Session

En session är en grupp interaktioner med en webbplats eller en app som sker under en viss tidsperiod. Läs mer om sessioner

I Analytics initieras en session när en användare öppnar appen i förgrunden eller tittar på en sida eller skärm utan att det finns en pågående aktiv session (till exempel när den föregående sessionen har nått tidsgränsen).

Som standard avslutas en session (når tidsgränsen) efter 30 minuters inaktivitet. Du kan dock justera tidsgränsen för sessioner. Det finns ingen gräns för hur lång en session kan vara.

Engagerad session

En engagerad session är en session som varar längre än tio sekunder, har en konverteringshändelse eller minst två sidvisningar eller skärmvisningar.