[GA4] Best practices voor Gebruikers-ID

Best practices

We raden u aan een gebruikers-ID niet te registreren als aangepaste dimensie.

Als u onnodige aangepaste dimensies met een hoge kardinaliteit maakt, zoals Gebruikers-ID, heeft dit een negatief effect op uw rapporten en worden de gegevens verzameld in de rij (other).

Gebruik in plaats daarvan de functie Gebruikers-ID.

Op gebruikers gebaseerde gegevens analyseren

Hieronder worden functies beschreven die u kunt gebruiken voor interactie met en analyse van op gebruikers gebaseerde gegevens:

Use case

Functie

Ik wil segmenten van gebruikers verkennen en individuele gebruikersactiviteiten bekijken.

Gebruikersverkenning

Ik wil gebruikersproperty's monitoren terwijl deze worden verzameld, problemen oplossen wanneer deze optreden en inzicht krijgen in het gedrag van een gebruiker terwijl deze mijn website of app verkent.

DebugView

Ik wil gededupliceerde rapportage op basis van gebruikers-ID.

Ik wil ingelogde gebruikers vergelijken met niet-ingelogde gebruikers.

De identiteit voor rapportage verifiëren

In Universal Analytics wordt Gebruikers-ID alleen gebruikt in specifieke rapporten voor Gebruikers-ID. Daarom wordt Gebruikers-ID geregistreerd als aangepaste dimensie voor gebruik in weergaven zonder Gebruikers-ID en kunt u verkeer vergelijken.

In GA4, met Gebruikers-ID in de identiteit voor rapportage, is deduplicatie van Gebruikers-ID aanwezig in alle rapporten.

Ingelogde gebruikers vergelijken met niet-ingelogde gebruikers

Ik wil remarketingdoelgroepen maken op basis van gebruikers-ID's.

Remarketingdoelgroepen maken op basis van gegevens voor Gebruikers-ID
Ik wil gegevens op gebruikersniveau bekijken op basis van gebruikers-ID.

BigQuery Export

GA4 BigQuery Export bevat zowel de client-ID (user_pseudo_id) als Gebruikers-ID (user_id) in het schema.

Ik wil mijn Analytics-gegevens samenvoegen met first-party gegevens (bijv. CRM-gegevens) zodat ik offline conversies kan meten. BigQuery Export
Ik wil extra analyses uitvoeren op mijn GA4-gegevens (bijv. ML-modellen uitvoeren) en de inzichten weer importeren naar Google Analytics. BigQuery Export en Offline gebeurtenisgegevens importeren