[GA4] Brugerfastholdelse

Brugerfastholdelse er en metric, der gør det muligt at sammenligne aktive brugeres engagement inden for en kortere tidsramme med deres engagement inden for en længere tidsramme. Derved kan du få større indsigt i effektiviteten vedrørende til brugerfastholdelse over tid (jo større forholdet er, desto bedre er resultatet vedrørende engagement og brugerfastholdelse).

I Google Analytics beregnes følgende forhold automatisk:

• Daglige aktive brugere (DAU, Daily Active Users) / Månedlige aktive brugere (MAU, Monthly Active Users)
  • Daglige aktive brugere (DAU, Daily Active Users) / Ugentlige aktive brugere (WAU, Weekly Active Users)
  • Ugentlige aktive brugere (WAU, Weekly Active Users) / Månedlige aktive brugere (MAU, Monthly Active Users)

Forholdet består af følgende værdier:

• Daglige aktive brugere (DAU, Daily Active Users): Antallet af aktive brugere inden for de seneste 24 timer
  • Ugentlige aktive brugere (WAU, Weekly Active Users): Antallet af aktive brugere inden for de seneste 7 dage
  • Månedlige aktive brugere (MAU, Monthly Active Users): Antallet af aktive brugere inden for de seneste 30 dage

Forholdet "DAU/MAU" viser f.eks. den procentdel af brugerne, der har interageret med dit website eller din app inden for de seneste 24 timer, sammenlignet med dem, der har interageret med dem inden for de seneste 30 dage. Hvis brugerne har interageret med dit website eller din app dagligt, er forholdet 100 %. Hvis nogle brugere har interageret med dit website eller din app inden for den seneste måned, men ikke har besøgt websitet eller brugt appen inden for de seneste 24 timer, er forholdet mindre end 100 %.