Sådan genererer du flere kundeemner på dit website

Dette selvstudie giver dig trinvise vejledninger til, hvordan du bruger Google Analytics til at generere flere kundeemner på dit website.

Om generering af kundeemner

Et kundeemne er en person, der viser interesse for dine produkter eller tjenester, og som derfor har sandsynlighed for at konvertere til en betalende kunde. En person, der f.eks. udfylder en formular på dit website eller indsender dit spørgeskema i deres indbakke, er sandsynligvis interesseret i det, du sælger. Generering af kundeemner er processen med at finde personer, som sandsynligvis er interesseret i din virksomhed.

En af de almindelige måder at generere flere kundeemner på er at tilføje en formular på dit website, som indsamler nogle oplysninger om den potentielle kunde. De oplysninger, du indsamler, kan derefter bruges til at konvertere den potentielle kunde til en betalende kunde.

Tilføj en formular til generering af kundeemner

En formular til generering af kundeemner er en formular, som du bruger til at indsamle oplysninger fra en potentiel kunde. Formularen kan være en kontaktformular, en formular til anmodning om en demo eller en formular til abonnement på et nyhedsbrev.

Det kan påvirke, hvor mange kunder der begynder på at udfylde formularen og indsender formularen, hvor du placerer formularen og de oplysninger, du anmoder om i formularen. Ved hjælp af en analyseløsning som Google Analytics kan du måle, hvor mange kunder der når til formularen, indsender formularen og konverterer til betalende kunder.

I dette selvstudie begynder vi med følgende formular til generering af kundeemner, og gennem hele selvstudiet ser vi på metoder til at måle formularens indvirkning, hvor mange kunder der udfylder formularen, og hvordan vi kan måle ændringer, som vi foretager i formularen.

Mål antallet af besøgende på websitet

Når du føjer en formular til generering af kundeemner til dit website, skal du måle, hvor mange personer der besøger dit website, når til formularen, udfylder formularen og indsender formularen. Du kan måle alle disse interaktioner via Google Analytics.

For at måle interaktioner på dit website skal du først oprette en Google Analytics-konto. Derefter skal du tilføje et lille stykke JavaScript-målingskode på hver side på dit website. Hver gang en bruger besøger en side, indsamler målingskoden anonyme oplysninger om, hvordan den pågældende bruger interagerede med siden.

Hvis du tilføjer målingskoden på alle sider på dit website, kan du besvare det første spørgsmål: Hvor mange personer har besøgt mit website? Svaret på dette spørgsmål hjælper dig med at finde ud af, hvor mange personer der falder fra på hvert trin i processen til generering af kundeemner.

Mål formularvisninger

Næste trin er at måle antallet af personer, der ser formularen, så du kan beregne den procentdel af det samlede antal besøgende på websitet, der når frem til formularen. Jo flere personer, der ser formularen, desto større er sandsynligheden for, at du genererer et kundeemne. Hvis procentdelen er lav, skal du muligvis beslutte dig for et andet sted at placere formularen eller ændre knappen til formularen.

I dette eksempel er knappen til formularen placeret øverst på startsiden. Når den besøgende på websitet klikker på knappen, føres vedkommende til en side med formularen til generering af kundeemner. Når du tilføjer målingskoden på alle sider på dit website, fortæller Google Analytics dig også, hvor mange personer der besøger hver enkelt side. Du kan bruge disse oplysninger til at finde ud af, hvor stor en procentdel af de besøgende der ser formularen.

Oplysninger om de sider, brugerne ser, og hvad de foretager sig på disse sider, registreres ved hjælp af hændelser. Hændelser er yderligere målingskodestykker, som du kan føje til dit website for at måle specifikke brugerintegrationer.

Heldigvis indsamles nogle hændelser automatisk, herunder hændelsen page_view, som informerer dig om, når brugere ser en side, og hvilken side de har set. Du kan bruger oplysninger fra hændelsen page_view til at beregne, hvor mange personer der besøger startsiden, og hvor mange der besøger siden med formularen.

Mål formularinteraktioner

Du vil nu gerne vide, hvor mange personer åbner formularen, og derefter hvor mange personer der udfylder formularen. den procentdel af brugeren, der åbner formularen og indsender formularen, vil hjælpe dig med at identificere eventuelle problemer med formularen, f.eks. for mange obligatoriske spørgsmål eller uventede fejl i forbindelse med udfyldelse af formularen.

På samme måde som hændelsen page_view måler Google Analytics automatisk formularinteraktioner via hændelserne form_start og form_submit. Den første hændelse fortæller dig, hvor mange personer der har åbnet formularen, og den anden fortæller dig, hvor mange personer der har indsendt formularen.

Næste: Sådan rapporterer du formularer til generering af kundeemner