Sessie

Een sessie is een groep gebruikersinteracties die binnen een bepaalde periode plaatsvinden op uw website of in uw app. Meer informatie over sessies

In Analytics wordt er een sessie gestart wanneer een gebruiker uw app op de voorgrond opent of een pagina of scherm bekijkt en er op dat moment geen sessie actief is (er is bijvoorbeeld een time-out voor een eerdere sessie opgetreden).

Standaard wordt een sessie beëindigd (time-out) na 30 minuten inactiviteit van de gebruiker. U kunt de time-outperiode voor een sessie wel aanpassen. Er geldt geen limiet voor de duur van een sessie.

Sessie met engagement

Een sessie met engagement is een sessie die langer dan 10 seconden duurt, een conversiegebeurtenis heeft of minstens 2 pagina- of schermweergaven heeft.