[GA4] Google Analytics ‑yleisöjen jakaminen linkitetyille mainostuotteille

Näin käytät Analyticsista siirrettyjä yleisöjä Googlen mainostuotteissa

Yleisöjen käyttäminen Google Adsissa

Kun olet selvittänyt, mitkä käyttäjäryhmät ovat sinulle tärkeitä ja miksi (esim. ostajat tai ostamisen kesken jättäneet), linkitä Analytics-mittauskokonaisuutesi Google Adsiin, jotta voit käyttää Analytics-yleisöjä mainoskampanjoissa.

Analytics-yleisöjä voi käyttää Google Adsissa kahdella tavalla:

• Uudelleenmarkkinointilistoina: Nämä ovat listoja käyttäjistä, jotka ovat tehneet jotakin sivustollasi tai sovelluksessasi ja jotka haluat tavoittaa uudelleen mainoskampanjalla. Voit esimerkiksi luoda listan käyttäjistä, jotka ovat jättäneet tuotteita ostoskoriin tai ostaneet jonkin tuotteen (sukset) mutta eivät siihen liittyvää tuotetta (sauvat).
  • Yleisösegmentteinä: Voit luoda Google Adsissa uusia yleisöjä yhdistämällä eri yleisösegmenttejä. Voit esimerkiksi käyttää segmenttinä Analytics-yleisöä, johon kuuluvat ovat tehneet yli viisi ostosta, ja yhdistää sen segmenttiin, johon kuuluvat ovat osoittaneet kiinnostusta miesten tai naisten vaatteisiin (tai muihin tuotteisiin, joita haluat mainostaa).

Kun olet luonut Google Ads ‐yleisön Analytics-yleisösi perusteella, seuraava askel on lisätä uusi yleisö johonkin Google Ads ‐mainosryhmään tai ‐kampanjaan, jotta voit kohdistaa mainoksia kyseiselle käyttäjäryhmälle.

Lisäohjeita

Yleisöjen käyttäminen Display & Video 360:ssä

Jos olet linkittänyt Analytics-mittauskokonaisuutesi Display & Video 360:een, voit käyttää Analytics-yleisöjä kolmella eri tavalla:

• Luo ja muokkaa yleisöjä: Käytä Analytics-yleisöjä sellaisenaan tai yhdistä niitä muihin yleisöihin luodaksesi uusia yleisöjä.
  • Analysoi yleisöjä: Analysoi yleisön koostumusta, luo uusia yleisöjä datajoukkoja yhdistämällä ja rajoita sitä, miten usein mainokset näkyvät näille yleisöille.
  • Käytä yleisöjä kohdistuksessa: Display & Video 360 ‐yleisöjen avulla voit kohdistaa kampanjoita käyttäjille, jotka haluat tavoittaa mainoksillasi.

Kun linkität Google Ads ‐tilisi Display & Video 360:een, kaikki Google Adsiin siirtämäsi Analytics-yleisöt ja kaikki Google Ads ‐yleisöt, joissa käytetään segmentteinä Analytics-yleisöjä, siirretään Display & Video 360:een muiden Google Ads ‐yleisöjen mukana.

Display & Video 360:een ei siirretä Analytics-yleisöjä, jotka sisältävät demografista tai kiinnostuksen kohteita koskevaa dataa.

Lisäohjeita

Yleisöjen käyttäminen Search Ads 360:ssä

Jos olet linkittänyt Analytics-mittauskokonaisuutesi Search Ads 360:een, voit käyttää yleisöjä monikanavaisessa uudelleenmarkkinoinnissa (aktivoida uudelleen asiakkaita, jotka ovat klikanneet haku-, some- ja Display-mainoksiasi). Lue lisää

Jos olet linkittänyt Analytics-mittauskokonaisuutesi Google Ad Manageriin, voit käyttää Analytics-yleisöjä kahdella eri tavalla:

• Kohdeyleisöinä: Käyttämällä näitä segmenttejä voit kohdistaa rivikohtia arvokkaimmille käyttäjille.
  • Analysointitarkoituksiin: Voit analysoida yleisöjä Ad Managerin raporttien ja ennusteiden avulla.
Hyvä huomata
  • Jos olet ehdot täyttävä julkaisija ja olet ottanut käyttöön PPID-kohdistuksen, tunnisteet lisätään automaattisesti nykyisiin Google Analytics 4 ‐yleisöihisi. Lisämäärityksiä ei tarvita.
  • Google Analytics 4:stä siirretyt yleisöt näkyvät Ad Managerin käyttöliittymässä aina Ensimmäinen osapuoli ‐välilehdellä.
  • Yleisöjä, joissa on demografista tai kiinnostuksen kohteisiin liittyvää dataa, ei siirretä.

Lisäohjeita