[GA4] BigQuery Export-schema voor gebruikersgegevens

Instellen

Als u BigQuery Export instelt, kunt u een dagelijkse export van gebruikersgegevens toevoegen.

Gegevenstabellen

Als u gebruikersgegevens exporteert, maakt Analytics 2 nieuwe tabellen in uw BigQuery-project:

• Pseudo-ID
    • Heeft een rij voor elke pseudonieme ID. De gegevens van een gebruiker worden geüpdatet als een van de velden wordt gewijzigd.
    • Gegevens voor gebruikers die geen toestemming hebben gegeven, worden niet geëxporteerd naar deze tabel.
    • Gebruikers-ID's worden niet geëxporteerd naar deze tabel.
    • Het tijdstempel voor Laatst actief wordt geëxporteerd naar deze tabel.
  • Gebruikers-ID
    • Heeft een rij voor elke gebruikers-ID. De gegevens van een gebruiker worden geüpdatet als een van de velden wordt gewijzigd.
    • Gegevens voor gebruikers die geen toestemming hebben gegeven, kunnen naar deze tabel worden geëxporteerd als ze een gebruikers-ID hebben.
    • Pseudo-ID's worden niet geëxporteerd naar deze tabel
    • Het tijdstempel voor Laatst actief wordt geëxporteerd naar deze tabel.

Actieve gebruikers versus alle gebruikers in de export van gebruikersgegevens

Deze export omvat alle gebruikers van wie de gegevens op die dag zijn gewijzigd. Als een gebruiker bijvoorbeeld een sessie start en daarmee de lifetime value van user_ltv.sessions verhoogt, wordt die gebruiker opgenomen in de export. Als een gebruiker uit een doelgroep wordt verwijderd omdat die op deze dag niet meer voldoet aan de opnamevoorwaarde voor de doelgroep (bijvoorbeeld als de gebruiker in de afgelopen 7 dagen geen aankoop heeft gedaan), zijn de gegevens van die gebruiker gewijzigd en worden ze opgenomen in de export.

Omdat gebruikers worden opgenomen op basis van wijzigingen in gegevens en niet alleen op basis van activiteit, kan het aantal gebruikers in de export de waarde van de statistiek Actieve gebruikers voor een bepaalde dag of periode overschrijden. (De statistiek Actieve gebruikers staat als Gebruikers in Rapporten.)

Als u alleen het aantal actieve gebruikers in uw geëxporteerde gegevens wilt opvragen, kunt u enkele voorbeeldquery's gebruiken uit onze documentatie voor ontwikkelaars.

Schema

In de volgende gedeelten staan beschrijvingen van de gebruikersgegevens die Analytics exporteert naar de tabellen Pseudo-ID en Gebruikers-ID (afhankelijk van de verschillen die in het bovenstaande gedeelte worden vermeld).

Controle

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
occurrence_date TEKENREEKS Datum waarop de recordwijziging is geactiveerd
last_updated_date TEKENREEKS Datum waarop de record is geüpdatet in de tabel

Gebruiker

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
user_id TEKENREEKS ID voor de naamruimte van de gebruikers-ID in de identiteit voor rapportage (alleen de tabel Gebruikers-ID)
pseudo_user_id TEKENREEKS ID voor de naamruimte voor Pseudoniem (alleen de tabel Pseudo-ID)
stream_id GEHEEL GETAL Gegevensstream-ID (alleen de tabel Pseudo-ID)

Gebruikersinformatie

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
user_info.last_active_timestamp_micros GEHEEL GETAL Datum van de laatste activiteit van de gebruiker (tijdstempel in microseconden)
user_info.user_first_touch_timestamp_micros GEHEEL GETAL Datum van de gebeurtenis first_open of first_visit van de gebruiker, afhankelijk van wat het eerst gebeurt (tijdstempel in microseconden).
user_info.first_purchase_date TEKENREEKS Datum van de eerste aankoop van de gebruiker (JJJJMMDD)

Informatie over privacy

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
privacy_info RECORD Privacyinformatie
privacy_info.is_ads_personalization_allowed TEKENREEKS

Als een gebruiker in aanmerking komt voor advertentiepersonalisatie, retourneert isAdsPersonalizationAllowed waar. Als een gebruiker niet in aanmerking komt voor advertentiepersonalisatie, retourneert isAdsPersonalizationAllowed onwaar.

isAdsPersonalizationAllowed retourneert '(not set)' als Google Analytics op dat moment niet kan aangeven of deze gebruiker in aanmerking komt voor advertentiepersonalisatie. Gebruikers voor wie isAdsPersonalizationAllowed '(not set)' retourneert, komen mogelijk niet in aanmerking voor gepersonaliseerde advertenties. Voor gepersonaliseerde advertenties moet u gebruikers met isAdsPersonalizationAllowed = (not set) behandelen als isAdsPersonalizationAllowed = onwaar, omdat sommige (not set)-rijen meestal gebruikers bevatten die niet in aanmerking komen voor advertentiepersonalisatie.

Gebruikers voor wie isAdsPersonalizationAllowed = onwaar is, kunnen nog steeds worden gebruikt voor andere use cases dan advertenties, zoals A/B-tests en gegevensverkenningen.

privacy_info.is_limited_ad_tracking TEKENREEKS De instelling Beperkte advertentietracking van het apparaat. Mogelijke waarden zijn waar, onwaar en (not set). isLimitedAdTracking retourneert '(not set)' als Google Analytics de instelling Beperkte advertentietracking van dit apparaat op dat moment niet kan retourneren.

Doelgroepen

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
audiences RECORD Informatie over doelgroep
audiences.id GEHEEL GETAL ID van de doelgroep
audiences.name TEKENREEKS Naam van de doelgroep
audiences.membership_start_timestamp_micros GEHEEL GETAL Wanneer de gebruiker voor het eerst in de doelgroep is opgenomen (tijdstempel in microseconden).
audiences.membership_expiry_timestamp_micros GEHEEL GETAL

Wanneer het doelgroeplidmaatschap van de gebruiker verloopt (tijdstempel in microseconden)

De lidmaatschapsduur wordt gereset als nieuwe activiteit de gebruiker opnieuw kwalificeert voor de doelgroep

audience.npa BOOLEAANS Waar of niet waar op basis van uw NPA-instellingen voor gebeurtenissen en gebruikersgerichte aangepaste dimensies in uw doelgroepdefinitie

Eigenschappen

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
user_properties RECORD Informatie over gebruikersproperty's
user_properties.key TEKENREEKS Dimensienaam van gebruikersproperty's
user_properties.value.string_value TEKENREEKS Dimensiewaarde van gebruikersproperty's
user_properties.value.set_timestamp_micros GEHEEL GETAL Wanneer de dimensiewaarde voor het laatst is ingesteld (tijdstempel in microseconden)

Apparaat

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
device RECORD Apparaatgegevens
device.operating_system TEKENREEKS Besturingssysteem van apparaat
device.category TEKENREEKS Categorie van het apparaat (mobiel, tablet, desktop)
device.mobile_brand_name TEKENREEKS Merknaam van apparaat
device.mobile_model_name TEKENREEKS Naam van apparaatmodel
device.unified_screen_name TEKENREEKS Schermnaam

Geo

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
geo RECORD Geografische informatie
geo.city TEKENREEKS Plaats van waaruit gebeurtenissen zijn gerapporteerd
geo.country TEKENREEKS Land van waaruit gebeurtenissen zijn gerapporteerd
geo.continent TEKENREEKS Continent van waaruit gebeurtenissen zijn gerapporteerd
geo.region TEKENREEKS Regio van waaruit gebeurtenissen zijn gerapporteerd

Levensduur

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
user_ltv RECORD Informatie over de levensduur
user_ltv.revenue_in_usd DUBBEL Totale opbrengst (in USD)
user_ltv.sessions GEHEEL GETAL Totaal aantal sessies tijdens de levensduur
user_ltv.engagement_time_millis GEHEEL GETAL Totale engagementduur tijdens lifetime (in milliseconden)
user_ltv.purchases GEHEEL GETAL Totaal aantal aankopen tijdens de levensduur
user_ltv.engaged_sessions GEHEEL GETAL Totaal aantal sessies met engagement tijdens de levensduur
user_ltv.session_duration_micros GEHEEL GETAL Totale sessieduur tijdens de levensduur (in milliseconden)

Voorspellingen

Veldnaam Gegevenstype Beschrijving
predictions RECORD Voorspellingsinformatie
predictions.in_app_purchase_score_7d DUBBEL De kans dat een gebruiker die in de afgelopen 28 dagen actief was, in de komende 7 dagen een in_app_purchase-gebeurtenis registreert
predictions.purchase_score_7d DUBBEL De kans dat een gebruiker die in de afgelopen 28 dagen actief was, in de komende 7 dagen een purchase-gebeurtenis registreert
predictions.churn_score_7d DUBBEL De kans dat een gebruiker die in de afgelopen 7 dagen actief was in uw app of site, de komende 7 dagen niet actief is
predictions.revenue_28d_in_usd ZWEVEND De verwachte opbrengst (in USD) voor alle aankoopgebeurtenissen in de komende 28 dagen van een gebruiker die in de afgelopen 28 dagen actief was