[GA4] Sådan rapporterer du om en formular til generering af kundeemner

Denne artikel er en fortsættelse fra Sådan genererer du flere kundeemner på dit website og viser, hvordan du bruger Google Analytics til at rapportere om aktivitet i din formular til generering af kundeemner.

Rapportér om formularen til generering af kundeemner

I den forrige artikel lærte du, hvordan du kan måle hvert trin i din tragt. Tragten ser nogenlunde sådan ud:

Et diagram over trinnene i tragten til generering af kundeemner

Når du har tilføjet det lille stykke JavaScript-målingskode på alle sider på dit website, begynder du at indsamle data om din formular til generering af kundeemner i Google Analytics.

Det første, du formentlig gerne vil se, er, hvor effektiv formularen er til at generere kundeemner. Hvis du vil se, hvor effektiv formularen er, kan du se på den procentdel af de potentielle kunder, der falder fra på hvert trin mellem at besøge dit website og indsende formularen.

En udforskning er en mere tilpasset måde at undersøge dine data på, ud over den, der findes i standardrapporterne. Det følgende er en udforskning, vi vil oprette for at måle frafaldet på hvert stadie mellem at besøge websitet og indsende formularen.

Udforskning af trinnene i tragten til generering af kundeemner

Opret en tragtudforskning

Du kan visualisere hvert trin i processen til generering af kundeemner (eller tragten til generering af kundeemner) via en tragtudforskning. For at komme i gang skal du klikke på Udforsk til venstre i Google Analytics og derefter på Tragtudforskning øverst på siden.

Et screenshot af grænsefladen Udforskning

Der åbnes en forhåndsoprettet tragtudforskning i Google Analytics. Klik på Rediger Rediger i venstre side af udforskningen ud for Trin, og fjern alle standardtrinnene. Mens vinduet er åbent, skal du nu begynde at tilføje følgende trin i tragtudforskningen.

Tilføj personer, der besøger websitet, og personer, der ser formularen

Det første datapunkt i tragten til generering af kundeemner er det antal personer, der har besøgt startsiden på websitet. Sådan tilføjer du det første datapunkt:

1. I tekstfeltet Trin 1 skal du skrive "Websitebesøg".
  2. I rullemenuen Tilføj ny betingelse skal du vælge Hændelser, og vælg hændelsen page_view.
  3. Klik på + Tilføj parameter, ud for rullemenuen, klik på Andet, og klik derefter på page_location.
  4. I dialogboksen skal du angive den komplette webadresse for startsiden (f.eks. "https://www.example.com/home.html").
  5. Klik på Anvend for at tilføje betingelsen.

Det andet datapunkt er det antal personer, der har besøgt formularsiden. Sådan tilføjer du det andet datapunkt:

1. Klik på Tilføj trin for at tilføje et nyt trin i tragten.
  2. I tekstfeltet Trin 2 skal du skrive "Formularvisninger".
  3. I rullemenuen Tilføj ny betingelse skal du vælge Hændelser, og vælg hændelsen page_view.
  4. Klik på + Tilføj parameter, ud for rullemenuen, klik på Andet, og klik derefter på page_location.
  5. I dialogboksen skal du angive den komplette webadresse for formularsiden (f.eks. "https://www.example.com/form.html").
  6. Klik på Anvend for at tilføje betingelsen.

Tilføj formularinteraktionerne

Det tredje datapunkt er antallet af personer, der har åbnet formularen. Bemærk! Der kan gå op til 24 timer, før du kan se hændelserne i Udforskninger.

Sådan tilføjer du det tredje datapunkt:

1. Klik på Tilføj trin for at tilføje et nyt trin i tragten.
  2. I tekstfeltet Trin 3 skal du skrive "Formularstarter".
  3. På rullemenuen Tilføj ny betingelse skal du vælge Hændelser og derefter vælge hændelsen form_start.
    Sørg for, at du har en formular på dit website, og at formularen kan indsendes. Sørg også for, at hændelsen er blevet aktiveret. Ellers kan du ikke se hændelsen.
  4. Klik på + Tilføj parameter ud for rullemenuen, klik på Andet, og klik derefter på form_name.
  5. Angiv "form_name" i feltet Hændelsesparameterens navn
  6. Klik på Gem.
  7. I dialogboksen skal du angive formularens navn (f.eks. "kundeformular").
    Denne værdi hentes fra HTML-attributten name (navn) for <form> DOM-elementet.
  8. Klik på Anvend for at tilføje betingelsen.

Det sidste datapunkt er antallet af personer, der udfylder og indsender formularen. Sådan tilføjer du det sidste datapunkt:

1. Klik på Tilføj trin for at tilføje et nyt trin i tragten.
  2. I tekstfeltet Trin 4 skal du skrive "Formularindsendelser".
  3. I rullemenuen Tilføj ny betingelse skal du vælge Hændelser og vælge hændelsen form_submit.
  4. Klik på + Tilføj parameter ud for rullemenuen, klik på Tilpasset, og klik derefter på form_name.
  5. I dialogboksen skal du angive formularens navn (f.eks. "kundeformular").
  6. Klik på Anvend for at tilføje betingelsen.

Når du er færdig, bør du se følgende konfiguration. Klik derefter på Anvend øverst til højre for at tilføje disse trin i tragten og begynde at se data.

Konfiguration af tragtudforskningenen

Juster din kundeformular

Efter potentielle kunder har brugt din formular til generering af kundeemner i nogle uger, vil du lægge mærke til, at mange kunder falder fra ved to punkter: mellem besøg på startsiden og visning af formularen og mellem start af formularen og indsendelse af formularen.

Du beslutter dig for at prøve formularen selv. På baggrund af din erfaring og det, du ser i Google Analytics, udarbejder du hypoteser om, hvorfor du oplever disse frafald.

Din første hypotese er, at websitebesøgende ikke går til formularen, fordi knapteksten er utydelig. Din anden hypotese er, at websitebesøgende ikke udfylder formularen, fordi der er for mange obligatoriske felter i formularen.

Du kan teste hypoteserne ved at foretage følgende ændringer:

• Skift knapteksten fra "Indsend en formular" til "Abonner".
  • Skift knapfarven fra hvid til blå.
  • Rediger formularen, så den kun registrerer brugerens mailadresse uden vedkommendes navn og postnummer.

Opdateringer af knappen og formularen

Efter et par uger mere sammenligner du dataene for den seneste måned med dataene for den forrige måned. Ved hjælp af den tragtudforskning, du allerede har oprettet, kan du se, at der er færre brugere, der forlader hvert trin i tragten.

Næste: Sådan måler du konverteringer med Google Analytics