[GA4] Slik rapporterer du om skjemaer for generering av potensielle salg

Denne artikkelen er en fortsettelse av Slik genererer du flere potensielle salg på nettsteder, og her viser vi hvordan du bruker Google Analytics til å rapportere om aktivitet i skjemaer for generering av potensielle salg.

Rapporter om skjemaer for generering av potensielle salg

I den forrige artikkelen lærte du hvordan du måler aktivitet på hvert trinn i trakten. Trakten ser omtrent slik ut:

Et diagram over trinnene i trakten for generering av potensielle salg

Når du har lagt til JavaScript-målingskodebiten på alle sidene på nettstedet, begynner Google Analytics å samle inn data fra skjemaet for generering av potensielle salg.

Det første du nok vil se, er hvor effektivt skjemaet samler inn potensielle salg. Du kan sjekke dette ved å se på hvor mange prosent av de potensielle kundene som faller av på de enkelte trinnene mellom å besøke nettstedet og sende inn skjemaet.

Med utforskninger kan du undersøke dataene på en mer tilpasset måte enn det som er mulig i standardrapportene. Nedenfor ser du en utforskning vi oppretter for å måle frafallsprosenten på hvert trinn mellom besøk på nettstedet og innsending av skjemaet.

En utforskning av trinnene i trakten for generering av potensielle salg

Opprett traktutforskninger

Med traktutforskninger kan du visualisere de ulike trinnene i prosessen for generering av potensielle salg (eller trakten for generering av potensielle salg). Du kan komme i gang ved å klikke på «Utforsk» til venstre i Google Analytics og deretter klikke på «Traktutforskning» øverst på siden.

En skjermdump av grensesnittet i utforskninger

Google Analytics åpner en forhåndsdefinert traktutforskning. Klikk på «Rediger» Rediger ved siden av «Trinn» til venstre i utforskningen, og fjern hvert av de forhåndsdefinerte trinnene. Mens vinduet er åpnet, kan du begynne å legge til trinnene nedenfor i traktutforskningen.

Legg til besøkende på nettstedet og folk som ser på skjemaer

Det første datapunktet i trakten for generering av potensielle salg er antallet personer som har besøkt startsiden på nettstedet. Slik legger du til det første datapunktet:

1. Skriv inn «Besøk på nettstedet» i tekstfeltet for trinn 1.
  2. Velg Hendelser fra Legg til en ny betingelse-rullegardinmenyen, og velg «page_view»-hendelsen.
  3. Klikk på + Legg til en parameter ved siden av rullegardinmenyen, og klikk på Annet og deretter på page_location.
  4. I dialogboksen skriver du inn hele nettadressen til startsiden (f.eks. «https://www.example.com/start.html»).
  5. Klikk på Bruk for å legge til betingelsen.

Det andre datapunktet er antallet personer som har åpnet skjemasiden. Slik legger du til det andre datapunktet:

1. Klikk på Legg til et trinn for å legge til et nytt trinn i trakten.
  2. Skriv inn «Skjemavisninger» i tekstfeltet for trinn 2.
  3. Velg Hendelser fra Legg til en ny betingelse-rullegardinmenyen, og velg «page_view»-hendelsen.
  4. Klikk på + Legg til en parameter ved siden av rullegardinmenyen, og klikk på Annet og deretter på page_location.
  5. I dialogboksen skriver du inn hele nettadressen til skjemasiden (f.eks. «https://www.example.com/skjema.html»).
  6. Klikk på Bruk for å legge til betingelsen.

Legg til skjemainteraksjonene

Det tredje datapunktet er antallet personer som begynte å fylle ut skjemaet. Merk deg at det kan ta opptil 24 timer før du ser hendelsene i utforskninger.

Slik legger du til det tredje datapunktet:

1. Klikk på Legg til et trinn for å legge til et nytt trinn i trakten.
  2. Skriv inn «Påbegynte skjemaer» i tekstfeltet for trinn 3.
  3. Velg Hendelser fra Legg til en ny betingelse-rullegardinmenyen, og velg «form_start»-hendelsen.
    Påse at du har et skjema på nettstedet, og at det kan sendes inn. Sjekk også at hendelsen faktisk er utløst, for ellers vises ikke hendelsen.
  4. Klikk på + Legg til en parameter ved siden av rullegardinmenyen, og klikk på Annet og deretter på form_name.
  5. Skriv inn «form_name» i Navn på hendelsesparameter-feltet.
  6. Klikk på Lagre.
  7. I dialogboksen skriver du inn skjemanavnet (f.eks. «skjema for potensielle salg»).
    Denne verdien hentes fra HTML-navneattributtet for DOM-elementet <form>.
  8. Klikk på Bruk for å legge til betingelsen.

Det siste datapunktet er antallet personer som fyller ut og sender inn skjemaet. Slik legger du til det siste datapunktet:

1. Klikk på Legg til et trinn for å legge til et nytt trinn i trakten.
  2. Skriv inn «Innsendte skjemaer» i tekstfeltet for trinn 4.
  3. Velg Hendelser fra Legg til en ny betingelse-rullegardinmenyen, og velg «form_submit»-hendelsen.
  4. Klikk på + Legg til en parameter ved siden av rullegardinmenyen, og klikk på Egendefinert og deretter på form_name.
  5. I dialogboksen skriver du inn skjemanavnet (f.eks. «skjema for potensielle salg»).
  6. Klikk på Bruk for å legge til betingelsen.

Når du er ferdig, skal du se oppsettet nedenfor. Deretter klikker du på Bruk øverst til høyre for å legge til disse trinnene i trakten, og nå skal data vises.

Konfigurering av traktutforskningen

Rediger skjemaet for potensielle salg

Når potensielle kunder har brukt skjemaet for generering av potensielle salg i et par uker, merker du at mange kunder faller fra på to ulike punkter: i tiden mellom de ankommer nettstedet og åpner skjemaet, og i tiden mellom de begynner å fylle ut skjemaet og deretter sender det inn.

Du bestemmer deg for å teste skjemaet selv. Ut fra det du vet, og det du ser i Google Analytics, lander du på noen hypoteser som kan forklare disse frafallene.

Den første hypotesen er at besøkende på nettstedet ikke går til skjemaet fordi knappeteksten er uklar. Den andre hypotesen er at besøkende på nettstedet ikke fyller ut skjemaet fordi det har for mange obligatoriske felt.

Du gjør disse endringene for å teste hypotesene:

• Knappeteksten endres fra «Send inn et skjema» til «Abonner».
  • Knappens farge endres fra hvit til blå.
  • Skjemaet redigeres og etterspør nå bare brukerens e-postadresse, ikke navn eller postnummer.

Oppdateringer av knappen og skjemaet

Noen uker senere kan du sammenligne data fra den siste måneden med data fra måneden før den igjen. I traktutforskningen du allerede har opprettet, ser du at færre brukere faller fra på hvert trinn i trakten.

Neste: Slik måler du konverteringer med Google Analytics