Filters en multi-channel trechters

Bekijk uw rapporten voor multi-channel trechters in een ongefilterde dataweergave. Als u een gefilterde dataweergave gebruikt die alleen een subset van uw verkeer bevat, hebben de uitgefilterde sessies tot gevolg dat uw conversiepadgegevens onvolledig en onjuist zijn.

Gebruik in plaats van een gefilterde dataweergave de tool Conversiesegmenten, in de linkerbovenhoek van rapporten voor multi-channel trechters. Houd rekening met de volgende punten als u toch een gefilterde dataweergave moet gebruiken.

• Gebruik nooit een dataweergave die sessies filtert op campagne, zoekwoord, bron, medium of inhoud. Conversiepaden bestaan uit interacties met deze kanalen, dus u moet nooit op basis hiervan filteren. Gebruik in plaats daarvan de tool Conversiesegmenten.
  • Gebruik nooit een dataweergave met filters die van toepassing zijn op URL's of paginaweergaven. Als u paginaweergaven uitfiltert, worden sommige sessies mogelijk niet bijgehouden. Voor het bijhouden van een klik moet ten minste één van de paginaweergaven van de sessie zichtbaar zijn voor Analytics.

Deze waarschuwing geldt alleen voor opname-/uitsluitingsfilters. Omzetfilters die geen paginaweergaven of sessies verwijderen, maar alleen de manier aanpassen waarop URL's in rapporten worden weergegeven, zijn meestal veilig.
  • Filters die alle sessies van een specifieke set gebruikers uitfilteren (bijvoorbeeld het uitsluiten van alle verkeer uit Parijs), zijn het minst problematisch. In de meeste gevallen blijft een gebruiker in één geografische locatie. In dit geval sluit u dus alle sessies van die gebruiker uit. Dit soort filter heeft de minste kans fouten in uw conversiepadgegevens te veroorzaken. Houd er echter rekening mee dat wanneer iemand onderweg naar Parijs uw website bezoekt en vervolgens in Parijs opnieuw uw website bezoekt, u slechts beschikt over een gedeeltelijk conversiepad voor die persoon. Daarom is het beter helemaal niet te filteren.