen. Tillægget til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater til Vilkårene for dataansvarlige (dette "Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater”) indgås af Google og Kunden og supplerer desuden Aftalen. Dette Tillæg træder i kraft fra og med 1. januar 2023 eller på den dato, hvor Kunden har klikket for at acceptere, eller parterne på anden vis har accepteret dette Tillæg.

1. Indledning.

Google kan tilbyde, og Kunden kan aktivere visse indstillinger, konfigurationer eller anden funktionalitet i produktet til de målingstjenester, der er relateret til den begrænsede databehandling, som beskrevet i den tilhørende dokumentation, som findes på business.safety.google/rdp, og som opdateres fra tid til anden ("Begrænset databehandling"). Dette Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater beskriver kun de leveringer af databeskyttelse, der vedrører indstillingen for datadeling (når Begrænset databehandling ikke er aktiveret), og det gælder ikke på anden vis for leveringen af målingstjenester. Kunden er eneansvarlig for overholdelsen af hver af de gældende love om databeskyttelse i amerikanske stater i forbindelse med Kundens brug af Google-tjenester, herunder Begrænset databehandling.

Dette Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater afspejler parternes aftale om behandling af Kundepersonoplysninger og Anonymiserede data (som defineret nedenfor) i overensstemmelse med indstillingen for datadeling i forbindelse med de gældende love om databeskyttelse i amerikanske stater (som defineret nedenfor), og det gælder udelukkende i det omfang, hver af de gældende love om databeskyttelse i amerikanske stater gælder.

2. Definitioner og fortolkning.

2.1 "Gældende love om databeskyttelse i amerikanske stater" betyder, alt efter hvad der er relevant: (a) CCPA; (b) Virginias lov om forbrugeres privatliv (Consumer Data protection Act), Va. Code Ann. § 59.1-571 et seq.; (c) Colorados lov om beskyttelse af personlige oplysninger (Privacy Act), Colo. Rev. Stat. § 6-1-1301 et seq., sammen med alle regler, der implementeres herunder; (d) Connecticuts lov vedrørende databeskyttelse og onlineovervågning (Act Concerning Data Privacy and Online Monitoring), Pub. Act No. 22015 og (e) Utahs lov om forbrugeres privatliv (Consumer Privacy Act), Utah Code Ann. § 13-61-101 et seq.

2.2 "CCPA" betyder den californiske lov om forbrugeres privatliv (California Consumer Privacy Act) fra 2018, som ændret, herunder som ændret af den californiske lov om ret til beskyttelse af personlige oplysninger (California Privacy Rights Act) fra 2020, sammen med alle regler, der implementeres herunder.

2.3 "Anonymiserede data" betyder oplysninger, der er "anonymiserede" (som denne term defineres i henhold til CCPA) og "ikke-personhenførbare data" (som defineret af andre gældende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater), når de videregives fra den ene part til den anden.

2.4 Termerne "virksomhed", "forbruger", "dataansvarlig", “personoplysninger", "personlige oplysninger", "behandle", "behandling", "salg" og "sælge", som de anvendes i dette Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater, har den betydning, der er angivet i de gældende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater.

2.5 Termer, der er skrevet med stort, og som er anvendt, men ikke defineret i dette Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater, har den betydning, der er angivet i Vilkår for dataansvarlige.

3. Vilkår for gældende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater.

3.1 Anonymiserede data. Begge parter skal overholde kravene til behandling af Anonymiserede data, som er beskrevet i de gældende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater, i forbindelse med Anonymiserede data, som de modtager fra den anden part, i overensstemmelse med indstillingen for datadeling.

3.2 Googles CCPA-forpligtelser. I forbindelse med Kundepersonoplysninger, som behandles, uden at Begrænset databehandling er aktiveret, i overensstemmelse med indstillingen for datadeling, og i det omfang CCPA er gældende for behandling af Kundepersonoplysninger:

• (a) Google behandler sådanne Kundepersonoplysninger i overensstemmelse med indstillingen for datadeling, som er yderligere beskrevet i Aftalen og tilhørende dokumentation (f.eks. artikler i Hjælp), eller som på anden vis er tilladt i henhold til CCPA, og parterne aftaler, at Kunden gør sådanne Kundepersonoplysninger tilgængelige for Google til sådanne formål.
  • (b) Google tillader revisioner for at verificere Googles overholdelse af sine forpligtelser i henhold til dette Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater på følgende måde:
    • (i) Kunden må foretage en revision for at verificere Googles overholdelse af sine forpligtelser i henhold til dette Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater ved at anmode om og gennemgå (1) et certifikat, der er udstedt til sikkerhedsgodkendelse, der afspejler resultatet af en revision, der er foretaget af en revisor fra tredjepart (f.eks. ISO/IEC 27001-certificering eller en tilsvarende certificering eller anden sikkerhedscertificering af en revision, der er foretaget af en revisor fra tredjepart, som er godkendt af Kunden og Google) inden for 12 måneder fra datoen for Kundens anmodning og (2) eventuelle andre oplysninger, som Google afgør er rimeligt nødvendige for, at Kunden kan verificere en sådan overholdelse.
    • (ii) Alternativt kan Google efter eget skøn og som reaktion på en anmodning fra Kunden engagere en revisor fra tredjepart til at verificere Googles overholdelse af sine forpligtelser i henhold til dette Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater. Under en sådan revision skal Google stille alle oplysninger, som er nødvendige for at demonstrere overholdelsen, til rådighed for revisoren fra tredjepart. I tilfælde hvor Kunden anmoder om en sådan revision, kan Google opkræve et gebyr (baseret på Googles rimelige omkostninger) for en revision. Google skal give Kunden yderligere oplysninger om ethvert eventuelt gældende gebyr (og udgangspunktet for beregningen af dette) forud for en sådan revision. Kunden er ansvarlig for eventuelle gebyrer, der opkræves af en revisor fra tredjepart for at foretage revisionen.
    • (iii) Intet i dette Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater kræver, at Google videregiver følgende til Kunden eller dennes revisor fra tredjepart, eller at Kunden eller dennes revisor fra tredjepart får adgang til følgende:
      • (1) Data om en anden kunde af en Google-enhed.
      • (2) En Google-enheds interne regnskab eller finansielle oplysninger.
      • (3) Nogen Google-enheds forretningshemmeligheder.
      • (4) Oplysninger, som (efter Googles rimelige opfattelse) kunne: (A) kompromittere sikkerheden i nogen Google-enheds systemer eller områder eller (B) medføre, at en Google-enhed misligholder sine forpligtelser i henhold til gældende love om databeskyttelse i amerikanske stater eller deres sikkerheds- og/eller privatlivsforpligtelser over for Kunden eller en tredjepart eller
      • (5) Oplysninger, som Kunden eller dennes revisor fra tredjepart forsøger at få adgang til med noget andet formål end i god tro at fuldføre Kundens forpligtelser i overensstemmelse med gældende love om databeskyttelse i amerikanske stater.
  • (c) Google skal informere Kunden, hvis Google træffer en afgørelse om, at de ikke længere kan opfylde deres forpligtelser i henhold til CCPA;
  • (d) Hvis Kunden med rimelighed mener, at Google behandler Kundepersonoplysninger på en uautoriseret måde, har Kunden ret til at informere Google om en sådan mening via de metoder, der er beskrevet på privacy.google.com/businesses/processorsupport, og parterne skal om nødvendigt samarbejde i god tro for at afhjælpe de behandlingsaktiviteter, der hævdes at være i strid med loven, og
  • (e) Google skal overholde gældende forpligtelser i henhold til CCPA og skal levere det samme niveau af privatlivsbeskyttelse, som kræves af CCPA.

4. Ændringer af dette Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater.

Ud over afsnit 9 i Vilkår for dataansvarlige (Ændringer af disse Vilkår for dataansvarlige) kan Google ændre dette Tillæg til dataansvarlige vedrørende privatlivsrelaterede love i amerikanske stater uden forudgående varsel, hvis ændringen (a) er baseret på gældende lovgivning, gældende bestemmelser, en retskendelse eller vejledning fra en offentlig tilsynsmyndighed eller statslig myndighed eller (b) ikke har en væsentlig negativ indvirkning på Kunden i henhold til gældende love om databeskyttelse i amerikanske stater, efter hvad Google skønner rimeligt.

1. januar 2023