[GA4] Schema för användardata i BigQuery Export

Konfigurering

När du ställer in BigQuery Export kan du välja att inkludera daglig export av användardata.

Datatabeller

När du exporterar användardata skapar Analytics två nya tabeller i BigQuery-projektet:

• Pseudo ID
    • Innehåller en rad för varje pseudonymidentifierare. Data om användare uppdateras när ett av fälten ändras.
    • Data om användare som inte har gett samtycke exporteras inte till den här tabellen.
    • Användar-id:n exporteras inte till tabellen.
    • Tidsstämpeln för senaste aktivitet exporteras till tabellen.
  • User ID
    • Innehåller en rad för varje användar-id. Data om användare uppdateras när ett av fälten ändras.
    • Data om användare som inte har gett samtycke kan exporteras till den här tabellen om den innehåller ett användar-id.
    • Pseudo-id:n exporteras inte till tabellen.
    • Tidsstämpeln för senaste aktivitet exporteras till tabellen.

Aktiva användare kontra alla användare i export av användardata

Denna export omfattar alla användare vars data har ändrats den dagen. Om en användare till exempel initierar en session och därmed ökar livstidsvärdet för user_ltv.sessions inkluderas den användaren i exporten. Om en användare tas bort från en målgrupp eftersom hen denna dag inte längre matchar målgruppens inkluderingsvillkor (till exempel om hen inte har gjort något köp under de senaste sju dagarna) så har användarens data ändrats och ingår i exporten.

Eftersom användare inkluderas baserat på ändringar i data och inte bara på aktivitet kan antalet användare i exporten överstiga värdet för Aktiva användare för en viss dag eller ett visst datumintervall. (Mätvärdet Aktiva användare visas som Användare i rapporter.)

Om du vill söka i exporterad data för att bara se antalet aktiva användare kan du använda några av exempelfrågorna som beskrivs i vår utvecklardokumentation.

Schema

I följande avsnitt beskriver vi den användardata som Analytics exporterar till tabellerna Pseudo ID och User ID (med de skillnader som anges i avsnittet ovan).

Granskning

Fältnamn Datatyp Beskrivning
occurrence_date STRÄNG Datum då ändringen av en datapost utlöstes
last_updated_date STRÄNG Datum då dataposten uppdaterades i tabellen

Användare

Fältnamn Datatyp Beskrivning
user_id STRÄNG Id för namnrymden User-ID i rapportidentiteten (endast tabellen User-ID)
pseudo_user_id STRÄNG Id för namnrymden Pseudonymous (endast tabellen Pseudo ID)
stream_id HELTAL Id för dataflödet (endast tabellen Pseudo ID)

Användarinformation

Fältnamn Datatyp Beskrivning
user_info.last_active_timestamp_micros HELTAL Datum för användarens senaste aktivitet (tidsstämpel i mikrosekunder)
user_info.user_first_touch_timstamp_micros HELTAL Datum för användarens first_open- eller first_visit-händelse, beroende på vad som inträffade först (tidsstämpel i mikrosekunder)
user_info.first_purchase_date STRÄNG Datum för användarens första köp (ÅÅÅÅMMDD)

Information om integritet

Fältnamn Datatyp Beskrivning
privacy_info POST Integritetsinformation
privacy_info.is_ads_personalization_allowed STRÄNG

Om en användare är kvalificerad för annonsanpassning returnerar isAdsPersonalizationAllowed ”true”. Om en användare inte är kvalificerad för annonsanpassning returnerar isAdsPersonalizationAllow ”false”.

isAdsPersonalizationAllow returnerar ”(not set)” om Google Analytics inte kan ge information om huruvida användaren är kvalificerad för annonsanpassning. Användare för vilka isAdsPersonalizationAllow returnerar ”(not set)” kanske inte är kvalificerade för anpassade annonser. Du bör behandla användare där isAdsPersonalizationAllow = ”(not set)” som isAdsPersonalizationAllow = ”false” i samband med anpassade annonser, eftersom vissa av ”(not set)”-raderna i allmänhet innehåller användare som inte är kvalificerade för annonsanpassning.

Användare för vilka isAdsPersonalizationAllow = ”false” kan fortfarande användas i situationer som inte är relaterade till annonsering, till exempel A/B-testning och datautforskningar.

privacy_info.is_limited_ad_tracking STRÄNG Enhetens inställning av Begränsa annonsspårning Möjliga värden: true, false och (not set). isLimitedAdTracking returnerar "(not set)" om Google Analytics för närvarande inte kan återställa enhetens inställning för Begränsa annonsspårning.

Målgrupper

Fältnamn Datatyp Beskrivning
audiences POST Målgruppsinformation
audiences.id HELTAL Målgruppens id
audiences.name STRÄNG Målgruppens namn
audiences.membership_start_timestamp_micros HELTAL Tiden då användaren inkluderades i målgruppen första gången (tidsstämpel i mikrosekunder)
audiences.membership_expiry_timestamp_micros HELTAL

Tiden då användarens medlemskap i målgruppen löper ut (tidsstämpel i mikrosekunder).

Medlemskapets varaktighet återställs när ny aktivitet kvalificerar användaren för medlemskap i målgruppen på nytt.

audience.npa BOOLESK Värdet true eller false baserat på dina IAA-inställningar för händelser och användarbaserade anpassade dimensioner som ingår i målgruppsdefinitionen

Användarattribut

Fältnamn Datatyp Beskrivning
user_properties POST Information om användarattribut
user_properties.key STRÄNG Dimensionsnamn för användarattribut
user_properties.value.string_value STRÄNG Dimensionsvärde för användarattribut
user_properties.value.set_timestamp_micros HELTAL Tiden då dimensionsvärdet ställdes in senast (tidsstämpel i mikrosekunder)

Enhet

Fältnamn Datatyp Beskrivning
device POST Enhetsinformation
device.operating_system STRÄNG Device operating system
device.category STRÄNG Enhetens kategori (telefon, surfplatta, dator)
device.mobile_brand_name STRÄNG Enhetens varumärke
device.mobile_model_name STRÄNG Enhetens modellnamn
device.unified_screen_name STRÄNG Skärmnamn

Geografiskt

Fältnamn Datatyp Beskrivning
geo POST Geografisk information
geo.city STRÄNG Ort där händelserna rapporterades
geo.country STRÄNG Land där händelserna rapporterades
geo.continent STRÄNG Kontinent där händelserna rapporterades
geo.region STRÄNG Region där händelserna rapporterades

Sedan början

Fältnamn Datatyp Beskrivning
user_ltv POST Livstidsinformation
user_ltv.revenue_in_usd dubbel Totala intäkter sedan början (i USD)
user_ltv.sessions HELTAL Totalt antal sessioner sedan början
user_ltv.engagement_time_millis HELTAL Total engagemangstid sedan början (i millisekunder)
user_ltv.purchases HELTAL Totalt antal köp sedan början
user_ltv.engaged_sessions HELTAL Totalt antal engagerade sessioner sedan början
user_ltv.session_duration_micros HELTAL Total sessionslängd sedan början (i millisekunder)

Förslag

Fältnamn Datatyp Beskrivning
predictions POST Prognosinformation
predictions.in_app_purchase_score_7d dubbel Sannolikheten för att en användare som var aktiv under de senaste 28 dagarna loggar en in_app_purchase-händelse inom de närmaste sju dagarna
predictions.purchase_score_7d dubbel Sannolikheten för att en användare som var aktiv under de senaste 28 dagarna loggar en purchase-händelse inom de närmaste sju dagarna
predictions.churn_score_7d dubbel Sannolikheten för att en användare som var aktiv i din app eller på din webbplats under de senaste sju dagarna inte är aktiv inom de närmaste sju dagarna
predictions.revenue_28d_in_usd flyttal Förväntade intäkter (i USD) från alla köphändelser under de kommande 28 dagarna från en användare som var aktiv under de senaste 28 dagarna