[GA4] Konfigurera nätverksinställningar för appar

Mät resultatet av konverteringar från annonseringsnätverk och skicka tillbaka konverteringsdata för att optimera trafiken de skickar till dig

Ett annonseringsnätverk (eller annonsnätverk) är en onlineplattform som kopplar samman företag som vill visa annonser (dvs. annonsörer) med företag som vill stå värd för annonser och generera intäkter från sina appar (dvs. utgivare).

Om du är utgivare kan du gå till fliken Nätverksinställningar i Administratör och lägga till de annonsnätverk du använder för dina appdataflöden till din Analytics-egendom.

Med nätverksinställningar för dina appar kan du göra följande:

• mäta konverteringar som kommer från dessa annonsnätverk
  • konfigurera återsändningar så att viss eller all konverteringsdata skickas tillbaka till annonsnätverket för att optimera trafiken de skickar till dig

Lägga till ett nätverk

Du kan skicka konverteringar och mäta resultatet i annonseringsnätverk. Så här lägger du till ett nätverk:

1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Konverteringar.
  2. Klicka på Nätverksinställningar > Nytt nätverk.
  3. Välj ett nätverk i menyn.
  4. Nätverksnamnet anges automatiskt som källa. Vissa nätverk tillhandahåller även metadata om Kampanjmedium och Kampanjnamn, och då behöver du inte ange något mer. För andra nätverk kan du ange anpassad information i fälten Kampanjmedium och Kampanjnamn. Använd den genererade webbadressen som hänvisningslänk (kopiera och klistra in adressen).
    • Klick: Använd webbadressen som du genererar här om du kör en kampanj för att få fler användare att ladda ned appen.
    • Djuplänk: Använd denna flik om du kör en kampanj för att öka engagemanget bland befintliga appanvändare. Ange webbadresschema och sökvägsinformation i det här avsnittet. Motsvarande parametrar läggs till.
  5. (Valfritt) Aktivera Konfigurera återsändning om du vill skicka tillbaka konverteringsinformation till nätverket.
  6. Klicka på Spara.

Återsändningar

Vid en återsändning skickas konverteringsdata tillbaka till ett annonsnätverk. Återsändningar är inte obligatoriska. Du kan skicka data om händelsen first_open och andra konverteringshändelser i appen. När du ställer in en återsändning väljer du om du vill skicka alla konverteringar till nätverket eller bara de konverteringar som tillskrivs just det nätverket i Analytics.

Återsändningar gör att nätverken bättre kan optimera vilken trafik de skickar till dig. Om ett nätverk till exempel får information om att en app har laddats ned till en enhet kan det sluta visa annonser om den aktuella appen på enheten.

Om du skickar all konverteringsdata till nätverket kan nätverket optimera trafiken utifrån information om konverteringar från alla nätverk. När du skickar all konverteringsdata till ett nätverk obfuskeras övriga nätverk som levererar konverteringar.

Om något av 1) all data på egendomsnivå 2) enskilda händelser och 3) specifika händelsenamn eller användarattribut har undantagits från annonsanpassning lägger Analytics till ytterligare en signal (npa) i återsändningar. Den anger att nätverken inte ska använda data för anpassade annonser. Observera att hanteringen av npa-signalen avgörs av det aktuella nätverket.

Så här konfigurerar du en återsändning:

1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Konverteringar.
  2. Klicka på Nätverksinställningar.
  3. Klicka på Mer > Konfigurera återsändning på raden för nätverket.
  4. Välj de konverteringar du vill skicka.
  5. Välj Endast konverteringar som kan tillskrivas detta nätverk eller Alla konverteringar.
  6. Ange nätverksparametrarna (till exempel Spårnings-id, Annonsörens lösenord). Vilka som finns varierar beroende på nätverk.
  7. Klicka på Spara.

Om du inaktiverar annonsanpassning enligt anvisningarna i Skydda din data och användaren aktiverar återsändningar skickas den informationen tillsammans med återsändningen.

Anpassade kampanjer för Google Play-appar

Om du använder en anpassad kampanj för en app som distribueras via Google Play kan du generera anpassade webbadresser med verktyget för att skapa webbadresser för Google Play.