[GA4] Användarlojalitet

Användarlojalitet jämför aktiva användares engagemang under en kortare tidsperiod med deras engagemang under en längre tidsperiod. De här värdena kan hjälpa dig att se i vilken mån du behåller användare över tid. Högre värden tyder på bättre engagemang och fler bibehållna användare.

Google Analytics beräknar följande värden automatiskt:

• Aktiva användare per dag/aktiva användare per månad
  • Aktiva användare per dag/aktiva användare per vecka
  • Aktiva användare per vecka/aktiva användare per månad

Förhållandena består av följande värden:

• Aktiva användare per dag (AAD): Antalet aktiva användare under de senaste 24 timmarna
  • Aktiva användare per vecka (AAV): Antalet aktiva användare under de senaste sju dagarna
  • Aktiva användare per månad (AAM): Antalet aktiva användare under de senaste 30 dagarna

Värdet AAD/AAM visar till exempel hur stor andel av användarna som interagerade med din webbplats eller app under de senaste 24 timmarna jämfört med de som interagerade under de senaste 30 dagarna. Om användarna interagerar med din webbplats eller app varje dag är värdet 100 %. Om en del användare har interagerat med din webbplats eller app under den senaste månaden men inte besökt webbplatsen under den senaste dagen är förhållandet mindre än 100 %.