Suodattimet ja monikanavat

Monikanavaraportteja tulee aina tarkastella suodattamattomassa näkymässä. Jos käytät suodatettua näkymää, joka sisältää liikenteestä vain osan, suodatetut istunnot aiheuttavat sen, että konversioreitin tiedot ovat epätäydellisiä ja epätarkkoja.

Käytä suodatetun näkymän sijasta konversiosegmenttejä, jotka ovat monikanavaraporttien vasemmassa yläkulmassa. Jos suodatettua näkymää on pakko käyttää, pidä mielessä seuraavat seikat.

• Älä koskaan käytä näkymää, jossa istunnot suodatetaan kampanjan, avainsanan, lähteen, tulotavan tai sisällön mukaan. Konversioreitit koostuvat näiden kanavien välisistä yhteyksistä, joten tietoja ei koskaan tule suodattaa niiden perusteella. Käytä sen sijaan Konversiosegmentit-työkalua.
  • Älä koskaan käytä näkymää, jonka suodattimet vaikuttavat URL-osoitteisiin tai sivun katseluihin. Sivun katselujen suodattaminen voi aiheuttaa sen, että joitakin istuntoja ei seurata. Jos haluat seurata klikkausta, istunnossa on oltava näkyvissä ainakin yksi sivun katselu Analyticsissa.

Huomaa, että tämä varoitus koskee vain sisällyttäviä ja poissulkevia suodattimia. Muuntosuodattimet, jotka eivät poista sivun katseluita tai istuntoja vaan muuttavat URL-osoitteiden näyttötapaa raporteissa, ovat turvallisia.
  • Suodattimet, jotka suodattavat kaikki tietyn käyttäjäjoukon istunnot (esimerkiksi kaikki istunnot Pariisista, Ranskasta suljetaan pois), aiheuttavat vähiten ongelmia. Yleensä käyttäjä pysyy yhdessä maantieteellisessä sijainnissa, joten tässä tapauksessa suljetaan pois kaikki kyseisen käyttäjän istunnot. Tällainen suodatin aiheuttaa vähiten virheitä tulosreitin tiedoissa. Huomaa kuitenkin, että jos henkilö käy Pariisissa ollessaan sivustossasi ja käy sitten sivustossa uudelleen matkustettuaan Pariisin ulkopuolelle, kyseisen henkilön konversioreitti on vaillinainen. Tästä syystä tietoja ei kannata suodattaa.