[GA4] Brukerlojalitet

Brukerlojalitet sammenligner engasjementet til aktive brukere over en kortere tidsperiode med de samme brukernes engasjementet over en lengre periode. Dette forholdstallet sier hvor godt du lykkes med å holde på brukere over tid – en høy prosentandel indikerer engasjerte brukere og stor brukerlojalitet.

Google Analytics beregner disse forholdstallene automatisk:

• daglige aktive brukere (DAU) / månedlige aktive brukere (MAU)
  • daglige aktive brukere (DAU) / ukentlige aktive brukere (WAU)
  • ukentlige aktive brukere (WAU) / månedlige aktive brukere (MAU)

Forholdstallene utgjøres av disse verdiene:

• Daglige aktive brukere (DAU): antallet aktive brukere i løpet av de siste 24 timene.
  • Ukentlig aktive brukere (WAU): antallet aktive brukere i løpet av de siste sju dagene.
  • Månedlige aktive brukere (MAU): antallet aktive brukere i løpet av de siste 30 dagene.

Forholdstallet «DAU/MAU» viser for eksempel prosentandelen av brukere som har samhandlet med appen din eller nettstedet ditt i løpet av de siste 24 timene, ut av de som har samhandlet med appen eller nettstedet i løpet av de siste 30 dagene. Hvis brukere har hatt interaksjoner hver dag, brukerlojaliteten 100 %. Hvis enkelte brukere har samhandlet med appen eller nettstedet den siste måneden, men ikke i går, er forholdstallet under 100 %.