[GA4] Gebruikersloyaliteit

Gebruikersloyaliteit vergelijkt het engagement van actieve gebruikers over een kortere periode met het engagement gedurende een langere periode. Met deze verhoudingen krijgt u inzicht in hoe goed u gebruikers behoudt in de loop van de tijd. Hogere verhoudingen duiden erop dat het engagement en de gebruikersloyaliteit goed zijn.

Google Analytics berekent automatisch de volgende verhoudingen:

• Dagelijks actieve gebruikers (DAG)/maandelijks actieve gebruikers (MAG)
  • Dagelijks actieve gebruikers (DAG)/wekelijks actieve gebruikers (WAG)
  • Wekelijks actieve gebruikers (WAG)/maandelijks actieve gebruikers (MAG)

De verhoudingen zijn opgebouwd uit de volgende waarden:

• Dagelijks actieve gebruikers (DAG): het aantal actieve gebruikers in de afgelopen 24 uur
  • Wekelijks actieve gebruikers (WAG): het aantal actieve gebruikers in de afgelopen 7 dagen
  • Maandelijks actieve gebruikers (MAG): het aantal actieve gebruikers in de afgelopen 30 dagen

Voorbeeld: De verhouding DAG/MAG staat bijvoorbeeld voor het percentage gebruikers dat in de afgelopen 24 uur actief was op uw website of in uw app, gedeeld door de gebruikers die in de afgelopen 30 dagen actief waren. Als gebruikers dagelijks interactie hebben met uw website of app, is de verhouding 100%. Als sommige gebruikers de afgelopen maand engagement hebben gehad met uw site of app, maar die de afgelopen dag niet hebben bezocht, is de verhouding minder dan 100%.