GoDaddy: Uw Google-tag instellen

U kunt gedragsgegevens over uw site meten met Google Ads en Google Analytics. Voer de stappen in dit artikel uit om een tag voor uw Google Ads- of Google Analytics-account in te stellen. Meer informatie over hoe u uw tag installeert met een websitebouwer of CMS

De instructies om de Google-tag in te stellen zijn anders voor tag-ID's die beginnen met AW- (meestal Google Ads-accounts) en tag-ID's die beginnen met G- (meestal Google Analytics-property's). Volg de onderstaande instructies voor uw tag.

Als u een tag heeft die begint met AW-

Voordat u begint

U kunt uw GoDaddy-account kosteloos en zonder plug-in integreren met Google Ads. Wat u nodig heeft om de integratie in te stellen:

1. Ga naar de productpagina in GoDaddy.
  2. Ga naar Websites + marketing en klik naast uw site op Manage (Beheren).
  3. Klik op uw dashboard op Commerce (Handel) >Ways to Sell (Manieren om te verkopen) en klik vervolgens op Marketplaces & Social (Marktplaatsen en Socials).
  4. Klik naast Google Channel (Google-kanaal)op Add Sales Channel (Verkoopkanaal toevoegen).
  5. Koppel aan uw Google-account en volg de stappen om toegang te verlenen.
  6. Selecteer Complete Setup (Instelling afronden).
  7. Neem het Google-kanaalbeleid door en klik op Shopping-beleid bevestigen.
  8. Selecteer Een Google Merchant Center-account maken en volg de stappen om uw producten op Google te vermelden.

Voordat u begint

U kunt uw GoDaddy-account kosteloos en zonder plug-in integreren met Google Analytics. Wat u nodig heeft om de integratie in te stellen:

• Geldige Google-inloggegevens
  • De metings-ID van Google Analytics (de G-ID voor Google Analytics 4-property's) of de tracking-ID (de UA-ID voor Universal Analytics-property's)
  • Een actief GoDaddy-account

Als u een tag heeft die begint met G-

1. Log in op uw GoDaddy-account.
  2. Ga naar de pagina Product.
  3. Ga op de pagina Product naar het gedeelte Websites + marketing en klik op Beheren om uw site te openen.
  4. Klik in het hoofdmenu op de knop Edit Website (Website bewerken) om de websitebouwer te openen.
  5. Klik rechtsboven op Settings (Instellingen).
  6. Klik in het dropdownmenu onder Analytics & Tracking op Google Analytics.
  7. Geef in het getoonde vak de metings-ID (de G-ID voor Google Analytics 4-property's) of de tracking-ID (de UA-ID voor Universal Analytics-property's) op. De aangebrachte wijzigingen worden automatisch opgeslagen.
  8. Klik op Publish (Publiceren).

Nadat u deze stappen heeft doorlopen, wacht u ten minste 24 uur voordat u inlogt op uw Google Analytics-account. Na 24 uur kunt u de conversiegegevens voor uw site bekijken.