Filtre og multikanaltragte

Du bør gennemse rapporterne Multikanaltragte i en ufiltreret visning. Hvis du bruger en filtreret visning, der kun indeholder en delmængde af din trafik, gør de bortfiltrerede sessioner dine konverteringsstidata ufuldstændige og unøjagtige.

I stedet for at bruge en filtreret visning kan du bruge Konverteringssegmenter, som du finder øverst til venstre i rapporterne Multikanaltragte. Hvis du er nødt til at bruge en filtreret visning, skal du være opmærksom på følgende:

• Brug aldrig en visning, der filtrerer sessioner efter kampagne, søgeord, kilde, medium eller indhold. Konverteringsstier består af interaktioner med disse kanaler, og du bør derfor aldrig filtrere ud fra disse. Brug i stedet værktøjet Konverteringssegmenter.
  • Brug aldrig en visning med filtre, der gælder for webadresser eller sidevisninger. Hvis du bortfiltrerer sidevisninger, kan det medføre, at nogle sessioner ikke spores. Hvis du vil spore et klik, skal mindst en af sessionens sidevisninger være synlige for Analytics.

Bemærk! Denne advarsel gælder kun for inklusions-/eksklusionsfiltre. Den burde ikke berøre omdannelsesfiltre, der ikke fjerner sidevisninger eller sessioner, men blot omformaterer eller ændrer den måde, webadresser vises på i rapporter.
  • Filtre, der bortfiltrerer alle sessioner fra en bestemt gruppe brugere (eksempelvis al trafik fra Paris i Frankrig), er de mindste problematiske. En bruger bliver typisk på en enkelt geografisk placering, så i dette tilfælde ekskluderer du alle sessioner fra denne bruger. Ved denne type filtre er der mindst mulig risiko for fejl i dine konverteringsstidata. Du skal dog være opmærksom på følgende: Hvis en person i Paris besøger dit website og derefter besøger dit website igen på et tidspunkt, hvor vedkommende ikke befinder sig i Paris, er konverteringsstien for den pågældende person ufuldstændig. Det er derfor bedst slet ikke at bruge filtre.