[GA4] Slik genererer du flere potensielle salg på nettsteder

Dette er en trinnvis veiledning til hvordan du bruker Google Analytics til å generere flere potensielle salg på nettstedet ditt.

Om generering av potensielle salg

Et potensielt salg er en person som viser interesse for produktene eller tjenestene du tilbyr, og som det derfor er gode sjanser for at du kan omsette i en betalende kunde. Det er for eksempel høy sannsynlighet for at en som fyller ut et skjema på nettstedet ditt eller svarer på en undersøkelse hen har fått på e-post, er interessert i det du selger. Generering av potensielle salg er en prosess der det gjelder å finne folk som trolig er interessert i bedriften din.

De som vil generere flere potensielle salg, legger gjerne til et skjema på nettstedet sitt som samler inn informasjon om de potensielle kundene. Deretter kan informasjonen som samles inn, brukes til å omsette potensielle kunder i betalende kunder.

Legg til skjemaer for generering av potensielle salg

Skjemaer for generering av potensielle salg samler inn informasjon fra potensielle kunder. De omfatter kontaktskjemaer, skjemaer som brukes til forespørsler om produktdemonstrasjoner, og skjemaer for registrering av abonnement på nyhetsbrev.

Akkurat hvor du plasserer skjemaet, og hvilken informasjon du etterspør, kan ha innvirkning på hvor mange kunder som begynner å fylle ut og til slutt sender inn skjemaet. Hvis du bruker visse analyseløsninger, deriblant Google Analytics, kan du registrere hvor mange kunder som finner skjemaet, sender inn skjemaet og omsettes i betalende kunder.

I denne veiledningen tar vi utgangspunkt i skjemaet for generering av potensielle salg nedenfor, og underveis skal vi se på hvordan du måler effekten skjemaet har, hvor mange kunder som fyller ut skjemaet, og hvordan vi kan måle effekten endringer i skjemaet har.

Mål besøkende på nettstedet

Den første gangen du legger til et skjema for potensielle salg på nettstedet, bør du måle hvor mange som besøker nettstedet, finner skjemaet, fyller ut skjemaet og sender inn skjemaet. Du kan måle alle disse interaksjonene via Google Analytics.

Før du kan måle interaksjoner på nettstedet, må du ha opprettet en Google Analytics-konto. Deretter må du legge til en liten JavaScript-målingskode på alle sidene på nettstedet. Hver gang en bruker besøker en side, samler målingskoden inn anonym informasjon om hvordan brukeren samhandler med siden.

Når du har lagt til målingskoden på alle sidene på nettstedet, kan du få svar på det første spørsmålet: Hvor mange har besøkt nettstedet? Dette svaret viser hvor mange som faller fra på hvert trinn av prosessen for generering av potensielle salg.

Mål skjemavisninger

Det neste skrittet er å måle hvor mange personer som faktisk ser skjemaet, så du kan regne deg frem til hvor mange prosent av det totale antallet besøkende på nettstedet som kommer til skjemaet. Jo flere som ser skjemaet, desto større sannsynlighet har du for å generere potensielle salg. Hvis prosentandelen er lav, må du kanskje flytte skjemaet til et annet sted eller endre teksten som vises på knappen som tar brukerne til skjemaet.

I dette eksempelet er knappen til skjemaet plassert øverst på startsiden. Når den besøkende klikker på knappen, åpnes en side med skjemaet for generering av potensielle salg. Hvis du legger til målingskoden på alle sidene på nettstedet, kan Google Analytics fortelle deg hvor mange besøkende du har hatt på de enkelte sidene. Ut fra denne informasjonen ser du hvor mange prosent av de besøkende som ser skjemaet.

Informasjon om hvilke sider folk ser på, og hva de gjør på disse sidene, registreres i form av hendelser. Hendelser er ekstra målingskodbiter du kan legge til på nettstedet for å måle bestemte brukerinteraksjoner.

Enkelte hendelser samles heldigvis inn automatisk, blant annet «page_view»-hendelsen, som registrerer sider som åpnes. Du kan bruke informasjon fra «page_view»-hendelsen til å beregne hvor mange som besøker startsiden, og hvor mange som åpner skjemasiden.

Mål skjemainteraksjoner

Nå vil du finne ut hvor mange som begynner å fylle ut skjemaet, og hvor mange som faktisk fullfører det og sender det inn. Når du vet hvor mange prosent som begynner å fylle ut skjemaet og deretter sender det inn, kan du identifisere eventuelle problemer med skjemaet, for eksempel om du har for mange spørsmål, eller om det oppstår uventede feil når skjemaet fylles ut.

I likhet med «page_view»-hendelsen måler Google Analytics automatisk interaksjoner via «form_start»- og «form_submit»-hendelsen. Den første hendelsen viser hvor mange som begynte å fylle ut skjemaet, mens den andre indikerer hvor mange som faktisk sendte inn skjemaet.

Neste: Slik rapporterer du om skjemaer for generering av potensielle salg